Zyban veya Wellbutrin xl Kullanan Var mı?

geçmiş olsun madem antidepresan olarak kullanıyorsunuz doktorunuza danışın ve ilacınızı değiştirmesini isteyin farklı bir ilaçta da aynı etkiyi gösterirse ilaçtan değil farklı bir sorundan olduğunu anlamış olursunuz ben zybana geçtim 1 kutu wellbutrin kullandıktan sonra sigara içmiyorum bugün 5nci günüm evet iştah kesmesi de çok isteyerek yemiyosun yemekleri ağzında da tuhaf bir tadla yaşıyosun ne yesen gitmiyor o tad valla dr bana 3 aylık tedavi verdi ben de 3 ay bunu kullanacağım sanıyorum ki 3 ayın sonunda zaten insan alışır sigarasızlığa şu ilk günler çok zor geçiyor olsa da azimle devam edeceğim eşimin de desteği ile çünkü psikolojimi çok etkiledi sabır gerekiyor bu aralar bolca ...

evet arkadaşlar ilacı keseli bayağı oldu
sigarayı günde 4-5 tane civarı içiyorum
belki tutsam oda olmayacak ama canım istemiyor
kaçamak yapıyorum aslında kaçamak değil direk içmek istiyorum
bu arada ilaçtan sonra kiloda aldım:26:

Ben ilk olarak 35 gün önce gittim sigara polikliniğine
welbutrin 300 yazdı
ilk 4 gün yarım, sonra tam doz içmemi önerdi
10 gün boyunca hapı kullanırken sigarayı da eskisi gibi içmemi söyledi
10 gün sonra sigarayı bırakmamı,
sigarayı bırakınca çay ve kahve alışkanlığımı da mümkün olduğunca azaltmamı söyledi
ilk 15 gün bende ilacın bir sürü yan etkisi oluştu
bu yan etkiler hoşuma gitmişti aslında
günde bir kaç kez kafamın içinde sanki deprem oluyormuş gibi bir his (sarsıntı) oluşuyordu
bu sarsıntı çok kısa sürüyordu en fazla 2 saniye
gece saat 3'e kadar hiç uykum gelmiyordu
3'te yatıyorum 5 veya 5:30 da tekrar uyanıyorum
2 saat uyumama rağmen cin gibi uyanıyordum
dikkat bozukluğu, yorgunluk vs. hiç böyle şeyler hissetmiyordum
çok az yemek yiyordum ve normalden 2 kat fazla tuvalete gidiyordum
15 günde yaklaşık 5 kilo verdim
aşırı şekilde cinsellik isteği oluşmaya başladı
sigaranın tadı çok iğrenç gelmeye başlamıştı
içtiğim sigara sayısı ister istemez yarı yarıya düştü
doktorun dediği gibi 10 gün sonra sigarayı bıraktım
ha bu arada ben günde yaklaşık 2 paket sigara içen biriydim
ve çocuk yaşta başlamıştım sigaraya
yaklaşık 22 yıldır sigara içiyordum

ilk bir kaç gün rahat geçti,
sonra yavaş yavaş ilacın yan etkileri kaybolmaya başladı
önce beynimde oluşan sarsıntılar kayboldu
o sarsıntılar oluştuğunda ben kendimi çok dinç ve zinde hissediyordum
sarsıntılar kaybolunca kendimi daha uyuşuk ve stresli hissetmeye başladım

sonra uyku düzenim normal haline döndü, hatta 20. günden sonra eskisinden daha fazla uyumaya başladım
iştahım açıldı ve verdiğim kiloları fazlasıyla aldım 1 ay içinde
canım gün içinde 4 - 5 kez aşırı şekilde tatlı istiyordu
bu arada 2 kez kontrole gittim doktora
bunların normal olduğunu söyledi

uyuduğum o 2 saat içinde abartısız 30 tane rüya görüyordum
sanki çok uzun süre uyumuş hissine kapılıyordum

1 kutu ilacı bitirdikten sonra ben ilacı doktora söylemeden bıraktım
çünkü son 10 günde ilacın bana herhangi bir faydası olmadığına kanaat getirdim
birde bu son 10 gün içinde eşimle bazı problemler yaşadım
normal şartlarda bu problemler karşısında içtiğim sigara sayısı ister istemez artardı
ancak sabrettim ve içmedim
ama canım hala aşırı şekilde sigara içmek istiyor
daha ne kadar süre bu tat ağzımda olacak bilmiyorum
umarım çok uzun sürmez
bazen çok zorluyor beni.

ben de zyban kullanarak bırakanlardanım.temmuz da keteme gitmiştim ve bana randevu için kasım ayını verdiler yani o zamana kadar içebilecektim neyse 15 kasımda gittim.zybanımı aldım sabah akşam içmeye başladım.tabi sigara içmeye de devam ettim ama 5 taneyi geçmedi.doktor bi tarih belirledi ve bu tarihten sonra içme dedi.verdiği tarihten sonra diğer randevuya kadar kaçamak yaptım :)) doktora da söyledim zaten. sigara içme isteğin her zaman olacak ama 10 saniye bile sürmeyecek.kendini içmeyecem diye şartlandır dedi.ben de öyle yaptım düşünmemeye çalıştım ama rüyalarıma giriyor.bırakalı 6 ay oldu ama arada sırada rüyama giriyor.bi de öyle güzel içiyorum ki rüyamda anlatamam:)) kilo aldın mı diye sorarsanız evet aldım.abur cubur çok yiyorum zaten bırakmadan önce de çok severdim abur cuburu. yine de kilom normal boyuma göre.ama biz kadınlar kilo verince seviniyor ne de olsa) sonuçta kendi denemelerimle bırakamadığım sigaradan kurtuldum.artık hiççç içmiyorum.karşımda içseler bile.ve inanın ne kadar dişlerimi fırçalasam da sakız çiğnesem de ağzımdaki o nikotin tadından kurtulduğum için çok mutluyum:)) yeter ki karar verin.benim kadar sigarayı seven biri yaptıysa siz neden yapmayasınız

ben wellbutrine başladım bugün üçüncü günüm. 2-3 hafta sonra bendeki değişiklerine bakacağım ama yeni başladığımdan sanırım mafoluyorum felaket bir sinir yalnızlık hissi sıkılma bunalım, kalp çarpıntıları oluyo nedenini anlamadım psikolojikte olabilir ama umarım ilerde sigaradan nefret ettirir. psikoloğumla beraber psikiyatrist mtlaka ilaç içmem gerektiğini söylediler.mecburen yine başladık bakalım :/

psikolojikmi bilmem ama sigara sürekli aklımda olmasına rağmen midem yanıo gibi hissediyorum içmek istemiyorum ilk defa bir günde 5 tanecik içtim dün. bugün 2 tane içtim akşama ne kdra tamamlar bilmiyorum ara sıra dürtüyo beni belli olmuyo bakalım

wellbutrin 150 kullanıyorum.ilk 3 gün 1 adet, 4üncü günden sonra 2şer adet almak gerekiyor bildiğiniz gibi.ben sadece 1 kez günde 2 hap aldım, kendimi çok kötü hissettim, tek hapla devam ettim.çarpıntı, dikkat dağınıklığı,az uyuma belirtileri bende de mevcut.bazı arkadaşların iştahı kapanmış, benimse yemekten 2 saat sonra midem kazınıyor hiç yememişim gibi.umarım uzun vadede kilo artışıyla sonuçlanmaz.4.günün akşamı kestim sigarayı.öyle tiksinip falan kesmedim, sigaranın tadı değişmemişti daha, sadece ben bu mereti bırakmak istiyosam neden 2.haftayı bekleyeyim ki, neden birkaç gün fazladan zehirleneyim ki diyip kestim.

buraya yazmama asıl neden olan yanetki, 9 gün geçmesine rağmen regl olmamış olmam.bu konuda hiçbirşey bulamadım bizim sitelerde, yabancı sitelerde ise çok fazla buldum bu şikayeti.bilemiyorum, bizim kültürümüzde ayıp diye paylaşılmıyor belki.

şahsi fikrim: ağır bir ilaç.yarım dozla bile beni sarstı.sigara konusundaki etkisi tartışılmaz.champix de kullanmıştım daha önce, ben geri başlamış olsam da sigarayı bıraktırdığını gördüm.kıyaslarsam wellbutrin (veya zyban) sigara bıraktırmada daha etkili champixden, ancak yanetkisi de daha fazla.

bu arada sigarayı hangi ilaç ya da yöntemle bırakırsanız bırakın, Allen Car'ın 'sigarayı bırakmanın kolay yolu' kitabını mutlaka okumanızı öneririm.sevgiler.

daha önce zyban ile çok rahat bir şekilde hiçbir yan etki hissetmeden bıraktım. eşşekliğimi canım hiç sigara istememesine rağmen aile bireylerinden birinin vefatı üzerine kendimi zorla sigaraya vererek sonrasında tekrar tiryakiliğe geri dönüş ile yaptım. şimdi bir sigarayı bıraktırma merkezine randevu aldım. bakalım neler olucak. kesinlikle bırakmak istiyorum ama denediğim nikotin bantlarının pek bir faydası olamadı. bakalım yeniden ilaç verecek mi doktor. dilerim ssk ödüyordur bu ilaçları yoksa almam pek imkan dahilinde değil çünkü. allen carr ise bana pek fayda etmedi. videosu tamam açıklayıcı falan ama ne o çocuğa anlatır gibi herkes biliyor anlattıklarını zaten

3 ay olmuş sigarayı bırakalı.wellbutrin kullanmıştım, zaten zybanla ikisi aynı şey.günde 1 tane almıştım sadece, ağır gelmişti ilaç.3 hafta sonra da alerji yapınca bırakmıştım.umarım bir daha ömür boyu sigara içmem.

ya ben wellbutrini bugun aldım doktor verdı bende felaket dikkat dagınıklıgı var onun ıcın gıttım unıversıte sınavına hazırlanıyorum dusunun bırı yanımda sayfa cevırse dıkkatım dagııyo dokor gıttım bana bu ılacı verdı bugun ama ılaca baktım sıgara bırakma ılacı napcam ben bu ılacı dıkkat dagınıklıgı ıcın degıl mı anlamadım ben dıkkat dagınıklıgı ıcın gıttım adam sıgara bırakma ılacı verdı sıgarada kullanmıyorum napcam bılmıyorum ıcım mı lutfen yardımcı olun cok acıl sınava cok az kaldı hıc zamanım yok lutfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…