- 21 Ağustos 2010
- 679
- 102
- 323
- Konu Sahibi pelinnacar
-
Arkadaşlar, Muş'tayız evimizi hemen taşımadık. Ortama bir bakalım dedik. Birde kiralık ev bakarız diye düşündük. Ama inanın Muş sizin anlattığınız gibi gelmedi bana... İlk önce soğuk havasıyla karşıladı bizi, ardından öğretmen evinde kalalım dedik. Fakat öğretmen evini satmışlar, nedenide yeni öğretmen evi yapılıyormuş ondan dediler.. Sonra otel aradık, oteller pahalı ama ne yapalım dışarıda kalmaktansa 1-2 günlüğünede olsa idare edelim, ev bulunca gidip eşyaları getiririz dedik....
İlk gün etrafta dolandık okuluma gittim. milli eğitimlik işlerimi yaptım. Artık Muşluyuz dedik. O akşam otelde yattık ertesi günde okula gitmedim, mail sürem olduğu için kiralık evlere bakalım dedik...Ev aradık ama her baktığımız evde hüsrana uğradık. 2+1 ev olsun bize yeter diyorduk...2+1 ev bulduk sorduk.. Kirası ne kadar dediğimizde 500 TL dediler, arkasında da birde 400 TL yakıt parası dedi...İyice donduk kaldık..Başka yerlerde sorduk, ama bu kira fiyatları hiç azalmadı dahada yükseldi...
Muş'taki insanların başka işi yokmuş, tüm gelirleri kiralık evlerden geliyormuş. Öğrencilerden ve memurlardan kazanıyorlarmış..Bizim suçumuz nedir? İnanın insanları çok iyi olsada çevresi anlattığınız gibi olsada Muş bizi pek iyi karşılamadı..Cebimizde olan parayı eve versek eşyalarımızı bile getiremiyeceğiz. 2 gündür üzüntüden deliye döndük..Eşyalarımız başka şehirde kaldı,oranın kirası Muş'un bize bu yaptığı ne yapacağımızı bilemeden uygun bir otele geçtik. Moralimiz çok kötü.
Diğer evimiz 24 saatlik bir yerde, taşıma ücretini sorduk. 3.200.00 TL tutuyormuş. Allahım bize yardım etsin, bize dua edin.
Sağol canım, çcocuğumuz yok.. Eş durumundan geçme durumumda yok malesef. İşlerimiz iyice çıkmazlarda hayırlısı diyip duruyoruz. Bakalım neler olacak. Gerçektende zorunlu hizmet dedikleri bu herhalde. Zorluklarını çekeceğiz.
O zaman en az 4 5 yıl kalacaksınız biz gibi.Evlere biraz daha bakmanızı tavsiye ederim şimdi gelen çok olduğu için hem fiyatlar yükseldi hem ev kalmadı en azından bizim olduğumuz yer öyle.Sene sonunda gidenler olacaktır mutlaka o zaman tekrar bakabilirsiniz.Hakkınızda hayırlısı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?