ya arkdaşlar kızım 4 aylık ben işe başlayıncaya kadar 5 aylık olacak.kreşmi bakıcımı karar veremedim. bakıcı var bitane ama kendi evimde bakarım diyo evlerimiz arasında 1 sokak var ama hersabah eşyalarını taşı götür akşam al getir çok zor olacak sanırım. Kreşlerin servisi varmış diye duydum. YA kısacası kreşler ve bakıcılarla ilgili bilgi ve tecrübesi olan varmı aramızda. Varsa ve yazarlarsa çok sevinirim. Kıyaslama yapmak istiyorum ve artık bi karar vermek zorundayım.
kreş için çok küçük bence. Özel ilgilenilmek ister. Kreşte onca çocuk arasında kaybolur gider yavrucak. Gecende bi arkadaş yazmıştı çocuğu kreşten morluklarla gelmiş kolları ısırık içindeymiş Bana kalsa iyi bir bakıcı daha iyi. Ama özellikle senin evinde baksın kardakışta çocuk sabah akşam dışarı çıkamaz. Hem bakıcıya ne kadarda güvensen evine kamerada taktırman lazım. Her meslekte iyisi kötüsü vardır ama bebekler bizim canımız Ne demek kendi evimde bakarım para alacak sonuçta..
eylülcüm sanırım çorludaydın değilmi? ben ilk oğlumu 10 aylıkkken baktırdım bakıcı eve geldi 2 yıl baktı kendi çocuğu gibi sevdi bizde onu sevdik anahtarla sabah kapıyı açar girerdi akşam ben gelince de evine giderdi.şimdi sen bakıcı evine çocuğu taşıcan çocuk ek gıdaya başlayınca onlarıda alıp götürmen lazım yani meyvesi yumurtası vs bunları bakıcı almak zorunda değil evinde belki olur belki olmaz...kreşler hakkında pek bi bilgim yok açıkcası...şimdiki oğlumuda bakıcıya bırakıcam diğer bakıcım başka iş buldu 4 aylıkken bırakıcam bende ama yine eve gelmesini istedim...sana tavsiyem evine gelsin mutlaka ama mutlaka tanıyan birileri olsun yabancı olmasın.
Canim benim ben 6 yaş anasinifi öğretmeniyim ..ancak küçük yaş gruplardada bi kaç kez bulunma firsati buldum..arzu arkadaşimin dediği gibi kreş için çok küçük özel ilgi gerekli .siniflar çok kalabalik olabiliyor.o yaştaki çocuğun yanlizca özbakima ihtiyaci vardir vede eğer güvenilir ise bakiciya ver derim gerekirse önden 1 haftalik giyeceğini yiyeceğini vs. Verirsin sadece bebği birakmak kalir.kreşte kesinlikle ilgileniyorlar ama birebir gibi olmaz illaki bunuda onlardan beklemek olmaz...
birebir ilgiye ihtiyacı olur.henüz küçük.ben de oğlumu komşuma bırakcam.dibimde olduğu için eşya götürme sorunum da yok.eğer bakıcı güvenilirse ve çok uzak değilse ben bakıcı derim.kreş uygun gibi gelmedi.
tüm söledikleriniz ne kadar da doğru. insan yalnız olunca bu kadar ayrıntılı düşünemiyor açıkçası. Boşuna dememişler "Akıl akıldan üstündür" diye. Sağolun arkadaşlar.
Kreş sıfır yaş çocuğu için hiç ama hiç uygun değil. Bakıcıya vermeniz en uygunu. Hazır bakıcıda varmış. Kendi evinizde baksa çok iyi olurdu ama madem evimde bakarım diyor sizde götürün evine, baksın kadıncağız. Sakın kreşe vermeyin. Bakıcıyada eğer güveniyorsanız teslim edin yavrunuzu.
canım kreşte çok fazla hastalanır daha 4 aylık dıyosun aşıları yok kreş bebegın ıçın çok korumasız olur. ıyı bır bakıcı bulup evınde baktır. şımdıden ben kendı evımde bakarım dıyen bırınede baktırma alçak gönüllü olak lazım bu ışlerde bebegını benımsemış olsa yollarda perışan olasın ben evınde bakarım dıyen bırıne baktır benım ablamın bebegıne bakıcı evınde baktı çocuk süreklı hastaydı kadın kombıyı yakmıyordu. süreklı uyutuyordu çocugu. ablam 3 ay sonra aldı bebegını. kendı evınde evın heryerıne küçük kameralar kurdur öyle baktır bebek konusunda hıçbır yabancıya güvenme derım. daha çok mınık agzı yok dılı yok
wallahi zor konu ama gerçekle yüzleşmek lazım bende yavrumu bakıcıya vermk zorundayım.komşum bakacak zor düşünmesi bile ama ne yapalım mecburuzda.bu konuda ev hanımlarına imreniyorum ne güzel yavrularıyla kendileri ilgeleniyoo..