zumba ve pilates

canms

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2012
34
0
Merhaba herkese boyum 168 kilom 71 gecen hafta zumba ve pilatese başladım programım şöyle ; pazartesi pilates sali zumba carsamba pilates perşembe zumba.. merak ettiğim bu programın yağ yakımında iyi bir etkisi olur mu? Bunun yanı sıra nasıl beslenme uygulamam gerekir? L-carnitine kullansam etkisi artar mı?

Zumba zayıflamanızı pilates de sıkılaşmanızı sağlar. Ama kesin sonuç için beslenme programıyla sporun desteklenmesi şart. Bence 3-4 ay kadar bu programı yürütün muhakkak sıkılaşacaksınız sonuçtan tatmin olmasanız diyete de başlayın.
Ben 1 yılı aşkın süredir pilates yapıyorum birkaç ay araya zumba da sıkıştırdım. Kilo vermedim ama beni bir süredir görmeyenler " ne kadar zayıflamışsın söyle ne yaptıysan biz de yapalım" diyorlar. Bu arada akşamları saat 8 den sonra hiç bir şey yemem çay dahi içmem sadece su ya da soda içerim.Bunun dışında bir önerim yok.

Eger bu sekilde 2 ay spor yaparsan emin ol hem kilo verirsin, hemde sikilasirsin. Ben 74ten 61 dustum gecen yil, Zumba ve fitness in cok yarari oldu. 2 ay rejim yaptim, 2 ay spor, sonra yine 2 ay rejim. Bu sekilde 13 kilo verdim. Kilomu asagi yukari 1 sene korudum. Su anda maalesef 3/4 kilo aldim, ama vermekten korkmayacaksin ki vereceksin :KK66:

45 dklik zumba programinda ortalama 350 40p kcal yakiyorsun. Pilateste kezâ oyle cunku kaslar ne kadar calisirsa yag yakimi okadar cok oluyor. Eger guzel bir beslenme programi uygularsan diyetle beraber cok guzel kilo verirsin. Ama yok ben sadece sporumu yaparim bogazima da bakarim dersen yanlizca kilo almani engeller yada yavaslatirsin. Protein ve sebze agirlikli beslen. Hamur isi tatli yagli yiyecekler yeme. Ben bu beslenme duzeniyle gunde 45 dk koşu ve pilatesle 6 ayda 18 kg verdim.

Beslenme duzenin bir sure sonra yasam tarzi haline geliyor. Su an hamile olmama ragmen hala ayni beslenme duzenindeyim ve hic sacma sapan seyler aşermedim. Mide bulantisi 2 defa yasadim. 31. Haftadayim yanlizca 9 kg aldim. Spora devam ettim.

Mumkun oldugunca kalori hesabi yap. Aldigin besinlerin kalorisi 1500u gecmesin. Android kullaniyorsan kalori sayar diye bir prog. var google play de. Meyvenin bile kalorisini hesapla. En sekersizlerini tercih et elma armut kivi gibi. En kisa zamanda eminim vereceksindir. Ve sporu hiiiic birakma. Basarilar canim.

Tesekkur ederim cevaplariniz icinn bugun 10. Günüm bitti diyet yapmaya çalıssam da hep kacamak yaptım maalesef hipoglisemim olduğu için kendimi tutamıyorum amaaa iş yerindeki arkadaşlarım kilo vermişsin diyorlar tartıda rakam hic oynamadi fakat... bilemiyorum bu kadar kisa zamanda sporun sıkılaşmama etkisi olmuşmudur kii

Zumba eğlenerek zayıflamanızı pilates de kolaylıkla sıkılaşmanızı sağlar. Ama kesin sonuç için beslenme programıyla sporun desteklenmesi şart. Ben eskiden beri pilates yapıyorum ama şuan da fitinclass diye bir sistemden üyelik aldım. Bu üyelikle anlaşmalı oldukları tüm salonlara girip istediğiniz derse katılabiliyorsunuz. Zumbaya da bu sayede başladım. Yine pilates derslerine devam ediyorum ama belli günler de zumba yapıyorum. Zaten bu sistem sizin kendi programınızı oluşturmanızı sağlıyor. Öneririm bir bakın fitinclass.com

X