1 ay sonra nisanimiz olcakti, ama beni terk etti hemide bir baskasi icin. Bu aci nasil gececek?

Arkadaş haklı sencesi bencesi olmaz,kuzende kan bağı vardır ve evet ensest olur.Ensest diyince neden direk birinci dereceden akraba düşünülüyor anlamıyorum.Çok yaygın olması da bu adını değiştirmiyor maalesef

bana ensest denilince anna baba kardeş dayı teyze büyük biriyle küçük biri gibi geliyor ....
yoksa çoğu yörede adı akraba evliliği olan evlilikler var dediğim gibi bişeyinin kızı bişeyinin yiğeni tarzında .
ensest lafı çok itici çok absürt duruyor . ondan bu tepki . akrabalık derecesini gerçekten merak ettim.
amca çocuğu falan mı konu sahibi ?

amcaoğlu 17 yaşındaki kuzene tecavüz ettiğinde bu bir ensestse rıza dahilinde de ensest olur.
kimi ülkeler sadece evlenme yasağı olarak uygular, kimi ülkeler çocuk sahibi olmayı yasaklar, kimi ülkeler toptan yasaklar.
kimi ülkeler ensesti derecelere bölmüştür, yani ana babanızla, kardeşinizle sevişirseniz cezalandırılırsınız, kuzenle sevişince cezalandırılmazsınız
ama şundan emin olun kuzenle evlenmenin normal sayıldığı sayılı ülkelerdeniz, bu diğer ülkelerde bir istisnadır, ve insanlar kaş çatarak bakarlar.
akraba evliliği de kan bağı sebebiyle sakıncalıdır.
kuzeninizle evlendiğinizde çekinik gen, artık çekinik gen olmaktan çıkar, dominant olur. yani siz de örneğin çekinik halde bir genetik hastalık varsa artık dominant olma ihtimali tırmanır.
ben akrabalık derecesini cidden merak ettim.

Ya evlendikten sonra ogrenseydin?
Senin suan sayisali tutturmus gibi, ne bileyim, hayatin boyunca her yaz maldivler de tatil kazanmis gibi seviniyor olman lazim.

Hatta ben olsaydim; nisanin olacakti ya, arkadaslarimi toplayip bir eglence tertip ederdim. "Verilmis sadakam varmis partisi" yapardim adini da...

yok, genelde öyle anlaşılıyor ama rızası olan yetişkinler arasında kurulan ilişkiye de ensest denir, diğeri yani rızası olmayan küçük, çocuğa karşı suç+ensest olarak değerlendirilir.

kuzenim degil, annemin teyzesinin- esinin yigeni

Ülkemizde yaygın olmasının da etkisi var bu durumda,insalar o ismi kondurmak istemiyor sadece,dediğim gibi bence yaygın olması genetik olarak çok yanlış bi seçim olduğu ya da ensest sayıldığı gerçeğini değiştirmiyor.

1 ayda ne fedakarlığı yaptınız ki??
alttan almak fedakarlık mı?? kendinden ödün vermek mi_???

Bence bu mübarek günlerde Allah yüzüne gülmüş.

iyide bir akraba evliliği ne kadar doğru olabilir bilemem. doğacak olan çocuğun engelli olma ihtimali yüksek. bence hayatına birisini almalısın ama akraba olmayan birisini. bence verilmiş sakdakanız varmış. evlenince belki yine sorun çıkacaktı.

Aldatmayı asla ve asla doğru bulmuyorum, sizi suçlayarak ayrılmasını da aynı şekilde ancak ben eski erkek arkadaşınıza yapılan şerefsiz yakıştırmasını da haksızlık olarak görüyorum. Nişandan kısa süre önce hele bir de arada akrabalık ilişkisi varken ayrılmak kolay değil. Sizinle zoraki bir evlilik yapıp yıllarınızı zehir edebilirdi. O insanla olur mu olmaz mı bilemem ama karşınıza çıkacak bir sonraki insanda Nişandır sözdür işi resmiyete dökmeden birbirinizi daha iyi tanımanızı tavsiye ederim.

Daha da önemli kendinizden ödün vermeyin. Sonra böyle olaylar olunca ben bu ilişki emek verdim, onu yaptım bunu yaptım bana bunu nasıl yapar diye kendinizi kurban konumuna koyuyorsunuz. Yapar. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Erkekleri kendinize bağlamak için haddinden çok çaba sarf edince olan tek şey saygılarını yitirmeleri ve sizi paspas olarak görmeleri.

Hayırlısı olsun, umarım hayat sizi daha güzel insanlarla karşılaştırır.

kuzenim degil, annemin teyzesinin- esinin yigeni

Vuhuuu... Coook uzak akraba, hatta bence akraba bile sayilmaz... Annemin teyzesinin esinin yegeni. Annemin teyzesini dusundum,kendisini hayal meyal hatirliyorum. Esini hayal bile edemezken yegeni, dis kapinin dis mandali bile degil. Yani dis kapinin dis mandalinin bile bir sahibi var kafamda, o bile degil. O ndan bile diaardaymis :))

Akraba sayilmaz bence...

annesinin teyzesinin eşinin yegeni akraba degilmis bu. çok uzaktan da degil. 7 göbek bagi olunca bitiyor akrabalık
buna üzmeye hiç degmez hiç utanmiycaksin anlatcaktin o cocuğu resmen rezil edeceksin. o yeni atanan kızın kulagina gelsin... en iyisi bu ne der acabaa. aa benim için mi terk etmiş desin sen hayatın yoluna bak kurtulmıuşsun işde şükret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…