• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 ay öncesine kadar 44 kiloydum. şimdi 51 kiloyum

nisandakar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2010
536
16
96
Diğer
20 yaşıma kadar 55kg dım. sonra bir iştah kaybı oldu ve günde 1 öğün yemek yiyordum yemek dediğimde yanlış anlamayın normal yemek yediğimde midem bulandığı için kocaman bir kabın içine marul salatası içine de domates doğruyordum limon sıkıp ekmekle yiyordum. yanına da 1 büyük bardak ayran. ve ben 43 kg a düştüm. boyum 1.65 bu arada

ben böyle uzuuuuun yıllar yaşadım ama yaşarkende!! ne kadar zayıfım keşke kilo alabilsem diyorum ama iştah yok.

annem bi ara bana bıldırcın yumurtası ile sütü karıştırıp içiriyordu tabi zorla neyse 45 e zor güç çıktım.

bu arada evlendim yien 45 kg mım. memlekete izne giderken bir kaza geçirdik ve ben 5 ay hastanede yattım. bildiğiniz yatalak hasta gibi yattım ayağa kalkamıyordum. 1. ayın sonunda dr eşime eşinizi yürütmeye çalışın falan demiş eşim beni zor güç yataktan kaldırıyor ama ben 2 adım atınca acı çektiğim için tekrar yatağa dönüyordum. bu arada katı gıda alamadığım için eşim ithal mama getirtiyordu onları içiyordum ama 2. ayın sonunda 34kg a düşmüşüm eşim gün içinde beni 1 kez yataktan kaldırıyordu taş çatlasın 10 adım atıp yatağa dönüyordum. sonra ben de ani bir iştah artışı drum hemşire arkadaşlar eşim annem ve kardeşlerimde acaip bir sevinç. hastane yemeklerimiz çok güzeldi zaten özel hazırlanıyordu kilo alabilmem için ana öğünlerde hastane yemekleri ara öğünlerde hastane dışından siparişle ayriyeten et yemekleri vs. anlayacağınız acaip bir iştah açılması ve her önüme geleni yiyordum. hatta eşim 1 bardak sütün içine bal ve bıldırcın yumurtasını karıştırıyor bana onu içiriyordu ( bunu tiksinerek içiyordum ama)

2 ay böyle beslendima ben de 1gıram kilo artışı bile olmuyormuş. bu nedenle tahlillerim falan yapılıyor hergün tüp tüp kan alınıyor ama tüm tahlil ve testlere rağmen hiç bir anormallik yok. sadece metabolizmam hızlı çalışıypormuş ve yavaşlatamıyorlarmış., 5. ayda bana bir ilaç vermeye başladılar 2 gün içinde ben balon oldum balon gibi göründüğüm içinde herhalde kimsenin kilomu öğrenmek aklına gelmedi. neyse beni balon gibi gören drum taburcu etti bizi.
evimize döndük ben 1 hafta içinde çok iyi beslenmeme rağmen puuuuuuuuuuuuuf diye söndüm. bacaklarım kollarım falan çöp gibi ama. meğer verilen ilaç şişkinlik yapmış.

neyse tüm aile seferber oldu her yanıma oturan ağzıma birşeyler sokuyor tabi ben geceleri uyuyamıyorum ağrılarımdan ve tv karşısında sürekli birşeyler sokuyorum ağzıma acaip de iştahım açık ben böyle böyle 1 yıl içinde 43 kg a çıkmışım. ve 28 yaşıma geldim artık herkes benden bebek yapmamı istiyor hem kiloda alırmışım. neyse 43 kg ile hamile kaldım 54 kg ile doğum yaptım ama ben de kalça falan yok leblebi yutmuş solucan gibiyim. doğum yaptım kızım 2,5 kg doğdu. 2 ay sonra kızım 7kg ben 44kg olmuşuz.

yine ben de iştah kaybı vs. ama zorla birşeyler yemeye çalışıyorum sütüm kesilmesin diye nafile 1 gr kilo alamıyorum.

drum bana uzun mesafeli ve hızlı yürümeyi, temizlik yapmayı hızlı oturup hızlı kalkmayı, hatta 1 bardak suyu bile kaldırmamı yasakladı. bazılarına uymadım tabi hem metabolizmamda hızlı çalışıyormuş suçlu ben değilim. dr bana prakten şurup yazdı akşamları içmemi istedi acaip bir iştah başladı ben de ama uyku yaptığı ve küçük çocuğum olduğu için bırakmak zorunda kaldım. ama acaip kilo almak istiyorum. aşırı derecede de kuruyemiş falan yiyorum bu arada.

neyse şuan 33 yaşımdayım 1 ay öncesine kadar 44 kgdım. beslenmem de normal di ama yine kilo alamıyordum. 1 ay önce inat ettim. bari sabah kahvaltısını iyi yapayım öğlen canım birşey istemezse akşama acıkırım o zaman da iyi yerim diyerek
ben sabah kahvaltısın da

2 haşlanmış yumurta,
yarım kadar ekmeğe tereyağ ve bal
kalan yarım ekmekle de
3 tane yeşil biber
2 domates
1 su bardağı ılık süt (az bişey şeker koyuyorum)
15 tane yeşil zeytin
1 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
1 büyük patates kızartıyorum hepsini yiyorum.

öğlen yemek yiyemiyorum ama genel de ya bulgur pilavı ve yanına 1 büyük bardak ayran,
ya kocaman bir porsiyon kısır ve yanına kola ya da ayran

akşam yemek yiyemiyorum öğleden sonra aşırı bir iştah kaybı ve gece saat 23-24 gibi çocukların soğuk algınlığı şurubunun şişesi var ya onu ger gün pekmezle dolduruyorum yarısını gece yudumlayarak içiyorum ama her bir yudum da su içiyorum. ardından yine salata yapıp üzerine zeytin yağı koyup yarım ekmekle yiyorum.

ama hafta da 3 öğlen öğünün de avucumun içi kadar yağda kızarmış et ya da bir büyük boy çipura balığı ya da yine avucumun içi büyüklüğünde kızarmış tavuk eti.

anlayacağınız yine düzensiz bir beslenme ama olsun ben metabolizmamın hızlı çalışmasına rağmen 1 ay da 6kg aldım. umarım vermem. 1 aydır basküle çıkıyorum ve aldığım kiloları görünce daha bir moralim düzeliyor.

1 ay öncesine kadar zayıf olduğum için aynaya her bakışımda moralim bozuluyordu ve her gittiğim doktorun kilo alamazsın metabolizman çok hızlı çalışıyor ama sana bir prakten yazalım dediler mi sinirlerim tepeme çıkıyordu. çok şükür aydır moralim düzgün ve artık kilo alıyorum ama bir sorun var spor yapmam yasak olduğu için sadece popo ve göbekten kilo alıyorum onu da hiiiiç kafama takmıyorum.

1 aydır her sabah her aynaya bakışımda -- çok mutluyum, çocuğum sağlıklı sıhhatli, eşimle mutluyum, annem ve kardeşlerim sağlıklı ve mutlular her şey yolunda kafana hiiiç birşey takma deyip gülümsüyorum kendime.

bakalım bu kilo mutluluğu ne kadar sürecek.

ben kilo almamın sebebi olarak tereyağlı ballı yarım ekmek, 1 bardak süt, 2 yumurta ve öğlen ara sıra yediğim et ya da kısır -pilav ayran gece içtiğim pekmezi görüorum.

e o kadar yiyebilsek bizde aliriz heralde istah yok sorun orda bende suan 50 kiloyum boyum 1. 60 ama ben biraz daha kilo alip kalcalarim sissin falan istiyorum. .

bende de iştah yok hiç yaa...bi öğünle geciştiriorum koca günü.44 kiloyum..1.63 boyum.prakten kullandım ama insanı kötü yapıyor ve uyku yapı.yor

bende syprdyn ve dogum kontrol hapi iciyorum bakiyim bi deisiklik olacakmi yeni basladim. .

bende 2 haftadır pekmez içiyorum.keçiboynuzu ve üzüm pekmezi bitirdim şimdi de dut pekmezi aldım
gün içinde fındık fıstık ceviz yemeye çalışıyorum
sonuç olarak???
hiçbir gelişme yok
etraftan aaa çok zayıfsın aaa çökmüşsün cümleleri duymaktan bıktım artk
bende kırıcı olup aa seninde götün göbeğin sarkmış mı diyeyim yani??
şişmanlara söylenince kabalık oluyo biz zayıflara söylenince bişi olmuyo?
her neyse sinirlendim yine
şu prakten mi nedir o şurubu denesemmi arkadaşlar??

bende dogum kontrol hapi aliyorum:sm_cool: doktordan istedim sirf kilo alyim diye kesin ters tepki yapar kilo veririm bakalim bi deisim olacakmi. .

e o kadar yiyebilsek bizde aliriz heralde istah yok sorun orda bende suan 50 kiloyum boyum 1. 60 ama ben biraz daha kilo alip kalcalarim sissin falan istiyorum. .

Ama ben de çoğu zaman çok iştahsızım şu 1-2 aydır iştahım iyi yiyorum ve kilo alıyorum. mesela sabah baktım 50kg a düşmüşüm bile. moralim bozuldu iştahım kaçtı ne kahvaltı yaptım ne öğle yemeği yedim akşam da zor güç 5-6 tane yaprak sarması yedim.

bende de iştah yok hiç yaa...bi öğünle geciştiriorum koca günü.44 kiloyum..1.63 boyum.prakten kullandım ama insanı kötü yapıyor ve uyku yapı.yor

bizim metabolizmamız hızlı çalıştığı için vücudumuz normalden daha çok yoruluyor.
kendime 2 aydır her gece pekmez içeceğim diye söz veriyorum ama sanki elimi birileri tutuyor :) 2-3 gündür. ve hemende kilo verdim. çok kolay kilo veriyorum.

aa ben yazdımmı hatırlamıyorum.prakten içerken ben halisülasyon bile gördüm. Sabahları sersem gibi oluyordum kızım uyanıp --anne acıktım -- dediğinde bile yatağımda 1 saat uyuşturulmuş gibi yatıyordum baktım kızım açlıktan kıvranıyor uykulu uykulu birşeyler hazırlayıp önüne koyuyordum sonra da bıraktım zaten

bende syprdyn ve dogum kontrol hapi iciyorum bakiyim bi deisiklik olacakmi yeni basladim. .

Ben ilaç içemiyorum aşırı derecede midem ağrıyor şu mide ilaçları bile midemi ağrıtıyor.

Bir arkadaşım var çok zayıftı Almanya da yaşıyor, kilo almak için dr a gitmiş dr ona şu 3 aylık doğum kontrol iğnelerinden önermiş onu kullanmış ve aşırı derecede kilo almıştı. Ben bunu doktora söyledim bana bazı testlerden sonra bu iğneye izin verilir şuraya şuraya git görüş falan dedi drun odasından çıkarken söylediği yerin ismini unuttum sormak için tekrar odasına girdim --sert sert konuştu --millet kilo vermek ister kilo almak için uğraşıyorsun vs. deyince sinirlendim çıktım odasından.

bende 2 haftadır pekmez içiyorum.keçiboynuzu ve üzüm pekmezi bitirdim şimdi de dut pekmezi aldım
gün içinde fındık fıstık ceviz yemeye çalışıyorum
sonuç olarak???
hiçbir gelişme yok
etraftan aaa çok zayıfsın aaa çökmüşsün cümleleri duymaktan bıktım artk
bende kırıcı olup aa seninde götün göbeğin sarkmış mı diyeyim yani??
şişmanlara söylenince kabalık oluyo biz zayıflara söylenince bişi olmuyo?
her neyse sinirlendim yine
şu prakten mi nedir o şurubu denesemmi arkadaşlar??

bana sadece annem safinaz gibi olmuşsun önünden alan mı var ye biraz der ona bozulmuyorum. Ama benim de çoğu arkadaşım --ay ne güzel inceciksin, kilo verme derdin yok, sakın kilo almaya kalkma böyle çok iyisin, fiziğin düzgün olunca giydiklerin yakışıyor --- diyorlar ama ben zayıfım zayıf.

Bazen rüzgar esince uçup gidecek gibi oluyorum.
etraf moralini bozuyorsa içine dert etmez sen de -- evet ya ben zayıfım ama seninde her tarafın yağ bağlamış biraz bana versene -- deyiver :))

bende dogum kontrol hapi aliyorum:sm_cool: doktordan istedim sirf kilo alyim diye kesin ters tepki yapar kilo veririm bakalim bi deisim olacakmi. .
İnşallah kilo alırsın bazılarında işe yaradığını daha doğrusu doğum kontrol ilacı yüzünden kilo aldıklarını veremedikleri içinde ilacı bıraktıklarını duymuştum. Ama işte herkeste aynı etkiyi yapmıyor.

İştahımız açık olsa kilo alabiliriz ama metabolizma hızlı çalışınca vücut yoruluyor iştah kaybı oluyor ve yiyemiyoruz. zorla da yenilmiyor. ya ne güzel benim da 1-2 aydır iştahım iyiydi şimdi yine eski günlere döndüm.

sakin denemeyin.eger evli degilseniz hormonlariniz farklilasabilir.ben evliyim ve her 3 ayda bir dogum kontrol hapi degistirdim bi türlü vucüduma uygun hap veremedi doktor.doktorun sucu degil aslinda.her dogum kontrol haplarinin kisiler farkli etkileri olabiliyor.ben zaten zayiftim simdi kullandigim iyice midemi mahfetti.bu hapida degistitdiricem mecbur sindirimimi cok hizli calismasina neden oldu.benim ablam mesela kilo aliyor ama ben zayifliyorum.hormonlari degistiriyor cünki.

insallah ters etki yapmaz diorum yazaten, bakalim ben öyle cook asiri zayif bi insan deilim 160 a 50 kiloyum normalim ama ben dahada sismek istiyorum kilo bende güzel durur, mesela suratim asiri kilolu cok tombis

arkadaşlar bir de şunu söyleyeyim aklımdayken.
gece yatarken ılık ballı süt. önce sütü ılık olacak şekilde ısıtın balı sonradan karıştırın. sıcak sütün içine bal koyunca farklı bir etkileşim oluyormuş.

Çocuğu olanlarda çocuğuna süt verirken bu yazdığım şekilde ılık ballı süt hazırlayıp versin.
----------------------------

kesinlikle süt ve pekmezi karıştırıp içmeyin.

pekmezi süt içtikten ya da içmeden en az 1 saat önce ya da sonra için.

ah ah kızlar..
aslında birçoğunuz benim fikrime göre çok da zayıf değilsiniz... ayrıca oh ne güzel iştahınız da yok..
keşke sizin yerinizde olsam.

benim boyum 172 kilom ne güzel 53tü şimdi 57-8 oldum gene pisboğazlığımdan.. bende de bir iştah var.. ama bunun yanında incecik olma sevdası da var akannehir
ikisi birlikte zor oluyor. 3 gun aç gez 5 gün tok..
sürekli spor spor ..

biz kadınlar asla mutlu olamıyoruz kendimizden..

Ben de diyetisyene başlıcam. Dahiliye ye gittim test falan yaptılar. Bana sipraktin ve laricid diye bir ilaç yazdı.Ayrıca diyetisyene gitmememi gidip evde bol bol yememi söyledi. Ama ben yine de diyetisyene gitcem. Artık çok sıkıldım.ıştahım yok diyorum. Kimseye anlatamıyorum :(((

Ben de diyetisyene başlıcam. Dahiliye ye gittim test falan yaptılar. Bana sipraktin ve laricid diye bir ilaç yazdı.Ayrıca diyetisyene gitmememi gidip evde bol bol yememi söyledi. Ama ben yine de diyetisyene gitcem. Artık çok sıkıldım.İştahım yok diyorum. Kimseye anlatamıyorum :(((
Ben diyetisyene gitmiştim. Öyle bir liste veriyor ki sanki her dakika yemen lazım. Ben uygulayamadım prakten şurubu önerdiği için onuda almıştım prakten de aşırı uyku ve uyuşukluk yaptığı için bırakmak zorunda kaldım.

günde 3 kase sütlü tatlı, çeyrek ekmeğin arasına 1 dilim helva, ballı ılık süt, pekmez, 1 porsiyon tereyağında kızartılmış et, 1 büyük porsiyon makarna, 3-4 yumurtayı tavada tereyağında pişir ye vs vs vs daha birçok şey söylemişti liste de yapmıştı. hızlı oturup kalkmak hızlı yürümek falan yasaktı bana,
ve vücudumdaki yağ oranıda oldukça düşüktü.

ama şu 1-2 ay içerisinde göbeğim ve popo da büyüme oldu ama şuan 49 kg ım ve hızla kilo veriyorum moralimin bozukluğundan iştahımda yok.

Back