03.01.2016 Güzel yavrum.. Can parçam.. Gitti benden..

Annesini,babasını veya ailesini kaybedenler için belli sözler vardır ama evlat acısı öyle bir acıymış ki karşılığı bile yokmuş... Annem genç yaşında 1.5 yaşında ve erken doğum nedeniyle 3 gün yaşayan toplam iki evladını kaybetti,aradan yaklaşık 27 sene geçmesine rağmen aklına geldikçe hala ağlar ama hep şunu der;belki de şanslıyım çünkü öbür dünyada beni bekleyen ve beni orda karşılayacak 2 evladım var,onlara sadece geçici olarak veda ettim. Seni de orda bekleyen bir evladın var artık,Allah büyüktür elbette senin de yüzün gülecek yeter ki umudunu kaybetme. Allah sana sabır versin arkadaşım,Allah sana daha nice sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin.

Arkadaşım

Sana rahmetli ananemden dinlediğim gerçek bir olayı anlatmak istiyorum.

Ananem bir gün eski komşusuna oturmaya gider; fakat kadını evde bulamaz. Tam geri dönmek üzereyken kadının karşı komşusu kapıyı açar ve " Teyze komşum acil bir yere gitti; buyur gel bende bekle az sonra gelir" deyince ananemde arkadaşının komşusuna girer ve hal hatır sorarken eşiniz nasıl çocuklarınız nasıl diye; kadın "teyze benim çocuğum yok" deyince ananemin kafasından kaynar sular boşalır. "Kusura bakma kızım " falan der ama bir kere pot kırmıştır. Ananem çok Osmanlı kadınıydı. Çok üzülmüş. Bunu gören kadın "teyze üzülme;ben üzülmüyorum artık" diyerek olayı anlatmaya başlar. "Eskiden çok isyan ederdim. Rabbim bana neden evlat vermiyorsun. Versen bile alıyorsun" diye. Bir gün yine akşam ezanı vakti cam kenarında ağlarken rüyamı gerçekmi olduğunu anlayamadığım bir olay oldu. Gökyüzü sanki yarıldı ve iki sakat arabası ve bir kız bir erkek iki çocuk... Birinden ben tutuyorum; diğerinden eşim... Bunu böyle görünce yerimden sıçradım. Gittim acilen abdest alıp 2 rekat namaz kılıp tövbe ettim. " Rabbim bizim hayır gördüğümüzü sen şer gördün" diye. Demekki bizimde kaderimiz böyleymiş. Artık isyanda etmiyorum. Çocuk da istemiyorum. Ayrıca da hiç üzülmüyorum... Sende üzülme. demiş...

Bende evladımı kaybettim; ama rabbim ne eylerse güzel eyler. Her şerde bir hayır; her hayırda bir şer vardır... Canın çok acıyor biliyorum. Bende kolay atlatmadım bu evreleri ama sana tavsiyem mutlaka tıbbi bir destek al ve pozitif düşünmeye kendini odakla... İnşallah rabbim sana çok güzel bir evlat nasip eyleyecek buna inan ve güven...

Sevgiyle,

Su anda bizim burda saat 23.46 ve ben tekrar okudum yazini canim
Tekrar tekrar agladim yavrum geldi aklima:KK43:
Onu kaybettigim gün geldi gözümün önüne o gece yastigimin altinda cok begenerek aldığım emzigini avucumda sıkı sıkı tutup agladigim geldi:KK43:
Bi daha o aciyi yasamak istemiyorum nolur Allahim bu sefer her şey güzel olsun nolur:KK43:
ALLAHIM tez zamanda seni de sevindirsin canim

Canım üzülme ağlama..
Evlatlarını sağlıkla kucağına alacaksın inşallah..
Bu sefer olacak inan bana..
Ben yavrumun acısında şunu anladım..
Bu hayatta acı bitmiyomuş.. Ama en acısı buymuş..
Evlatla sınanmak.. Yüreğimde hala kor var..
Ömür boyu kalacak benimle..
Rabbim sabır versin sadece. . .

Annesini,babasını veya ailesini kaybedenler için belli sözler vardır ama evlat acısı öyle bir acıymış ki karşılığı bile yokmuş... Annem genç yaşında 1.5 yaşında ve erken doğum nedeniyle 3 gün yaşayan toplam iki evladını kaybetti,aradan yaklaşık 27 sene geçmesine rağmen aklına geldikçe hala ağlar ama hep şunu der;belki de şanslıyım çünkü öbür dünyada beni bekleyen ve beni orda karşılayacak 2 evladım var,onlara sadece geçici olarak veda ettim. Seni de orda bekleyen bir evladın var artık,Allah büyüktür elbette senin de yüzün gülecek yeter ki umudunu kaybetme. Allah sana sabır versin arkadaşım,Allah sana daha nice sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin.

Allah razı olsun arkadaşım..
Sabredenlerden olmamızı nasip etsin inşallah..
Evet evlat acısı zor üzerinden ne kadar yıl geçerse geçsin unutulmuyor.
Bu süreçte o kadar çok örnek duydum okudum gördüm ki..
Herkesin acısı birbirinden farklı, ama esasında aynı yürek yangını..
Rabbim yavrumun kardeşlerini sağ salim kucağıma almayı nasip eder inşallah bana.. Başka tesellim yok çünkü. . .

Arkadaşım

Sana rahmetli ananemden dinlediğim gerçek bir olayı anlatmak istiyorum.

Ananem bir gün eski komşusuna oturmaya gider; fakat kadını evde bulamaz. Tam geri dönmek üzereyken kadının karşı komşusu kapıyı açar ve " Teyze komşum acil bir yere gitti; buyur gel bende bekle az sonra gelir" deyince ananemde arkadaşının komşusuna girer ve hal hatır sorarken eşiniz nasıl çocuklarınız nasıl diye; kadın "teyze benim çocuğum yok" deyince ananemin kafasından kaynar sular boşalır. "Kusura bakma kızım " falan der ama bir kere pot kırmıştır. Ananem çok Osmanlı kadınıydı. Çok üzülmüş. Bunu gören kadın "teyze üzülme;ben üzülmüyorum artık" diyerek olayı anlatmaya başlar. "Eskiden çok isyan ederdim. Rabbim bana neden evlat vermiyorsun. Versen bile alıyorsun" diye. Bir gün yine akşam ezanı vakti cam kenarında ağlarken rüyamı gerçekmi olduğunu anlayamadığım bir olay oldu. Gökyüzü sanki yarıldı ve iki sakat arabası ve bir kız bir erkek iki çocuk... Birinden ben tutuyorum; diğerinden eşim... Bunu böyle görünce yerimden sıçradım. Gittim acilen abdest alıp 2 rekat namaz kılıp tövbe ettim. " Rabbim bizim hayır gördüğümüzü sen şer gördün" diye. Demekki bizimde kaderimiz böyleymiş. Artık isyanda etmiyorum. Çocuk da istemiyorum. Ayrıca da hiç üzülmüyorum... Sende üzülme. demiş...

Bende evladımı kaybettim; ama rabbim ne eylerse güzel eyler. Her şerde bir hayır; her hayırda bir şer vardır... Canın çok acıyor biliyorum. Bende kolay atlatmadım bu evreleri ama sana tavsiyem mutlaka tıbbi bir destek al ve pozitif düşünmeye kendini odakla... İnşallah rabbim sana çok güzel bir evlat nasip eyleyecek buna inan ve güven...

Sevgiyle,
Hikayeden etkilendim.. Sağolasın arkadaşım..
Rabbim sağlık versin gerisi gelir inşallah..
Sizin de başınız sağolsun, evlatla sınanmak kaderimizmiş.. Cennette beraber oynuyolardır belki de evlatlarımız, can parçalarımız.. Rabbim ne veriyosa "hayırlısını" versin.. Bu bebeği 3 sene beklemiştim..
Ama şu bir ay inan ki 3 seneden çok daha zor geçti..
Rabbim imtihanımızı kolaylaştırsın . .

Allah razı olsun arkadaşım..
Sabredenlerden olmamızı nasip etsin inşallah..
Evet evlat acısı zor üzerinden ne kadar yıl geçerse geçsin unutulmuyor.
Bu süreçte o kadar çok örnek duydum okudum gördüm ki..
Herkesin acısı birbirinden farklı, ama esasında aynı yürek yangını..
Rabbim yavrumun kardeşlerini sağ salim kucağıma almayı nasip eder inşallah bana.. Başka tesellim yok çünkü. . .
Nasip edecektir canım,bu acıların elbette bir mükafatı olacaktır sen içini ferah tut bu karanlık günler bitecek inan. Güzel ve aydınlık günler seni bekliyor. Allah daima seni ve yuvanı korusun.

canım,bu acıların elbette bir mükafatı olacaktır sen içini ferah tut bu karanlık günler bitecek inan. Güzel ve aydınlık günler seni bekliyor. Allah daima seni ve yuvanı korusun.

Amin canım inşallah.. Rabbim dert verir de dermansız bırakır mı?
Çok zor.. Ama geçicek Allah'ın izniyle..

Allah sabır versin,çok ağladım,tekrar sağlıklı evlatlar versin...
Ağlama arkadaşım görüyorum ki
hamilesin.. İçinde taşıdığın can'da üzülmesin.. Ben bebeğim üzülmesin diye hiç ağlamazdım.. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..

Benim gibi bu acıyı yaşayanlara Allah sabır versin cokk zor :KK43: ne zaman bi bebek görsem hamile birini gorsem yüreğim parçalanıyor:KK43: Allahim diyorum tez zamanda bnmde kucagimi doldur

Senin de başın sağolsun canım ben tv'deki bebek reklamlarına bile uzun süre bakamıyorum hemen gözlerim nemleniyo.. Rabbim sabır versin bizlere...

Amin canım inşallah.. Rabbim dert verir de dermansız bırakır mı?
Çok zor.. Ama geçicek Allah'ın izniyle..

Ağlama arkadaşım görüyorum ki
hamilesin.. İçinde taşıdığın can'da üzülmesin.. Ben bebeğim üzülmesin diye hiç ağlamazdım.. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..

Senin de başın sağolsun canım ben tv'deki bebek reklamlarına bile uzun süre bakamıyorum hemen gözlerim nemleniyo.. Rabbim sabır versin bizlere...
Sagol canm. En kötüsü de birlikte hamile kaldigin insanları surekli görüyor olman.cok zor bir durum mecbur olmasam gormk isteyip acimi hattlamak istemiyorum ama maleseff cok zor.

Sagol canm. En kötüsü de birlikte hamile kaldigin insanları surekli görüyor olman.cok zor bir durum mecbur olmasam gormk isteyip acimi hattlamak istemiyorum ama maleseff cok zor.

Seni çok iyi anlıyorum canım..
Görümcemle biz peş peşe hamile kaldık..
Şimdi o doğurucak, kayınvalidem olucak da
benim yanımda onun oğluna yelekler örüyor.
Beni hiç düşünmüyo buda oğlunu gömdü kara topraklara
demiyo..
Çok zor .. Çok. .

Seni çok iyi anlıyorum canım..
Görümcemle biz peş peşe hamile kaldık..
Şimdi o doğurucak, kayınvalidem olucak da
benim yanımda onun oğluna yelekler örüyor.
Beni hiç düşünmüyo buda oğlunu gömdü kara topraklara
demiyo..
Çok zor .. Çok. .
Hadi yaa. :KK12:Bende eltimle ayni zamanda hamile kaldm ayni sekilde kvalidemde smdi onun oglu icin hazırlık yapiyo bir ay snra dogum yapicak.allahtan kayinvalidem bnm yanmda yapmiyo üzülürüm diye bana saygisi var seninki ayip etmis biraz ayip olmasindan çok seni anlamasi gerekirdi diye düşünüyorum.o_O

Tam bulmuşken kaybetmek,hiç bulamamaktan daha kötü.
Hayaller kurup,karnına ellemek onun için hiç sevmediğin yemekleri yemek ve hep onu düşünmek "acaba kime benzeyecek" demek.. Efkarlıyım bu akşam,öyle beni en iyi siz anlarsınız diye yazmak istedim Daha çok şey yazarımda kafanızı şişirmiyeyim. :)

derandiren derandiren Estağfurullah.. Yazın lütfen.. Ben yazarak rahatladım.. Hala atlatmış değilim gerçi.. 11 şubatta tam 40 gün dolacak.. Şaka gibi.. Bebeğim içimdeyken haftaları sayarken hiç çabuk geçmiyordu.. Oysa şimdi zaman nasıl da çabuk geçmiş... Rabbim herşeyin hayırlısını versin..

derandiren derandiren Estağfurullah.. Yazın lütfen.. Ben yazarak rahatladım.. Hala atlatmış değilim gerçi.. 11 şubatta tam 40 gün dolacak.. Şaka gibi.. Bebeğim içimdeyken haftaları sayarken hiç çabuk geçmiyordu.. Oysa şimdi zaman nasıl da çabuk geçmiş... Rabbim herşeyin hayırlısını versin..
Sağolun.Amin amin
Umarım çok beklemeden bebeğinizi kucağınıza alırsınız

Cnim her satirini okudukca agladim. Benimde 2 yasinda bir yavru. Var allah sana peygamber sabri versin beni cok uzdun bir anne olarak rabbim dagna. Gore kis verirmis allahim icindeki aciyi dindirsin ins 2 yavrunda yuzun guler

Hani diyorlar ya yüzünü görmedin, kokusunu almadın alışırsın edersin; yalan. Düşenin halini düşen anlarmış. Evet allah korusun kucağına aldığını, kokusunu duyduğunu kaybetmek zor olandan çok daha zor ama bu da zor. 2014 aralık annesi olacaktım. Temmuz sonunda tam da kendi doğum günümden bir hafta sonra oğlum doğdu ve toprağa koyduk. Şimdi 2.oğlum kucağımda uyuyor ama halen canım yanıyor, geçmedi.. Doğduğunda elletmediler diye halen kızgınım. Ona sarılmadım dokunmadım diye halen kendime kızıyorum. Bi poşetin içinde öylece gösterdiler kısacık bir an. Bir kere öptürmediler. Ben görüp daha kötü olurum diye ben daha taburcu olmadan defnetmişler, beklemediler diye kızgınım. Çok kızgınlığım var içimde halen. Geçmiyorlar. Doğumumdan 2 gün sonra bayramdı. Bayramlığım hamile kıyafetiydi. Giymiştim içim bomboştu.. Sütüm olur mu diyordum geliyordu sütüm ama boşaydı. Yağmur yağmıştı gece. Oturup ağlamıştım ben gökgürültüsünden korkuyordum ya o da korkarsa ya üşürse diye. O toprakta değil, hissetmiyor biliyorsun ama işte inanmak istemeyince insan olmuyor. İmanınla sınanıyorsun hakikaten. Ama bırakma kendini. Bak bize. Çok dua etmiştim elhamdülillah rabbim kabul etti. Nolursun allahım doğum tarihimde benle bir olanlar tek doğururken bari bi umudum olsun içimde demiştim. Doğumumu hayal ettiğim gün hastaneden müjdeyle ayrılmıştım ben. Psikolojik olarak çok zor bi hamilelik geçirdim. Korkuyorsun herşeyden. En ufak problemde annem, babam, eşim ya bana birşey olursa diye korkarken ben oğlum için korktum. Doktorum bile doğum yaptığımda seni salimen doğurttum ya üstümden koca bi yük kalktı demişti, çevremi o derece germişim.. Geçmiyor hiçbiri ama kabuk bağlıyor işte. Arada deşip kanatıyorsun. Ama bırakma kendini, dua et, umudunu kaybetme. Ne kadar güçlü olursan o kadar çabuk kabulleniyorsun. Devam ediyor hayat. Yeni bir umut için güçlü olmak lazım. İmtihanımız buymuş bizim diyorum, inşallah cennet müjdemiz olurlar. Etrafını da takma. Herkesin bi fikri bi lafı oluyor. Bazısı boş konuşuyor, bilerek ya da bilmeyerek düşüncesizce canını yakıyor. Sıkma canını. Seni üzenlerden uzak dur. Biz eşimle 1 hafta dağ bayır gezmiştik. Herkesten herşeyden uzakta olmak iyi gelmişti. İmkanın varsa tavsiye ederim, uzaklaş kısa bir süre de olsa. Rabbim düşmanımın başına vermesin, evlat imtihanı ne zaman kaç yaşında olursa olsun zormuş. İnşallah en kısa zamanda tekrar müjdeni alır, sağlıkla hayırla huzurla mutlulukla kucağına alıp evine getirirsin evladını. Bunları yazarken gözlerimden süzülüyor yaşlar ama tesellim var yanımda. Darısı başına inşallah.

Meleğim derdim sana.. Melek olacağını bilmeden..

Yazmalıyım diyorum yazamazsam acım hafiflemez, konuşmalıyım diyorum susarsam kendime kapanırım, dünya gözüme gözükmez.. Ama ne yazmak geliyor içimden, ne de konuşmak.. Yanıma geliyolar, destek olmak için.. Benim yüzümü güldürecek tek şey yavrumu kucağımda görmekti diyorum, göremiyorum.. Bir pazar günü,kaybettim yavrumu.. her şey normaldi.. Bi' hafta önce takiplerini yaptırmıştık, haftasından önde gidiyordu. Doktor bir sorun yok demişti.. Sabah uyandım nişanım gelmişti.. Lakin bir damla sancı ağrı vs yok.. Eşime dedim bana bir şeyler oluyor hastaneye gidelim.. Arabayı hazırladı, beni giydirdi. Çıktık yola.. Yolda başladı sancım.. Hastaneye vardığımızda 6 cm açılmam vardı.. Doktor hemen doğumhaneye almamız gerek sizi dedi. Daha suyum gelmemişti.. Haykırdım, ağladım bebeğim çok küçük daha doktor,en azından bir kaç hafta daha dursaydı.. Dikiş atılıyomuş rahim ağzına dedim, o uygulansın.. Sancınız var dedi yapamayız.. Eşimden imza aldılar, çıktık o hastaneden başka bir hastaneye o da aynı şeyleri söyledi.. Bu arada sancım artmaya başladı.. 3. hastaneye gitmiştik, inanamıyoduk çaresini arıyorduk bulamıyorduk.. Rahim ağzı yetmezliği dediler.. Geldiğimiz hastanede suyum geldi, acil üstümü soydular. Doğuma aldılar, ağla ağla öleceğimi sandım..5 te suyum geldi 10 buçuk da normal doğumla doğurdum evladımı.. Sunii sancı verelim dediler kabul etmedim, kendi sancımla doğuracağım dedim.. Bebeğim doğduğunda ona bakmamı istemediler, ömür boyu unutamazsın bakma lütfen dediler, ağlama krizine girdim.. Ne kadar ağladım neler yaşadım o arayı hatırlamıyorum, sonra narkoz vermişler bebeğin eşini almak için.. Gece saat 1 de uyandım, doğum sonu servisine alındım.. Herkesin yanında bebeği.. Gece boyunca ağlayan bebek sesleri..O bebekler ağladıkça ben ağladım.. Normal doğum yaptığım için lohusayım.. Sancılarım var sancılarım bile bebeğimi hatırlatıyo.. Deli gibi acaba gitmedi mi içimde mi hala diyorum.. Oysa ki gözümün önünde doğdu.. 5. Ayımız bitiyordu 6 aya girecektik.. Normal doğum olduğu için bir gün sonra çıkardılar.. Şimdi evimdeyim.. Ailem yanımda.. Bebeğim kara topraklarda.. Doğduğu gün ve öldüğü gün aynı.. Babası gömdü gülbahçe mezarlığına.. Gülbahçede canım var şimdi gülbahçede yavrum var.. Ve bebeğimi gömdüğümüz günün gecesi yağmurlar yağdı şehrime.. Mezarına yağmur doluyor, CANIMIN PARÇASI üşüyo mu.. diye nefes alamadım. Rabbim verdi Rabbim aldı ammenna.. Ama İnsanız dayanması zor. Babasının sıkmaktan avuçları morardı bir gecede.. Doktorun ona dediği.. Artık bebekten geçtik anneyi kurtaralım..
Dua istiyorum.. İçime sabır dolsun.. Yoksa dayanamam..
Hz. Zeynebin imtihanına benzedi yaşadığım acı..Dualarım dua üstüne..RABBİMe inancım sonsuz..
Neden demedim hiçbi' zaman..Çünkü meleğim ondan geldi
ona gitti.. İçimi ferahlatan tek bir şey var.. Hiç kucaklayamadığım öpüp koklayamadığım yavrum beni öbür dünyada bekleyecek.. O kadar sakınarak geçiriyordum ki hamileliğimi.. Geç buldum erken kaybettim bebeğimi.. 3 sene bekledim yavrumun gelmesini.. Şimdi bi' ömür sürecek acısı.. Hayatta bu acı kadar içimi yakan bir şey olmadı, evlat acısı hiç kolay değilmiş... Baş sağlığına gelenler oluyo..Herkes dünya derdinde, arada dalıp gittim.. koca dünya bi' hiç gözümde.. Yavrumu kucaklayamadım ya...Sabır ve dayanma gücü istiyorum.. içim yanıyor..Herkesin imtihanı farklı.. Benimki de buymuş..
Cennette sarılacağım yavruma.. O mis kokusunu içime çekeceğim.. Yalan dünyada sevemedim orada seveceğim..

ALLAH SABIR VERSİN CANIM İNŞ EN YAKIN ZAMANDA RABBİM BU ACINI KUCAĞINDA SEVDİĞİN BİR YAVRUYLA HAFİFLETİR FAKAT MELEĞİN DE SANA CENNETTEN DUA EDECEKTİR ŞEFAATÇİ OLUR İNŞ KUZUM BEKLEMESİ ZOR TAŞIMA HEYECANI AMA SEN BOL BOL DUA ET ALLAH VERİR ALLAH ALIR İNŞ HERKESE HAYIRLI SAĞLIKLI SALİH VE SALİHA EVLATLAR NASİP EDER AMİN...
BEDENİNİ VE RUHUNU BİRAZ DİNLENDİRDİKTEN SONRA İNŞ KUCAĞIN DOLAR HAYIRLARLA CANIM AMİN

Meleğim derdim sana.. Melek olacağını bilmeden..

Yazmalıyım diyorum yazamazsam acım hafiflemez, konuşmalıyım diyorum susarsam kendime kapanırım, dünya gözüme gözükmez.. Ama ne yazmak geliyor içimden, ne de konuşmak.. Yanıma geliyolar, destek olmak için.. Benim yüzümü güldürecek tek şey yavrumu kucağımda görmekti diyorum, göremiyorum.. Bir pazar günü,kaybettim yavrumu.. her şey normaldi.. Bi' hafta önce takiplerini yaptırmıştık, haftasından önde gidiyordu. Doktor bir sorun yok demişti.. Sabah uyandım nişanım gelmişti.. Lakin bir damla sancı ağrı vs yok.. Eşime dedim bana bir şeyler oluyor hastaneye gidelim.. Arabayı hazırladı, beni giydirdi. Çıktık yola.. Yolda başladı sancım.. Hastaneye vardığımızda 6 cm açılmam vardı.. Doktor hemen doğumhaneye almamız gerek sizi dedi. Daha suyum gelmemişti.. Haykırdım, ağladım bebeğim çok küçük daha doktor,en azından bir kaç hafta daha dursaydı.. Dikiş atılıyomuş rahim ağzına dedim, o uygulansın.. Sancınız var dedi yapamayız.. Eşimden imza aldılar, çıktık o hastaneden başka bir hastaneye o da aynı şeyleri söyledi.. Bu arada sancım artmaya başladı.. 3. hastaneye gitmiştik, inanamıyoduk çaresini arıyorduk bulamıyorduk.. Rahim ağzı yetmezliği dediler.. Geldiğimiz hastanede suyum geldi, acil üstümü soydular. Doğuma aldılar, ağla ağla öleceğimi sandım..5 te suyum geldi 10 buçuk da normal doğumla doğurdum evladımı.. Sunii sancı verelim dediler kabul etmedim, kendi sancımla doğuracağım dedim.. Bebeğim doğduğunda ona bakmamı istemediler, ömür boyu unutamazsın bakma lütfen dediler, ağlama krizine girdim.. Ne kadar ağladım neler yaşadım o arayı hatırlamıyorum, sonra narkoz vermişler bebeğin eşini almak için.. Gece saat 1 de uyandım, doğum sonu servisine alındım.. Herkesin yanında bebeği.. Gece boyunca ağlayan bebek sesleri..O bebekler ağladıkça ben ağladım.. Normal doğum yaptığım için lohusayım.. Sancılarım var sancılarım bile bebeğimi hatırlatıyo.. Deli gibi acaba gitmedi mi içimde mi hala diyorum.. Oysa ki gözümün önünde doğdu.. 5. Ayımız bitiyordu 6 aya girecektik.. Normal doğum olduğu için bir gün sonra çıkardılar.. Şimdi evimdeyim.. Ailem yanımda.. Bebeğim kara topraklarda.. Doğduğu gün ve öldüğü gün aynı.. Babası gömdü gülbahçe mezarlığına.. Gülbahçede canım var şimdi gülbahçede yavrum var.. Ve bebeğimi gömdüğümüz günün gecesi yağmurlar yağdı şehrime.. Mezarına yağmur doluyor, CANIMIN PARÇASI üşüyo mu.. diye nefes alamadım. Rabbim verdi Rabbim aldı ammenna.. Ama İnsanız dayanması zor. Babasının sıkmaktan avuçları morardı bir gecede.. Doktorun ona dediği.. Artık bebekten geçtik anneyi kurtaralım..
Dua istiyorum.. İçime sabır dolsun.. Yoksa dayanamam..
Hz. Zeynebin imtihanına benzedi yaşadığım acı..Dualarım dua üstüne..RABBİMe inancım sonsuz..
Neden demedim hiçbi' zaman..Çünkü meleğim ondan geldi
ona gitti.. İçimi ferahlatan tek bir şey var.. Hiç kucaklayamadığım öpüp koklayamadığım yavrum beni öbür dünyada bekleyecek.. O kadar sakınarak geçiriyordum ki hamileliğimi.. Geç buldum erken kaybettim bebeğimi.. 3 sene bekledim yavrumun gelmesini.. Şimdi bi' ömür sürecek acısı.. Hayatta bu acı kadar içimi yakan bir şey olmadı, evlat acısı hiç kolay değilmiş... Baş sağlığına gelenler oluyo..Herkes dünya derdinde, arada dalıp gittim.. koca dünya bi' hiç gözümde.. Yavrumu kucaklayamadım ya...Sabır ve dayanma gücü istiyorum.. içim yanıyor..Herkesin imtihanı farklı.. Benimki de buymuş..
Cennette sarılacağım yavruma.. O mis kokusunu içime çekeceğim.. Yalan dünyada sevemedim orada seveceğim..
Allahım sabır versin...Size biran önce toparlanma gücü versin inş...

Hadi yaa. :KK12:Bende eltimle ayni zamanda hamile kaldm ayni sekilde kvalidemde smdi onun oglu icin hazırlık yapiyo bir ay snra dogum yapicak.allahtan kayinvalidem bnm yanmda yapmiyo üzülürüm diye bana saygisi var seninki ayip etmis biraz ayip olmasindan çok seni anlamasi gerekirdi diye düşünüyorum.o_O

Anlayışlı kayınvaliden varmış canım daha dün benim yanımda bebek mavisi hırka örüyodu...
Düşüncesiz bizimki.. Rabbim anlayışlı, iyi niyetli insanlarla karşılaştırsın..
Çok zor.. Anne gibi görmeye çalışıyosun, ama olmuyo..
Bu lohusa halimle canımı çok sıktı..

Cnim her satirini okudukca agladim. Benimde 2 yasinda bir yavru. Var allah sana peygamber sabri versin beni cok uzdun bir anne olarak rabbim dagna. Gore kis verirmis allahim icindeki aciyi dindirsin ins 2 yavrunda yuzun guler

Ağlama canım dua et bana.. Rabbim sağlıkla nasip etsin yeniden..
Senin yavruna da sağlık sıhhat versin arkadaşım..
Evlat acısı çok zor..
Dayanıyosun ahirette yanına gelicek biliyosun..
Rabbim sabredenlerden olmamızı nasip etsin. .

X