09:00 - 18:00 Kesintisiz Muhabbet

kızlar naber? gebelikte yenmemesi gerekenler konuşulmuş bende yazıyım bildiğim kadarıyla.

çiğ et asla yenilmemeliymiş etli çiğ köfte de dahil buna toksoplazma var çünkü.ayrıca yıkamadan sebeze-meyve tüketilmemeli asla.

sonra pastörize olmayan süt ve süt ürünleri tüketilmemeliymiş brusella yaparmış.bursella bebeğe değil de anneye zarar veren erken doğuma neden olan bir bakteriymiş.

ton balığı gibi bazı deniz ürünleri de tüketilmemliyimiş.sakatat falan da sanırım..turşu ve tuzlu salamura ürünlere de dikkat etmek gerekiyormuş.tansiyon sorunu nedeniyle.

Sen neden gidiyorsun? fazla kilon yok ki :(

senin de yokki kilon benim boyum 160cm. kilom normal sınırlarda diyor doktor ama yağ oranım yüksek çıktı.
evlenmeden önce de gidiyordum ramazanda olmadı ara verdim.
61 kg oldum 54-56 olmak istiyorum. bel çevrem basenler genişliyor. aslında daha çok kilo verip onu korumak için gidiyorum tabi verebilirsem:)

kızlar naber? gebelikte yenmemesi gerekenler konuşulmuş bende yazıyım bildiğim kadarıyla.

çiğ et asla yenilmemeliymiş etli çiğ köfte de dahil buna toksoplazma var çünkü.ayrıca yıkamadan sebeze-meyve tüketilmemeli asla.

sonra pastörize olmayan süt ve süt ürünleri tüketilmemeliymiş brusella yaparmış.bursella bebeğe değil de anneye zarar veren erken doğuma neden olan bir bakteriymiş.

ton balığı gibi bazı deniz ürünleri de tüketilmemliyimiş.sakatat falan da sanırım..turşu ve tuzlu salamura ürünlere de dikkat etmek gerekiyormuş.tansiyon sorunu nedeniyle.

Hoş geldin Kadesa
Çiğ et yenmediğini duymuştumda ' el bile sürülmemeli ' ymiş bunu yeni duydum

senin de yokki kilon benim boyum 160cm. kilom normal sınırlarda diyor doktor ama yağ oranım yüksek çıktı.
evlenmeden önce de gidiyordum ramazanda olmadı ara verdim.
61 kg oldum 54-56 olmak istiyorum. bel çevrem basenler genişliyor. aslında daha çok kilo verip onu korumak için gidiyorum tabi verebilirsem:)

Bizim vücut yapıları aynı seninle o zaman. Ben de tatilde ipin ucunu kacırdım. Yeniden 54 e inmem lazım ki + - 2 kilo alabilelim.

Hoş geldin Kadesa
Çiğ et yenmediğini duymuştumda ' el bile sürülmemeli ' ymiş bunu yeni duydum

canım çiğ et de tokdoplazma denilen hastalığa neden olan bi bakteri var o yüzden hamile kadınlar et doğrarken falan eldiven kullansın denilir.tokso önemli bir şey çünkü.bir de sucuk,salam,sosis,pastırma gibi ürünleri asla pişirmeden tüketmeyin denilir.

valla buna bakarak diyorum ki eski kadınlar nasıl sağlam çocuk doğurabilmiş hayret.:1:

canım çiğ et de tokdoplazma denilen hastalığa neden olan bi bakteri var o yüzden hamile kadınlar et doğrarken falan eldiven kullansın denilir.tokso önemli bir şey çünkü.bir de sucuk,salam,sosis,pastırma gibi ürünleri asla pişirmeden tüketmeyin denilir.

valla buna bakarak diyorum ki eski kadınlar nasıl sağlam çocuk doğurabilmiş hayret.:1:

Onların yediği herşey doğalmış ama
Bizimkilerde doğal bişey var mı acaba :1:

yani bencede kadiş, ben salam falan yedim yani içime kurt düştü şu anda :14:

Onların yediği herşey doğalmış ama
Bizimkilerde doğal bişey var mı acaba :1:

mesela anenem diyo ki ette doğradım köyden inek sütü aldım içtim peynir yoğurt falan da yaptm toprakla da uğraştım ama kardeşin de sen de sağlamsınız diyor :) gerçi ben pek sağlam sayılmam :27:

ama şimdi aman şunu yeme çocukta sorun olur diye valla napcamızı şaşırıyoruz..geçen annem peynir almış güzeldi de biraz yedim sonra anneee bu peynir pastörize mi diye çığlığı bastım kadın manyaklaştın iyice kızım diyo :27:

mesela anenem diyo ki ette doğradım köyden inek sütü aldım içtim peynir yoğurt falan da yaptm toprakla da uğraştım ama kardeşin de sen de sağlamsınız diyor :) gerçi ben pek sağlam sayılmam :27:

ama şimdi aman şunu yeme çocukta sorun olur diye valla napcamızı şaşırıyoruz..geçen annem peynir almış güzeldi de biraz yedim sonra anneee bu peynir pastörize mi diye çığlığı bastım kadın manyaklaştın iyice kızım diyo :27:

E tabi ancak bir de diğer örneklere bakmak lazım...
Arkadaşımın çocuğunda gelişim geriliği var, sebebi ise hamileliğin 6. ayında yediği çiğ köfte...
Bahsetttiğiniz toxoplasma...
Dikkatli olmakta fayda var, eskiler hep övünürler ben şunu yaptım bunu yaptım diye ama bakın etraflarına 8 çocuk 5 tane de öldü...
Bu muhabbetler çok fazladır.

yani bencede kadiş, ben salam falan yedim yani içime kurt düştü şu anda :14:

ayy nemiş ya deme öyle valla tedirgin olun diye yazmadım ya hani konusu geçti ya ondan yazdım.hem tokso bağışıklığın varsa bişey olmaz ayrıca ki olmasa bile bu çok nadir görülen bişey.korkma sakın.

Normal diyetine devam edip alkali değeri yüksek olan besinleri tüketiyorsun, aynı zamanda da alkali oranı yükek olan sudan iciyorsun

anladım canım.
bir de saçlarımı boyatmak istiyorum albüme bir resim ekledim sence o renk yakışır mı bana tutturabilirler mi?
kızlar sizde fikir verir misiniz?

anladım canım.
bir de saçlarımı boyatmak istiyorum albüme bir resim ekledim sence o renk yakışır mı bana tutturabilirler mi?
kızlar sizde fikir verir misiniz?

Renk harika gerçekten ama bir boyamada tutmayabilir tek renk değil cünkü ama sana yakışır.

bende çok beğendim rengi
elmiş biraz rengini açtırsan sende daha güzel olur sanki
siyah seni çok ciddi gösteriyor kuzum :D

Ama ben cidddiiiii olmak istiyorummmmmm sac rengim gözlüğümle cok uyumlu :1:

Back
X