1,5 yıllık evliyim. Boşanmak istiyorum. Kolay mı ? Hiç değil... Ne olur akıl verin

siz calismasaniz ev hanimi bile olsaniz bir sekilde en azindan tabagini kaldirmali
yada masa sofra kurmali
kaldiki calisiyorsunuz
hayat müsterek
hem calisip hemde evde calismak
düsünemiyorum bile cok zordur eminim
hemde böyle bir koca ile
bilmiyorsa ögretin anlamiyorsa anlatin
kendinizi yipratmayin

ha 1,5 senede 2 kez cikmissiniz disari
bu önemli bir sorun
benim esimde gezmeyi tatili vs sevmiyor
benim konularimda var
tembel kendisi
bazan yerinden bile kalkmiyor
yani bu konuda benimde derdim büyük

Son düzenleme:
bak cnm kötü evlilik kanser hücresi gibidir...basladığı anda söküp atacaksın...bence sen boşanmayı değil onu nasıl atlatırımı düşünüyosun...alttan al şöle yap böle yap diyenlere katılmıyorum....çünkü asla değişmiyor...evlilik hayatı her anlamda paylaşmaktır...evde film seyrederken çay içerken yemek yaparken kek yaparken vs...ben de boşandım ilk eşimden hiç ilgi sevgi görmedim...ama şimdi her gün şükrediyorum ondan kurtulup 2. evliliğimi yaptığım için....

doganin kanunumu bu ?
yapmayin Allah askinda
elinizde toz beziyle mi dogdunuz?
size anneniz aileniz böyle ögretti
sizde kendi kiziniza yada kizlariniza
yani tamamiyla aile icinde olan birsey

bazi hemcinslerimize gercekten inanamiyorum

Fiziksel olarak zaten baskısı olamamaz.
Fiziksel baskı yapmıyor diye, + puan alamaz, olması gereken o .
Maddi olarak sıkmaması güzel bir şey, sıkanlar var çünkü.
Yani eğer her şeyi karşılıklı, mutlu olmadan mutlu etmiyorsa bu kötüdür.
Çıkar ilişkisi resmen . Hiç sevmem. Ticaret yapmıyoruz sonuçta ?
Balık burcu mu eşiniz?

Evet balık burcu.

Kardelen seninle oturup konuşmayı öyle isterdim ki. Sanırım aynı şeyleri yaşamışız

bazi hemcinslerimize gercekten inanamiyorum

ben de...

ayrıca hani bu olay içgüdüsel-miş ya,aslında insanlarda içgüdü denilen şey sıfıra yakındır yani çok azdır..
bu aslında hayvanlara özgü birşeydir.

yani kadınların hizmet etmek gibi bir içgüdü ile doğmaları mümkün değil :)

Son düzenleme:
Evet balık burcu.

Hahahaha :)Tamam şimdi çözdüm. Ve çok iyi anladım. 2 yıl çıktığım sevglim de balık burcuydu. Ne kadar bencil, çok iyi bilirim. Her şeyleri karşılıklı.
Ondan sonra karşıma biri çıktı, o da balıktı.
Ben ona seni bir kere öpebilir miyim dedim de, karşılığında ahlaksız bir teklif de bulundu.
Anlıyorum yani. Sen ne burcusun? Başak de de, düşüp bayılayım :)
Balık burçları hiç iyi bir eş ve ya sevgili değiller. Çok çok nadir iyileri çıkar.

Yazdıklarınız çok doğru yukarıda bir arkadaş da yazmıştı koca koca gökdelenleri silen, temizlik şirketinde elinde toz bezi filan eksik olmayan ve aşçı olan bir sürü erkek var ee noldu bu erkekler doğanın kanuna ters mi düştüler şimdi? Demek ki istenilince ve öğrenilince hiç bir işin kadını erkeği yok gayet de güzel yapabiliyor erkekler. Mesela şimdiki elektirk süpürgelerinin emiş gücü acayip kuvvetli benim gücüm yetmiyor açıkçası . pek çok erkek o gücünü kuvvetini şiddet, höz zöt için kullanacağına böyle yararlı işler için de kullansalar ya.

Son düzenleme:

Sizin eşitlik kavramından haberdar olduğunuzu/olacağınızı düşünmüyorum artık, siz kendi hayatınızda neyi doğru biliyorsanız onu yapın, beni zerrece ilgilendirmez gün içinde eşinizin peşinde ne kadar pervane olduğunuz, kendinizi eşitsiz bir muameleye ne denli yakıştırdığınız. Bana "kocanıza acırım" gibi art niyetli bir kişisel saldırıda bulunmamış olsaydınız yine de umursamazdım. Hiç kimsenin kendi kendine yaptığı kötülüğü umursamam. Dediğim gibi kişiliğiniz, karakteriniz, ataerkiyi içselleştirme seviyeniz çok umurumda değil, yeter ki sağlıklı ve normalleşmiş ilişkileri olanları, karşı cinsle kendini eşit görenleri "ona acırım, buna acımam" gibi dramatik ve beylik laflarla aşağıladığınızı filan zannetmeyin. Anlatabildim umuyorum. Selametle...

Kova benim burcum da.

Geçen gün çalışan anneler ile ilgili bir yazı yayınlanmıştı.
Aynen bunları demiştim.
Meger ne kadar da haklıymışım

Görevler kadın ve erkegin görevi diye ayrılamaz.
Aslında bana göre bir evlilikte bu görevleri tek bir kişi, yani sadece kadın ya da erkek de yapabilir...
Fakat tüm bunlara ragmen eşinden deger görmüyorsa, hakaret ediliyorsa, yaptıkları taktir edilmiyorsa
o evlilik içinden çıkılmaz bir hal alır...

Bizde hiç öyle ayrım yoktur, aksine bana karşı pozitif ayrımcılık vardır. :)
Eşim cam da siler, evi de süpürür siler, yemek de yapar.
Kaldı ki oglum dogdugunda ilk bir yıl ogluma dönüşümlü baktık ki,
ilk 1 yıl bebeklik döneminin en zor oldugu dönemdir.
Sabah ben giderdim işe, ögleden sonra eşim giderdi..
Çocuklarımızın yemegini de yedirdi, bezini de degiştirdi.
Hem de bunları kimseden çekinmeden yaptı.
Eve misafir gelse de degişmez kimseden çekinmeden yapar.
Kendi anne-babasının yanında bile...
Hala da yapar...

Çünkü aileden öyle yetişmiş.
Kayınvalidem ev hanımı oldugu halde kayınpederim her işine yardım eder.
Hiç de gocunmaz.Hafta içi kızıma bakmak için bize geliyorlar,
kayınpederim evimi siler süpürür, balkonlarımı yıkar :)

Hatta görümcemin eşi aynen bu konu sahibinin eşi gibi , ona çok kızarlar mesela.
Görümcem hemşire nöbetli çalışıyor, ertesi gün eve geldiğinde ev savaş alanı gibi oluyor,
Eşi 2 de çocuk mahvoluyor ev, kızcagız kafayı sıyırmak üzere.

Ben eşime de anne-babasına da her zaman derim.
Eşim benim elim ayagım olmasa 2. çocugu asla yapmazdım.

Yalnız konu sahibi arkadaşım 1,5 yıl olmuş baştan öyle alışmış ,
degişmesi biraz zor ama imkansız degil.
1 ay sabret elini hiçbir şeye sürme de anlasın bence...

Evlilikte bir taraf sefa sürerken, diğer taraf cefa çekemez,
çekmemeli de...

Son düzenleme:
buyutulecek pek bır sorun yok aslında ,evet sana yardımcı olması gerekır olmalıda ama her erkek bu ınce detayı dusunmuyor ıste.Bır yuva cauk kurulmuyor bozmakta kolay olmasa gerek,bıraz daha ılımlı ol esıne karsı umarım hersey yoluna gırer.

Son düzenleme:
esım calısmadıgı gunlerde bana yardımcı olur bulasık harıc herseyı yapar allah razı olsun.oglene kadar yattıgın gunlerı bılırım cunku yemektı utuydu temızlıktı derken bende yoruluyorum herkez gorevlerını bılmelı

Vallahi eşimle temizlik yaparken ,
oglum 4-5 yaşlarındaydı bir baktım eline toz bezi almış,
toz alıyor.
Şimdi 7 yaşında ve artık benimsedi bütün evin tozunu oglum alıyor.
Mis gibi de yapıyor maşallah :)

Bakın gördüğünüz gibi ailede insan ne görürse onu ögreniyor.
Oglum babasının temizliğe elini vurmadıgını görseydi,
belki de hiç böyle bir davranışta bulunmayacaktı :)

Kızım henüz 2 yaşında,
eşim bazen kızım hemen büyü de annene azıcık yardım et, der.
Ben de derim ki yok asla ona yaptırmam.
Ogluma yaptırırım ki ilerde gelinim rahat etsin, kızım hayatı boyunca zaten yapacak,
bir de senin tam tersin elini etegini hiç bir şeye sürmeyen bir eşe düşerse yandı ki ne yandı ,
En azından annesinin evinde yapmasın derim.
Eşim de ama o zaman ögrenemez der, ben de derim ki ondan kolay ne var,
yapamazsa kadın tutar

Sizin gibi anneler sayesinde bu tabular yıkılacak, tebrik ederim, keşke bütün erkek anneleri sizin gibi olsa...

Benim de babam yapardı benzerini, oğlum hadi çay koy, hadi kahvaltı hazırla v.s. derdi abime, o da banane doga daha küçük o yapsın diyince, sen yap oğlum bunları öğrenirsen kızlar peşinden koşar derdi

Gerçekten de eşi duacı şimdi duacı şimdi bizimkilere

Yazıp yazıp siliyorum ama aslında konu sahibinin derdi ev işleri, temizlik falan değil.
Birbuçuk yıldan beri ortak bir yaşam kuramamış olmaları.
Beraber kaliteli zaman geçirmeyişleri.,
Genelde eşinin istediği çizgide hayatları devam ediyor.
Eşi beraber birşey yapmaktansa ben tv keyfimi yapayım, uzanayım, eşim ayağıma getirsin meyvemi havasında
Ama izlediği kanalı bile eşi seçecek, hiç bir sosyal yaşantıları olmayacak,
Neyseki alışverişte yalnız bırakmıyormuş diyesim geldi...

babanı çok takdir ettim,helal olsun..erkek çocuğu diye yüceltmemiş olması gerektiği gibi davranmış..

eşim de aynısını yapıyor ,hadi anneye yardım ediyoruz diyor ve her işi birlikte yapıyoruz evde.hem onlar öğreniyor hem ben yorulmuyorum hem de dördümüzün oynadığı bir oyun gibi düşünüyoruz.eğleniyoruz iş yaparken :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…