1,5 yıllık evliyim. Boşanmak istiyorum. Kolay mı ? Hiç değil... Ne olur akıl verin

evet aynen öyle. alışverişi de çoğu zaman internetten yap diyor o ayrı.

Keşke keşke ama nerdeeee ?

Teşekkür ederim. Sayımız az degil, gelecek nesillerden umutluyum ben.
Hoş kayınpederim ve babam da yapar demek ki nesille alakalı bir durum degil bu...

Ben fatih müftülüğü ne gidip bu konuyu sordum. İslam da kadının ev işi diye bir görevi olmadığını, hatta çocuğunu bakmak ve emzirmek zorunda bile olmadığını erkeğin bu imkanları kadına sunması gerektiğini söyledi. Gerekirse süt anne tutmak vs.

Bunu kadına zorla yaptıran ya da isteyen erkeğin kadına zulmettiğini ve kul hakkına girdiğini söyledi. Kadın çalışsa da çalışmasa da bu böyle. Kadının böyle bir görevi dinen bile yokken bakıyorum bazıları fazla işgüzar. Kocalara temizlik ya da yemek yaparak yaranan kadın görmedim ben. Kadın köle gibi çalışınca başka bir şeye enerjisi hevesi kalmıyor. Sonra da ben pastalar börekler yaptım, kaç çocuk büyüttüm temizliğini eksik etmedim diye ağlayoveriyoruz arkalarından. Kadın olduğunuzu unutmamak için köle olmadığınızı hatırlamak gerekiyor.

1,5 yıldan beri senin ne istediğini hala çözememiş bir eşin var.
Evlilik öncesinde nasıl bilmiyorum.
Ama hiç mi seni anlamaya çalışmadı.
Şimdi sana diyeceğim eşinle beraber maç izle, beraber bilgisayar oyunu oyna,
Sence anlar mı eşin? Evliliğin için çabanı görür mü?
Buna benzer nedenlerden dolayı ablam evliliğini bitirdi. O 9 yıl uğraştı, ama olmadı.
Anı kurtarmak için değişiklikler oldu, kalıcı birşey elde edemedi...
Eşini en iyi sen tanıyorsun, onla maç seyret sen de mesela (örnek sabit kaldı :)), ama bunun karşılığında senin alacağın önemli...
Mutlu oluyor musun, ödüllendiriliyor musun ( mesele senin zevk aldığın bir paylaşım)
Bunun devamı ne kadar geliyor.. Bunları iyi ölç, biç...
Kimse evliliğini bir gün bitecek düşüncesiyle başlatmıyor, ama tek başına yaşamak için de....

RABBİM senın sıpadan banada nasıp etsın ınsallah tez zamanda

acelen yok, sakin kafayla düşünecek bol bol vaktin var. düşün bakalım hayatını şu anki haliyle geçirmek istiyor musun?

bunu düşünürken de bir yandan uğraş tabi düzeltmeye, bakarsın düzelir...

Dayanamadım bende yazayım,
İlk evlendiğim zamanlarda eşimle cam siliyoruz,
Eşim dışını ben içini...
Karşıda da tanıdıklar vardı ailecek balkon sefasındaydılar.
Erkekler eşime seslendi hop oğlum senin kılıbık olduğunu bilmiyorduk diye arkasından hepsi birden güldü...
Neyse aldırmadık...
Tabiki bu durum kayınvalidelere gitti...
Ben tembel kadın eşime cam sildiriyorum...
Neyseki eşim onlarla aynı düzeyde değil, 15 yıllık evliliğimde hala camların dışını eşim siler, ben içini...
O zaman bunun neresi komik diye düşünmüştüm meğer hala buna gülenler varmış....

Çok güzel anlatmışsınız oğlunuzu Allah bağışlasın. Benim erkek arkadaşım da her şeyi yapar mantı bile açabiliyor ben açamam mesela bizimki pek meraklı hamur filan yoğurmaya yemek yapmaya. Annesi çalıştığı için küçüklüğünden beri kendi işini hep kendi görmüş okuldan gelirmiş yemek ısıtırmış kendine o da evi filan derleyip toparlarmış annesi gelene kadar yani tamamen yetiştiriliş tarzıyla ilgili sizin gibi bilinç annelerimiz çoğalır umarım.

Çok teşekkürler almorcum.

Kvdemin izinden gidiyorum :)

birçok erkekte olan bir durum bu, boşanmayı düşünme, nasıl başedebileceğini düşün canım, taktikler geliştir, konuş :)

erkek sonuçta hepsi aynı. en azından normal bi erkek.

benimki anormaldi de boşanıyorum ve buna rağmen kimseye derdimi anlatamadım. sen hiç kimseye anlatamazsın. he anlatmam yoluma bakarım dersen de, bi sonraki evliliğinde de aynı durumları yaşaman yüksek bir ihtimal, böyle bir sorun için maceraya girme derim, kolay değil. sarıl evliliğine

neden yüksek bir ihitmal olsun....ben de boşandım...sonra tekrar evlendim ve şükürler olsun cok mutluyum....ayrıca bütün erkekler falan aynı değil....bi odunumsu olanlar var...bi de gercekten ii huylu olanlar....her evlilik kötü değildir....

Valla maşallah gül gibi erkekleri almış hatunlar çatır çatır akdın hakkından,toplumsal tabuları yıkmaktan,iş paylaşımı yapmaktan savurmuşlar bi dolu..
Ah bi bilseniz ki odunun birine denk gelseydiniz,ya o söylediklerinizin hepsini nasıl yerdiniz,
Yada ertesi gün böyle bi adamı bal gibi de kapının önüne koyardınız..
Öyle ahkam kesmekle olmuyor malesef,adamın içinde gayret varsa bi içşin ucundan tutmaya çalışıyor zaten,ben şöyle yaptım ben böyle öğrettim,hikaye,
Adamın laftan halden anlayacak merhameti yoksa d aister çalışın,ister çalışmayın hiç bakmaz gözününüzün yaşına..

Ben olacakları yazıyım,
Bu bi boşanma sebebbi değil dimi,şimdilik..
1 sene sonra konu sahibi hamile kalır,adam hamilelikte birazcık insafa gelir belki,
Sonra doğum yapar,aaaa adam ne gece kalkar,ne gündüz bi işin ucundan tutar,
Bu zamana kadar kadıncağızı doğrudüzgün dışarı çıkarmamaış adam, çocukla paldır küldür hiç çıkmaz,
kadın kalır mı çocuğuyla,etrafta hala kendisine olumlu olmusuz akıl veren,model olanlar..
Bide ikinci çocuk oldu mu,ki hiç zor değil,kadıncağızın miladı dolmuş demektir,
Geçmiş olsun derim..
Allah yardımcınız olsun..
Çünkü ben bahsettiğiniz model bir adamı bizzat tecrübe ettim..

Aslında haklısın, başta babacığım olmak üzere çevremde bir çok kişi eşlerine yardım ve destek olmuyor..
İçinde hiç olmayana söz yok.
Ama en başından teşvik ve alıştırmakta önemli, belki çok az vardır içinde, kadın bunu ortaya çıkarmalı..

canım... gerçekten içten üzülkdüğünü görmemek mümkün diğil ama hemen boşanma diye düşünme... yuvalar kutsal müesseselerdir.... bi aile büyüğü koyulabilir araya.... eşinle konuşsun...kadınların farklı şeylere ihtiyacı olduğuu anlatsın ona... mesela piyasada evlilikle ilgili güzel hikaye kitapları var... sema maraşlı örnek bi yazar... kitaplarında çok hoş hikayeler var evlilikle ilgili... bu kitaptan alabilir... eşine size benzeyen bi hikayeyi okuyabilirsin akşam çay iöerken falan.... inşallah düzelirsiniz yaaa gerçekten üzüldüm gülüm sana....

Günaydın
Dün akşam mesaim bitince çıkmıştım
Neyse ki bu doğa kanununa birçok arkadaş ta benim gibi karşı çıkmış
Gereken cevaplar fazlasıyla verilmiş, şahsi muhabbete dökmemek adına cevap yazmıyorum.

Konu sahibi, bence de bu büyük bir sorun
Hayat müşterek, sen çalışıyorsan o da ev işleirne yardım etmeli
Etmiyorsa da temiz bulaşık, çamaşır, odalar beklemesin hiç

Dışarı çıkma mevzusu da ayrı bir dava
Sene de 2 kere mi, hiç yok gibi birşey yani
Cimri mi eşin yoksa üşeniyo mu sebebi ne yani ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…