- Konu Sahibi bengunebakan
-
bazı şeylerde gerekiyor..
ama doğanın kanunu gereği erkek ev temizliğiyle ilgilenmemeli
bunu daha titiz olan kadınlarımız yani bizler yapmalıyız..
bilmiyorum ben yakıştırmıyorum
kocam eline toz bezini aldığında "ben yaparım" demek gayet doğal bence..
bu doğanın kanunudur ..
kim ne derse desin...cam silen bir erkek gördüğümüzde "maşallah ne hamarat "diye sıradan mı bakıyoruz sizce.gülmüyormuyuz..ama cam silen bir bayan gördüğümüzde "maşallah ne hamarat" cümlesi tam da yerine oturmuyormu?
evet babama su getirmek anneme temzilikte yardım etmek ,okuldan gelen erkek kardeşime yada yeğenime sofra hazırlamak hepsi bana öğretildi.şükürler olsun ki öğretilmiş gurur duyuyorum..ama mecburen değil kendi isteğimle öğretildi..öğretilmeseydide eminim içimden gelecekti.neden mi...? babam işten geldiğinde erke kardeşime mi sofra kurmak yakışırdı ? bana mı?....bence bana....siz erkeğe diyorsanız bu başka bir bakış açısı ozaman...
o milyonlarca kadın beim gibi esas tabuları yıkmayan kadınlardır...içgüdüsel davranışları ağır basıyordur belkide
Kendime bu aralar çok soruyorum. İnsan niye evlenir? Benim beklentim ne? Ben sadece ilgi bekliyorum o kadar. Bu evi, hayatımızı paylaşmak istiyorum. Ama mutlu olmadan mutlu etmeyen bir insanla evlenmişim ne yazık ki. Artık ondan hiçbir şey istemiyorum. Boşanırsam ne yaparım, aileme nasıl söylerim, bir yuva yıkmanın vicdani sorumluluğunu nasıl taşırım diye düşünürken bir yandan da ben ne zaman mutlu olacağım, zaten evlenene kadar mutsuz bir ailede yaşadım evlendikten sonra mutlu olmayacaksam ne zaman mutlu olacağım diye de düşünüyorum. Bana karşı ne maddi olarak ne de fiziksel olarak bir baskısı olmadı. Bunlar vicdan yapma konusu olabilir mi bilemiyorum. Kafam çok karışık. Bir psikoloğa mı gitsem acaba?
Fiziksel olarak zaten baskısı olamamaz.
Fiziksel baskı yapmıyor diye, + puan alamaz, olması gereken o .
Maddi olarak sıkmaması güzel bir şey, sıkanlar var çünkü.
Yani eğer her şeyi karşılıklı, mutlu olmadan mutlu etmiyorsa bu kötüdür.
Çıkar ilişkisi resmen . Hiç sevmem. Ticaret yapmıyoruz sonuçta ?
Balık burcu mu eşiniz?
bak cnm kötü evlilik kanser hücresi gibidir...basladığı anda söküp atacaksın...bence sen boşanmayı değil onu nasıl atlatırımı düşünüyosun...alttan al şöle yap böle yap diyenlere katılmıyorum....çünkü asla değişmiyor...evlilik hayatı her anlamda paylaşmaktır...evde film seyrederken çay içerken yemek yaparken kek yaparken vs...ben de boşandım ilk eşimden hiç ilgi sevgi görmedim...ama şimdi her gün şükrediyorum ondan kurtulup 2. evliliğimi yaptığım için....
bazi hemcinslerimize gercekten inanamiyorum
Evet balık burcu.
olaya ister dinen yaklaşın, din kadının çocuğunu emzirmesini bile şart koşmaz yemek yapmak kadının görevi değil ikramıdır der,ister fizyolojik yaklaşın,erkeklerin bizden güçlü olduğu su götürmez,ister sosyolojik yaklaşın, kadınlar artık iş hayatında daha aktif kimse kral değil hop derler adama
kadın erkeğe hizmet etmek zorunda değildir, kimse kimseye hizmet etmek zorunda değildir, ev işinin içgüdüsü falan olmaz, aşçıların çoğu neden erkek demek ki becerebiliyolar değil mi
arkaik olabilir belki evet ,belkide yeni çıkan kuralları sevmiyorum diyorsnuz ya hani küçükten beri...bunlar güdüsel şeyler dediğim gibi ....erkek çalışıyorsa kadın çalışmıyorsa evet kadın o dediğinizi zevkle yapmalı ki çoğu kadınlarımızda zevkle yapıyor bunuda eminim...bu tabuları neden ? diye sorgulayıp yıkmak da kişisel bir düşüncedir...kadının kromozonunda erkeğe hizmet kayıtlı değildir belkide ama güdülerinde vardır...neden öyleyse eskiden dedelerimiz ninelerimiz sizin gibi neden ? demiyordu?...çünkü bunlar tamamen güdüsel allahın erkeğe ve kadına yakıştırıp verdiği güdüler..kadın evini yönettiğinde (çamaşır bulaşık temizlik v.s) ezilmek diye adlandırmamalı bunu ...memnun olmalı.. koltujlar kabarmalı...duruşlar değişmeyi istiyorsa değişebilir ancak bizlere verilmiş güdüsel davranışlar da biraz tuhaflaşmlarada otaya çıkabilir..
erkek objektif bakıyorsa bütün gün ev işlerini sahipleneceğini hiç sanmıyorum bir yapar iki yapar hatta üç yapar sonra kendi güdülerine döner.."maç var aşkım" çay demlermisin " der...kadında demler getirir..ve bundan her iki tarafta hoşnut olur..zor gelmez
Hahahaha :)Tamam şimdi çözdüm. Ve çok iyi anladım. 2 yıl çıktığım sevglim de balık burcuydu. Ne kadar bencil, çok iyi bilirim. Her şeyleri karşılıklı.
Ondan sonra karşıma biri çıktı, o da balıktı.
Ben ona seni bir kere öpebilir miyim dedim de, karşılığında ahlaksız bir teklif de bulundu.
Anlıyorum yani. Sen ne burcusun? Başak de de, düşüp bayılayım :)
Balık burçları hiç iyi bir eş ve ya sevgili değiller. Çok çok nadir iyileri çıkar.
Yazi alinti sanirim
Ben katilmiyorum ,
genelleme yapilamaz
Ayrica bu yaziyi yazan ve bu yazidaki hayati yasayan calisan anneler eslerinize donup bakin bir...
Tum sorumlulugun kadinda oldugu evlilikler bunlar...
Halbu ki hayat musterek diyoruz
e hani musterekti ?
Evlilik iki kisiliktir ,
herkes sorumlulugunu bilecek,
gorevler kadinin erkegin diye ayrilirsa, kadinlarin yaptigi isleri yapan erkekler kadinlarimiz ve kendi hemcinsleri tarafindan kilibik olarak goruluyorsa da mustehaktir !
O kadar :)))
Vallahi eşimle temizlik yaparken ,
oglum 4-5 yaşlarındaydı bir baktım eline toz bezi almış,
toz alıyor.
Şimdi 7 yaşında ve artık benimsedi bütün evin tozunu oglum alıyor.
Mis gibi de yapıyor maşallah :)
Bakın gördüğünüz gibi ailede insan ne görürse onu ögreniyor.
Oglum babasının temizliğe elini vurmadıgını görseydi,
belki de hiç böyle bir davranışta bulunmayacaktı :)
Kızım henüz 2 yaşında,
eşim bazen kızım hemen büyü de annene azıcık yardım et, der.
Ben de derim ki yok asla ona yaptırmam.
Ogluma yaptırırım ki ilerde gelinim rahat etsin, kızım hayatı boyunca zaten yapacak,
bir de senin tam tersin elini etegini hiç bir şeye sürmeyen bir eşe düşerse yandı ki ne yandı ,
En azından annesinin evinde yapmasın derim.
Eşim de ama o zaman ögrenemez der, ben de derim ki ondan kolay ne var,
yapamazsa kadın tutar
...
Benim de babam yapardı benzerini, oğlum hadi çay koy, hadi kahvaltı hazırla v.s. derdi abime, o da banane doga daha küçük o yapsın diyince, sen yap oğlum bunları öğrenirsen kızlar peşinden koşar derdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?