- Konu Sahibi bengunebakan
-
Yazıp yazıp siliyorum ama aslında konu sahibinin derdi ev işleri, temizlik falan değil.
Birbuçuk yıldan beri ortak bir yaşam kuramamış olmaları.
Beraber kaliteli zaman geçirmeyişleri.,
Genelde eşinin istediği çizgide hayatları devam ediyor.
Eşi beraber birşey yapmaktansa ben tv keyfimi yapayım, uzanayım, eşim ayağıma getirsin meyvemi havasında
Ama izlediği kanalı bile eşi seçecek, hiç bir sosyal yaşantıları olmayacak,
Neyseki alışverişte yalnız bırakmıyormuş diyesim geldi...
Sizin gibi anneler sayesinde bu tabular yıkılacak, tebrik ederim, keşke bütün erkek anneleri sizin gibi olsa...
Benim de babam yapardı benzerini, oğlum hadi çay koy, hadi kahvaltı hazırla v.s. derdi abime, o da banane doga daha küçük o yapsın diyince, sen yap oğlum bunları öğrenirsen kızlar peşinden koşar derdi
Gerçekten de eşi duacı şimdi duacı şimdi bizimkilere
evet aynen öyle. alışverişi de çoğu zaman internetten yap diyor o ayrı.
RABBİM senın sıpadan banada nasıp etsın ınsallah tez zamandaVallahi eşimle temizlik yaparken ,
oglum 4-5 yaşlarındaydı bir baktım eline toz bezi almış,
toz alıyor.
Şimdi 7 yaşında ve artık benimsedi bütün evin tozunu oglum alıyor.
Mis gibi de yapıyor maşallah :)
Bakın gördüğünüz gibi ailede insan ne görürse onu ögreniyor.
Oglum babasının temizliğe elini vurmadıgını görseydi,
belki de hiç böyle bir davranışta bulunmayacaktı :)
Kızım henüz 2 yaşında,
eşim bazen kızım hemen büyü de annene azıcık yardım et, der.
Ben de derim ki yok asla ona yaptırmam.
Ogluma yaptırırım ki ilerde gelinim rahat etsin, kızım hayatı boyunca zaten yapacak,
bir de senin tam tersin elini etegini hiç bir şeye sürmeyen bir eşe düşerse yandı ki ne yandı ,
En azından annesinin evinde yapmasın derim.
Eşim de ama o zaman ögrenemez der, ben de derim ki ondan kolay ne var,
yapamazsa kadın tutar
Vallahi eşimle temizlik yaparken ,
oglum 4-5 yaşlarındaydı bir baktım eline toz bezi almış,
toz alıyor.
Şimdi 7 yaşında ve artık benimsedi bütün evin tozunu oglum alıyor.
Mis gibi de yapıyor maşallah :)
Bakın gördüğünüz gibi ailede insan ne görürse onu ögreniyor.
Oglum babasının temizliğe elini vurmadıgını görseydi,
belki de hiç böyle bir davranışta bulunmayacaktı :)
Kızım henüz 2 yaşında,
eşim bazen kızım hemen büyü de annene azıcık yardım et, der.
Ben de derim ki yok asla ona yaptırmam.
Ogluma yaptırırım ki ilerde gelinim rahat etsin, kızım hayatı boyunca zaten yapacak,
bir de senin tam tersin elini etegini hiç bir şeye sürmeyen bir eşe düşerse yandı ki ne yandı ,
En azından annesinin evinde yapmasın derim.
Eşim de ama o zaman ögrenemez der, ben de derim ki ondan kolay ne var,
yapamazsa kadın tutar
Çok güzel anlatmışsınız oğlunuzu Allah bağışlasın. Benim erkek arkadaşım da her şeyi yapar mantı bile açabiliyor ben açamam mesela bizimki pek meraklı hamur filan yoğurmaya yemek yapmaya. Annesi çalıştığı için küçüklüğünden beri kendi işini hep kendi görmüş okuldan gelirmiş yemek ısıtırmış kendine o da evi filan derleyip toparlarmış annesi gelene kadar yani tamamen yetiştiriliş tarzıyla ilgili sizin gibi bilinç annelerimiz çoğalır umarım.
benım herıf herseyı yapıyorda bır cıkarttıgı donunu toplamayı ogretemedım
Kardelen seninle oturup konuşmayı öyle isterdim ki. Sanırım aynı şeyleri yaşamışız
birçok erkekte olan bir durum bu, boşanmayı düşünme, nasıl başedebileceğini düşün canım, taktikler geliştir, konuş :)
erkek sonuçta hepsi aynı. en azından normal bi erkek.
benimki anormaldi de boşanıyorum ve buna rağmen kimseye derdimi anlatamadım. sen hiç kimseye anlatamazsın. he anlatmam yoluma bakarım dersen de, bi sonraki evliliğinde de aynı durumları yaşaman yüksek bir ihtimal, böyle bir sorun için maceraya girme derim, kolay değil. sarıl evliliğine
İki haftadır bunu yapıyorum. Sen bilirsin diyor. Hiç karışmıyor.
Valla maşallah gül gibi erkekleri almış hatunlar çatır çatır akdın hakkından,toplumsal tabuları yıkmaktan,iş paylaşımı yapmaktan savurmuşlar bi dolu..
Ah bi bilseniz ki odunun birine denk gelseydiniz,ya o söylediklerinizin hepsini nasıl yerdiniz,
Yada ertesi gün böyle bi adamı bal gibi de kapının önüne koyardınız..
Öyle ahkam kesmekle olmuyor malesef,adamın içinde gayret varsa bi içşin ucundan tutmaya çalışıyor zaten,ben şöyle yaptım ben böyle öğrettim,hikaye,
Adamın laftan halden anlayacak merhameti yoksa d aister çalışın,ister çalışmayın hiç bakmaz gözününüzün yaşına..
Ben olacakları yazıyım,
Bu bi boşanma sebebbi değil dimi,şimdilik..
1 sene sonra konu sahibi hamile kalır,adam hamilelikte birazcık insafa gelir belki,
Sonra doğum yapar,aaaa adam ne gece kalkar,ne gündüz bi işin ucundan tutar,
Bu zamana kadar kadıncağızı doğrudüzgün dışarı çıkarmamaış adam, çocukla paldır küldür hiç çıkmaz,
kadın kalır mı çocuğuyla,etrafta hala kendisine olumlu olmusuz akıl veren,model olanlar..
Bide ikinci çocuk oldu mu,ki hiç zor değil,kadıncağızın miladı dolmuş demektir,
Geçmiş olsun derim..
Allah yardımcınız olsun..
Çünkü ben bahsettiğiniz model bir adamı bizzat tecrübe ettim..
Hergün duat ettim Allahıma ne olur düzelelim diye. Konuştum da onunla güzel güzel ama yok. Ailemin yanına tatile de gittim. Ve ailemin yanına gittiğimde eve dönmek istemedim. Şimdi Allahıma düzelelim diye değil bana doğru yolu göster diye dua ediyorum. Bunu yazarken bile ağlıyorum, içim acıyor. Şu an tek sığınağım Allahım. Sabırla bekleyeceğim. Ve gün gelince yine Allah'ın izniyle ayrılacağım galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?