0+ ay oyunlar ve oyuncaklar...

yalel

Begüm'ün Annesi...
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
5.494
45
ben oyunlara ve oyuncaklara takıldım arkadaşlar.
2010 ocak annesi adayıyım malum... oyuncaklara takıldı kafam :)
ne gibi oyuncaklarla ne gibi oyunlarla geliştireceğiz biz bu veletleri? gelişim için çok önemliymiş oyuncakları falan....

deneyimli anneler... biraz fikir verir misiniz lütfen ?

canım daha çok erken bence ,düşünme bunları..
ilk olarak çıngırakla başlıo bu süreç soona bi sürrü şey alınıo bi bakılıo ki,sadece telefon ,kumanda ,mandal iş görüo..:)

Yalel
Canim cok erken ciddende daha ama yataginda basucuna asilan dönen isikli müzikli oyuncaklar ilk 3 ay is görür.Ama cok sade olsun bence cünki ilk 3 ay cok uyurlar sadece acikinca alti pislenince uyanirlar.Istekleri oluncada gene uyurlar.Insallah problemsiz olurlarda normal düzende bu sekilde olur. 3. aydan sonra oyuncaklar var.Eliyle bastimi ses cikaran yada agzina sokabilecegi türden hersey olur. Oyundan anlamiyorlar canim bu kadar kücükken ama masaj yapabilirsin.Yada banyo yaptirirken ses cikaran ördek filan koyabilirsin suya.Ahh o günler bi gelse :KK66:))

ben oyun halısı aldım yalelcim üzerindeki oyuncaklar çıkarılabiliyo falan ses yapıyo ışıklı
ilgisini çeker inşallah bak resmi bu

oyuntin1201067001.jpg

smhsmh
Güle güle kullansin bebisin cok güzel.4 aylik civarinda daha iyi anliyor bunu kendini döndürmeyi el hareketi yapmayi deniyor. Motor hareketler icin cok güzel.

10 aydan sonra evdeki elettironık aletler ilgi çekiyo..

onla oynamak istiyolar. yaramaslar..opuyorumnanaktan

canım daha çok erken bence ,düşünme bunları..
ilk olarak çıngırakla başlıo bu süreç soona bi sürrü şey alınıo bi bakılıo ki,sadece telefon ,kumanda ,mandal iş görüo..:)

hadi ya.. :)
çıngırak alalım madem...

Yalel
Canim cok erken ciddende daha ama yataginda basucuna asilan dönen isikli müzikli oyuncaklar ilk 3 ay is görür.Ama cok sade olsun bence cünki ilk 3 ay cok uyurlar sadece acikinca alti pislenince uyanirlar.Istekleri oluncada gene uyurlar.Insallah problemsiz olurlarda normal düzende bu sekilde olur. 3. aydan sonra oyuncaklar var.Eliyle bastimi ses cikaran yada agzina sokabilecegi türden hersey olur. Oyundan anlamiyorlar canim bu kadar kücükken ama masaj yapabilirsin.Yada banyo yaptirirken ses cikaran ördek filan koyabilirsin suya.Ahh o günler bi gelse :KK66:))

ahh ahh meltemcim, o günler bir gelse, bir oynaşsak kuzumla küvette şöööle keyifli keyifli... ahhhh..
allahım göstersin o günleri hepimize...

10 aydan sonra evdeki elettironık aletler ilgi çekiyo..
onla oynamak istiyolar. yaramaslar..opuyorumnanaktan

ay ben yerim onları kısım yaaaa
her şey feda olsun meleğime :)

he bide legolar var..tavsiye etmem..

evin her köşesinden lego çıkıyo..kaydirigubbakcemile3

Juliet
:)))) Oglumun ilk vukuati tv kumandasini tuvaletin icine atmak olmustu.O anki halimi düsünüyorumda :)))
Legolar bir sürpriz yumurtalardan cikan minnacik seyler iki.Evin heryerinden bulursun. Simdi bebek gelecek agzina atar boglur diyorum oglana ortaliklara cikartmiyor ama bebis emeklemeye basladimi hepsi ortaliktan yok edilecek mecburen.

he bide legolar var..tavsiye etmem..

evin her köşesinden lego çıkıyo..kaydirigubbakcemile3

ne legosu şekerim :)
kaç aylıkken lazım legolar? 1 yaşında falandır en erken heralde...

ben diyorumki, yeni doğduğu zaman, zeka gelişimi için, nelerle oynatalım.. nasıl eğlendirelim... ilk aylar çok önemli malum, beyin gelişimi ilk 3 ay en hızlı şekilde seyredecek... o sebeple diyorum, ilk ayları boş geçirmeyelim, potansiyelini kaçırmayalım yavruların.

tecrübeli anne geldi açılın gari..kaydirigubbakcemile3
canım yeni doğduğu zaman muhtemelen ilgisini çekmeyecek..çünkü seçemeyecek doğru dürüst.
40 ı çıktıktan sonra başlıyor etrafını izlemeye..
bak ben ilk zamanlar bunu kullandım..
Playskool-Bicirik-Kuklalar-0-Ay__20538011_0.jpg

hasbro playskool bıcırık kuklalar diye geçiyor

sonra anakucağına asılan oyuncakları kullandım;bebek arabasında ana kucağında hala asılıdır.8.5 aylık olmasına rağmen:CüvCüv:

oyunebst61295.jpg

infantino seyahet arkadaşlarım diye geçiyor..

evde de bunu kullandım çorap gibi giydirdim.ayaklarını hareket ettirdikçe hem ayak kası için hemde dikkatini çekmesi manasında çok yararlı oldu.
133432_kucuk.jpg

bu da hasbro playskool çıngıraklı çoraplar diye geçiyor.

3 aylık sürece girer girmezde bunu aldım..şimdi ayağıyla ittirsede o dönemlerde uzanma,elini istediği yere tam tutturma konusunda geliştiriyordu.yüzüstü olarakda kullanıyoruz bu şekilde de boyun kasları sırt kasları gelişiyor.

bebek_yeniurun.jpg

Playskool-Ikili-Egzersiz-Arkadasim-0-Ay__18244081_1.jpg

bu da playskool ikili egzersiz arkadaşım olarak geçiyor..

sonra sırayla zaten gidiyorsunuz oyuncakçıya çıngırak reyonuna götürüp bebeğini 4 aylıktan sonra tepki verdiği çıngırakları,diş kaşıyıcılarını almaya başlıyorsun.heyecanlanıyor,isteiğini belli ediyor dikkat çeken olduğunda.
şimdilik bu oyuncaklar ilk olarak dediğim gibi o kuklayı ve anakucağına asacak birşeyleri alman/almanız yeterli..
yardımcı olacağım başka bir şey olursa seve seve cevaplarım..

Son düzenleme:
Saruboceq , çok teşekkürler..
aynen bunları sormuştum işte ben... çok sağol, hepsini not aldım.. en kısa zamanda alış-verişe başlayacağım.. :)
seni de arkadaşlarıma ekliyim mi izninle :) sorularımı sorarım arada bi...
daha bende yatak-döşek soruları var mesela :)

peki dönence ne olsun Saruboceq? ne marka alalım? hangi modelle daha çok ilgilendi mesela senin kızın?

peki dönence ne olsun Saruboceq? ne marka alalım? hangi modelle daha çok ilgilendi mesela senin kızın?

canım ben yazmıştım ama gelmemiş burayakafamçokkarıştı
arkadaş listemde olursan profilimede yazabilirsin,ziyaretci mesajını sadece arkadaşım olanlar yazabiliyor zira..
ben kraftın park yatağını aldım kendi dönencesi vardı onun.detaylı bir şey almadım yani.incelemek istersen

http://www.kraftbaby.com/productDetails.asp?show=details&mainCategoryID=001005002&alter=001005
yatağında çok kalıp incelemiyr zaten bu da yetiyor açıkçası.
birde o kadar çok heves ediyorsunki yeni oyuncaklara.onu oyalayacağına inandığın çıngıraklara filan.hep alıyorsun hep alıyorsun.birlikte avm ye gidip toyzz shopa giriyoruz biz her güldüğü oyuncağı alıyoruz çok komikkaydirigubbakcemile3
bir servet yatırıyorsun oyuncaklara o yüzden çok detaylı bir şey alma derim.sade olsun bence..
birde yatağının üstüne tavana mutlaka gece rengi dönen yıldızlardan yapıştır derim.o da inanılmaz gelişimine katkılı..gözleriyle takip konusunda refleksleri inanılmaz gelişiyor.
benim kızım 3 aylık filandı sağ gözümü kapatırdım sola bakardı,solu kapatırdım sağa bakardı.saniyelik olarak çevirirdi.yararını gördüm yani.

anladım canım, o zaman pahalı ve çok teferruatlı dönencelerden almayayım ben de..
yatağının üstüne, gece parlayan yıldızları kastetin sanırım, di mi?

ahhh bizim de öyle kuzularımızla avm ziyaretleri yapma zamanımız bir gelse.. servetler feda olsun yavrulara valla :)

o zamanlar öyle bir geliyorki kendin bile inanamıyorsun..
benim kzıımın doğumunu bırak hamile kaldığım dönem dün gibi..hamileliğimi yaşdım,doğurdum,8.5 ay geçti..
zaman geçiyor gerçektende

oyuncak çok önemli tabii, ses çıkaran renkli oyuncaklar her zaman ilgisini çeker çocukların
sarucum resimli resimli koymuş zaten
ben de şöyle bir ekleme yapayım o zaman
ilk aylarda bebişlere bizi görebilecekleri kadar yakın durup onlarla bol bol konuşmalı, şarkı söylemeli kitap okumalıyız
hem dil hem de bilişsel gelişimlerini destekliyor bu durum
bir de özellikle 1 yaşına yakın zamanlarda oynayacağı oyuncakları mümkün olduğunca doğal malzemelerden seçmemizde yarar var, ahşap, kumaş, örgü vs
plastikten ve tüylü oyuncaklardan mümkün olduğunca uzak durun bence
bizim evimize ilk zamanlar bilmeden aldığım 2-3 tanenin dışında plastik oyuncak giremez mesela
artık sadece ahşap alıyoruz, boyasız veya çocuklara zarar vermeyecek boyayla boyanmış olanları
bir önemli nokta da çocuğun herhangi bir müdahalesinin olamayacağı, sadece uzaktan seyredebildiği ışıklı, pilli ama manasız oyuncakları almamak
zaten bunlarla bir süre sonra ilgilenmiyorlar çünkü herhangi bir katkıları olmuyor oyuncağa, uzaktan durup seyretmek de cazip gelmiyor
söküp takabileceği, kurcalayabileceği, üstüste dizebileceği vs. tarzada doğal oyuncaklar en güzeli
tabi bunlar 10 ay ve sonrası için olabilir ancak
hayırlı doğumlar
blogumda bizim oyuncakların bazılarını görebilirsiniz
defne yaprağı

X