1,5 yıllık evliyim. Boşanmak istiyorum. Kolay mı ? Hiç değil... Ne olur akıl verin

Yıl 2013 hala bir arpa boyu yol gidemedik

Bir kadın bile bu işler erkeğe yakışmaz diyorsa, erkeklerde çok ta suç bulmamak lazım

Ama o halde hem böyle düşünüp hemde mızmızlanmasın kimse, otursun eşinin ve eşinin ailesinin hizmetini görmeye devam etsin.. Gelin dururken kaynanaya da yakışmaz bu işler malum, eee kayınpeder de erkek onn eline de yakışmaz.. Hadi eline en güzel işler yakışan gelin Allah kolaylık versin

bunalmış olman gayet normal ama dört dörtlük bi erkek bulmak çölde su aramaya benzer bence hemen boşanmaya karar verme lütfen yuva kolay kurulmuyo yıkarkende bukadar kolay yıkılmamalı bence konuşun bi orta yolunu bulun alahın izniyle halledersiniz inş

Kızlar benim eşimde Başak burcu
Fazlasıyla titiz

Akşam işten çıktık yine tıklım tıkış metrobüsle eve vardık
İstanbul'da yaşayanlar bilir yol stresini en iyi
Kapıyı açtık daha nefes almadan
Bizim köşe takımı çok açık renk, onda bi leke mi görmüş ne
Şurda şöyle bi leke var sanki dedi
Eee dedim ? İşten yeni geldik dimi aynı metrobüsteydik nefes almadan koltuğumu silicem
Önce mutfağa geçmemiz gerekmiyor mu ?
Çok gözüne batıyosa senin de iki elin var, al eline bezi sil
Yok silmek istemiyorsan da bekle, ben bi nefes almadan elimi yüzümü yıkamadan hiç birşey yapmam
Bir de önce yemek faslına geçerim, koltuk sonraki mesele..

Eşim gitti bez alıp sildi, bende mutfağa geçtim birşeyler hazırladım
Sonra baktım eşimin boyu filan da kısalmamış yani
Ben gayet yakıştırdım, mümkünse hep yapsın

Toplumumuz bu zihniyetle yaşar ve bu zihniyetle çocuk yetiştirirse, burada bu konuları tartışmamız kaçınılmaz olur

ben ev hanımı olduğum için ev işini kendi görevim olarak gördüm.ama her işi de ben yapmadım.eskiden evimiz sobalıydı.yapabildiğim halde sobayı kurmak külünü boşaltmak eşime aitti.4. katta oturuyorduk,eşim odun ve kömürleri yukarı taşırdı.yerine göre sabah yakar sobayı öyle giderdi.çöpleri atmakta eşimin göreviydi.tabii çocuklar büyüdükçe çocuklara yaptırmaya başlamıştı.

karı-koca çalışıyorsa,ev işleri de ortak olmalı.biri yemek hazırlıyorsa diğeri de ev işlerini yapmalı ki sonra birlikte geçirecekleri vakit daha fazla olmalı.hayat müşterek

konu sahibinin eşi tembel desem bu kadar da tembellik olmaz her halde.hiç mi canı sıkılmaz bu adamın.benim eşim haftanın 6 günü şehir dışına gidip geliyor işi dolayısıyla.pazar günü gene de gezmek ister.aslında çıkmak istemese anlarım sürekli yol gidip geliyor ama içi durmaz,gezmeyi sever.

cnm senınkı yapıyorda oyuzden yapsınlar etsinler dıyorsun

işte yapmayanda yapmıyor kavga dövüşle yapacaksa yapasın zaten yada surekli söylemekle ınsan ona söyleyıp yaptıracağı enrjıyı zamanı ne yapılcaksa ona yaparım dıyor bı ssure sonra bıkıyor yardım ıstemekten yediğini yediği yerde bırakıyorsa banyoya gıttığı halde çoraplar yatak odasında kalıyorsa ne yapacak bu kadın hayır bıde ellemeyın kaldığı yerde kalsın dneıyorya bu adamlar rahatsız olmazki bunda kalırsa kalsın oturma odası mutfak tezgahına dönsun yatak odasında çorap dağı olsun rahatsız olmuyor işte senıki itiz lekeden bıle rahatsız olmuş kımısıde halının üstüne salça dökülse rahatsız olmuyor işte hee bıde hem titiz hem iş yapmayanlar var işte onlar tam sopalık

Ama ben misaldeki gibi, o bezi alıp kendim silsem erim söylemiş hemen yapayım desem hiç sanmıyorum kalkıp yapacağını eşimin.

Bir de yaptıramamak ayrı şey, yapmasınlar eline yakışmaz demek ayrı şey.
Dantel mi örüyo sanki, ev işi bu süpürme silme bence onlar bizden daha güçlü olduğuna göre daha iyi bile yapabilir..

Kayınvalidem de çalıştığı için eşim ev işine alışık hem de öğrencilikten dolayı, hatta kız kardeşi hiç yapmaz
Huy biraz ama ben evlendikten sonra sana yakışmaz paşam deyip herşeyi yapmak için kendimi paralasaydım kimse bana dur demezdi işlerine gelir kumandayı alır uzanırlardı bu kesin..

ben eline yakışmaz dıyenlere katılmıyorum zaten senın yazdığına cevaben yazdım cnm

yoksa çokta guzel yakışıyor işte sneın eşin rahatsız olmuş sılmış bazı erkekler rahatsız olmaz bu durumdan görmez bıle demeke istediğim bu

Evet haklısın biraz yapı meselesi
Ben bile hemen bi lekeden rahatsız olmam, yemek öncelikli çünkü o durumda bana göre
Eşim fazla pimpirikli , ben daha rahatım

titiz , kıl, takıntılı bir eşim var , izin günü hafta içi , benim pazar , bazen eve gelirim bi bakarım elektrik süpürgesi çalışıyor ,
şimdi bahsettiğim özellikteki eşimin gönlünü yapmak için 7-24 oturmadan evi temizlemem lazım ya ellerine sağlık diycem ya da eline yakışmıyor bırak ben yapayım diycem niye diyeyim yorgun argın gelmişim zaten direk mutfağa geçip yemek yapıyorum zaten , benden her akşam temizlik bekleyen eşime ben bu kadar yapabiliyorum fazlası ellerinden öper diyorum , o da alıştı ben de , madem hayat müşterek her alanda müşterek

Çok benziyoruz :) eşlerimiz de öyle..
Ama böylesi daha iyi, kendileri de yapınca beklentilerini biraz düşürebiliyorlar
Yoksa her gün bal dök yala temizlik bekleyecekler bizden, minicik bileklerime yazık değil mi
Benim evlenmem bile bi mucizeydi ( asla evlenmem diyenlerdendim ) , şimdi öyle saçını süpürge eden cinsten de olamam yani..

minicik bilekler :)

kadercik sen temizlik ve erkeğe hizmet içgüdüsüyle doğmamışsın o zaman,büyük kayıp..

daha öncede aramızda konusu geçmişti sanırım benzerliklerden bahsetmiştik birde eşim benden güzel yapıyor temizliği( benimki de başak burcu) ,
bende evlenicek bi insan değildim evleniceğimi duyanlar baya şaşırmıştı evlilik insanı değilsin bunalırsın diyenler bile olmuştu
valla beni mutfağa koysunlar sabah akşam yapıyım bişiler ama temizlik yapmayı sevmiyorum haftanın bi günü yapayım o da pazar kahvaltı sonrası 2 saat sonrası gezmem lazım psikolojim bozulur yoksa aynen bende olamam bilmiyorum çocuktan sonra dğeişirmiyim de psikolojim daha önemli benim için

minicik bilekler :)

kadercik sen temizlik ve erkeğe hizmet içgüdüsüyle doğmamışsın o zaman,büyük kayıp..

Evet Kadesa hep böyle ( minicik bileklerim ) diye diye adama ajitasyon yapıyorum

Evet öyle doğmamışım, napalım bu kadar da kusurumuz olsun bekarken de abime yaptırırdım bazı şeyleri nalışkanlık..

benim babamda bekarken yanlız yaşamış ev işlerine aşinaydı anneme her konuda yardım ederdi ee bu durumda bekarken de benden pek bişi beklenmezdi , zaten 17 yaşımdan beri hem okudum hem çalıştım sabah 7 de evden çık gece 11 de eve gel, evde durdummu da ev işlerine düşkün olayım ,eşime bunları tek tek anlatmıştım zaten bile bile lades dedi

Evet hatırladım, eşlerimiz huy olarak aynıydı burçları gibi
Sende benim gibi boğa burcu musun yoksa
Dün de anlattım kızlara, benim de evlendiğimi duyan şaşırıyo diye

Bende öyleyim haftasonu yaparız temizliği derim, sabahın köründe evden çıkıyoruz sonuçta akşam da yorgun gelip yemek faslıydı tv derken uyku vakti geliyo
bu ara spora merak sardı, şunları mutfağa koy da sana spor olsun diyorum ben kansızım kışın iyice pilim bitiyo..

yok be n aslan burcuyum ama bende kansızım erkenden uykum geliyo gerçi doktora son kontrolümde kan durumun iyi dedi ama bence bilemedi çok halsizim çünkü :) ama geezmek desen en öndeyim

Benim annem , beni istemeye geldiklerinde ;
Kader oğlan çocuğu gibidir yemek filan bilmez dedi
Eşim anneannesi, benim torunum bilir dedi.

Annem yok yani ben kızını öveni sevmem, hatta kötüsünü derim iyisini demem hem baştan söylemek güzel dedi.

Bende konu olunca benim 3 ablam 1 annem vardı evde her işi ben gelene kadar yapmış oluyorlardı, bana sadece bakkala koş Kader markete koş Kader derlerdi. Ben hamarat değilim derim

hani bir kadın ben ailemden böyle gördüm böyle yetiştim bizde erkek oturur kadın hizmet eder dese anlarım belki,hayatı algılayışı bu ona göre normal olan bu derim..olabilir..

ama kadınlar böyle bir içgüdü ile doğmuştur,diye düşünüyorsa tepkim "yok artk" olur..

e kadınlar bu tip bi gene sahipse biz kadın değil miyiz,niye bu genimiz çok baksın değil diye de düşünürüm

kadercik sen böyle devam et,bırak sorumluluk alsınlar..hem yazık değil mi minicik bileklerimize,narin vücudumuza,kırılgan kalbimize :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…