• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorunlu hizmet bölgesi- MUŞ nasıl bir yer?

pelinnacar

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2010
679
102
323
Bayanlar merhaba, ben öğretmenim zorunlu hizmet bölgesi olarak MUŞ merkez geldi. Nasıl bir yerdir, lütfen bildiklerinizi benimle paylaşın. Merak içindeyim, doğu görevi yapmamış biri olarak zorlanacakmıyım onuda bilmiyorum.

Ben eşimle Muş merkezde 3 yıl görev yaptım.Benim için çok iyi anıları olan güzel küçük bir ilimiz.Ben çok memnun kaldım. Keşke bir daha gitsem.İnsanları çok sıcak.Merkezi gayet güzel,havaalanı var heryere ulaşımı çok kolay.Her türlü imkan var. Bitlise 50 dak,Van 2,5-3 saat.Civar illeri gidip gezebilirsin.İSTASYON caddesi ve Cumhuriyet caddesi var. İstasyon caddesi uzun,cadde boyunca alışveriş dükkanları var. Birçok kamu kurumu birbirine çok yakın,çoğu yere merkezde yürüyebilirsin.Devlet hastanesinin yanında Hancı lokantası var ben yemeklerini çok beğenirdim.Ayrıca kahvesi de güzel.Bol bol kebap,lahmacun yiyeceğin yerler var. Vallahi beni şu an gönderseler uçar giderdim. Sosyal hayatı çok aktif değil ama sıkılmayacağına da eminim.Varto ilçesinde balık yiyebileceğin balık çiftlikleri var.Gözün kapalı git,insanları sıcak,bende hep olumlu izler bıraktı.Şu an batıdayım ama hiç memnun değilim. Hele ki iç anadoluda çalıştım illallah ettim.Batıya kaydıkça ilişkiler daha samimiyetsiz.Oraları çok özledim...:nazar:

Doğuda çalışmak kırsalda çalışmak güzeldir.Zorlukları vardır ama öğretmenliğin en saf en güzel en özel anıları orda yaşanır.Bir sonraki görev yerinizde doğu görevi yaptıgınız zamanki samimiyeti bulamayacaksınız.
Gözünüzü korkutmasın.Merkezdeymişsiniz.Canınız zaman zaman sıkılacak hatta sıkıntıdan patlayacaksınız en küçük şeylerle mutlu olabileceksiniz ama.Orda öğretmenler arasında diyalog,ilişkiler çok daha sıcak oluyor.
Hocamın dediği gibi bende batıdayım arıyorum eski görev yerimi.Ordaki samimiyeti.
Şimdiden hayırlı ugurlu olsun görev yeriniz.

doğuda merkezler iyidir. :34:
muşa 80 km yakınlıkta bir ilçede çalıştım ben de.
il merkezi eminim ki ilçelerden iyidir.
çok beklentin olmasın, oradaki iller batının kasabaları büyüklüğünde.
havası da çok soğuk :(

5 yıllık yakın bir arkadaşım Muşlu
tatvana yüzmeye, Vana kahvaltıya giderlerdi sık sık...
kötü bir yer olmadığını biliyorum
düz bir arazi,merkezde hem güzel hem ucuz siteler mevcut
arkadaşımın kaldığı yerin fotoğrafını görmüştüm de,nerdeyse istanbulda o kadar güzel toplu konutlar yok yani,ben çok şaşırmıştım oranın Muş olduğuna.O zamanlar aklımda kötü-yokluklar içinde bir doğu portresi vardı...
Oysa şimdi seviyorum Muş'u,yakın gelecekte de o arkadaşımı ziyaret için gitmeyi düşünüyorum
zaten havaalanı da şehir merkezine pek yakın..
bu arada hayırlı olsun tercihiniz^^

Çok sağolun böyle güzel cevapları okudukça seviniyorum. Muş ile ilgili bilgileri internetten araştırıyorum. Fakat burdaki gibi olmuyor. İnternette şehir merkeziyle ilgili pek fotoğrafta yok. Teşekkür ederim herkese.

ben de 1,5 yıl kaldım muşta. eşimin tayini çıktığı için batıda bir ile geldik, ama şunu samimiyetle söyleyebilirim ki keşke muşta kalsaydık demediğim gün yok gibi :50: gerçekten çok sevmiştim muşu, ve hala çok özlüyorum hem oradaki öğrencilerimi hem de oraları :5: ben en çok ev yönüyle korkuyordum, hani hep kafamızda yokluk bölgesi gibi kalmış ya ondan, evler süper, batıdaki evleri beğenmez oldum oradan gelince. çok aktif sosyal hayatı olan bir yer değil ama hiç sorun olmuyor. Allah yolunuzu açık etsin ve kesinlikle gönlün rahat olsun, doğuda gidilebilecek en güzel yerlerden biri. :46:

Çok sağol canım, nasıl seviniyorum güzel cevaplar geldikçe. bir yandan ev topluyorum. Hayırlısıysa yola çıkacağız. Allah yardımcımız olsun. Bir son haberlerde Muş otobüsünde 21 kişi öldü. Onada çok üzüldüm.

Liseyi orda okumuştum Küçük bi yer Cana yakın insanlar Ama giyime kuşama biraz dikkat etmeli Çok rahat şeyler giyemezsiniz Ben sevmiştim o zaman insanları

Arkadaşlar, Muş'tayız evimizi hemen taşımadık. Ortama bir bakalım dedik. Birde kiralık ev bakarız diye düşündük. Ama inanın Muş sizin anlattığınız gibi gelmedi bana... İlk önce soğuk havasıyla karşıladı bizi, ardından öğretmen evinde kalalım dedik. Fakat öğretmen evini satmışlar, nedenide yeni öğretmen evi yapılıyormuş ondan dediler.. Sonra otel aradık, oteller pahalı ama ne yapalım dışarıda kalmaktansa 1-2 günlüğünede olsa idare edelim, ev bulunca gidip eşyaları getiririz dedik....

İlk gün etrafta dolandık okuluma gittim. milli eğitimlik işlerimi yaptım. Artık Muşluyuz dedik. O akşam otelde yattık ertesi günde okula gitmedim, mail sürem olduğu için kiralık evlere bakalım dedik...Ev aradık ama her baktığımız evde hüsrana uğradık. 2+1 ev olsun bize yeter diyorduk...2+1 ev bulduk sorduk.. Kirası ne kadar dediğimizde 500 TL dediler, arkasında da birde 400 TL yakıt parası dedi...İyice donduk kaldık..Başka yerlerde sorduk, ama bu kira fiyatları hiç azalmadı dahada yükseldi...

Muş'taki insanların başka işi yokmuş, tüm gelirleri kiralık evlerden geliyormuş. Öğrencilerden ve memurlardan kazanıyorlarmış..Bizim suçumuz nedir? İnanın insanları çok iyi olsada çevresi anlattığınız gibi olsada Muş bizi pek iyi karşılamadı..Cebimizde olan parayı eve versek eşyalarımızı bile getiremiyeceğiz. 2 gündür üzüntüden deliye döndük..Eşyalarımız başka şehirde kaldı,oranın kirası Muş'un bize bu yaptığı ne yapacağımızı bilemeden uygun bir otele geçtik. Moralimiz çok kötü.

Diğer evimiz 24 saatlik bir yerde, taşıma ücretini sorduk. 3.200.00 TL tutuyormuş. Allahım bize yardım etsin, bize dua edin.

Son düzenleme:
muş gerçekten çokkk güzel bir yerdir orda tam olarak 2 yılım geçti hiç bir insandan kötülük görmedim insanları hocam diyor da başka bişey demiyor küçük bir yer ama güzel zaten çarşısında kaybolmazsın mugi ansa diye alışveriş merkezleri var yukarı dogru çıktıkça askeri garnizon komutanlıgı valilik ve kitapçıları geçince üst geçitten sonra pastahaneler var bir kaç tane pastanelerin ara sokagından aşagı dogru inersen ögretmen evi polis evi falan var heyyyyy gidi günler o günleri hatırlattınız bana ...........bu arada hayırlı olsun rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın

Arkadaşlar, Muş'tayız evimizi hemen taşımadık. Ortama bir bakalım dedik. Birde kiralık ev bakarız diye düşündük. Ama inanın Muş sizin anlattığınız gibi gelmedi bana... İlk önce soğuk havasıyla karşıladı bizi, ardından öğretmen evinde kalalım dedik. Fakat öğretmen evini satmışlar, nedenide yeni öğretmen evi yapılıyormuş ondan dediler.. Sonra otel aradık, oteller pahalı ama ne yapalım dışarıda kalmaktansa 1-2 günlüğünede olsa idare edelim, ev bulunca gidip eşyaları getiririz dedik....

İlk gün etrafta dolandık okuluma gittim. milli eğitimlik işlerimi yaptım. Artık Muşluyuz dedik. O akşam otelde yattık ertesi günde okula gitmedim, mail sürem olduğu için kiralık evlere bakalım dedik...Ev aradık ama her baktığımız evde hüsrana uğradık. 2+1 ev olsun bize yeter diyorduk...2+1 ev bulduk sorduk.. Kirası ne kadar dediğimizde 500 TL dediler, arkasında da birde 400 TL yakıt parası dedi...İyice donduk kaldık..Başka yerlerde sorduk, ama bu kira fiyatları hiç azalmadı dahada yükseldi...

Muş'taki insanların başka işi yokmuş, tüm gelirleri kiralık evlerden geliyormuş. Öğrencilerden ve memurlardan kazanıyorlarmış..Bizim suçumuz nedir? İnanın insanları çok iyi olsada çevresi anlattığınız gibi olsada Muş bizi pek iyi karşılamadı..Cebimizde olan parayı eve versek eşyalarımızı bile getiremiyeceğiz. 2 gündür üzüntüden deliye döndük..Eşyalarımız başka şehirde kaldı,oranın kirası Muş'un bize bu yaptığı ne yapacağımızı bilemeden uygun bir otele geçtik. Moralimiz çok kötü.

Diğer evimiz 24 saatlik bir yerde, taşıma ücretini sorduk. 3.200.00 TL tutuyormuş. Allahım bize yardım etsin, bize dua edin.

Merhaba bende muşun hemen dibinde bir ildeyim.Anlattıklarınıza hiç şaşırmadım çünkü bulunduğum yerde aynı anlattığınız gibi.Hele bu sene kiralar iyice uçmuş 700 tl ye bile kira var ve ev ne yazık ki bulunmuyor.Yeni gelen arkadaşlarımız zor ev buldular ve hiç bir ev fazla yapılı değil.Bizde 24 saat uzak bir yerden geldik ve eşyalarımızı getirmedik benim koyacak yerim vardı hepsini toplayıp kaldırdık.Burdan birazı sıfır birazı 2.el aşırıya kaçmadan ihtiyacımız kadarını aldık.Bende nakliye parasını hesaplatmıştım 4 5 bin demişlerdi bir de dönüş nerdeyse 10 bin ve yeni evliydim eşyalarıma da kıyamadım yollarda mahvolur değmez diye düşündüm .Buraya gelince de iyi ki getirmemişim dedim çünkü ne beyaz eşyalar ne koltuklar hiç bir eşya hem yerleşmez hem ziyan olurmuş.Çocuğunuz var mı eşinizle beraber mi gideceksiniz kaç sene kalacaksınız eş durumu düşünüyor musunuz bilmiyorum ama sizde böyle bir şey yapabilirsiniz belki.Çok uzun olmuş kusura bakmayın.Yeni görev yerinizde başarılar dilerim.

Son düzenleme:
Sağol canım, çcocuğumuz yok.. Eş durumundan geçme durumumda yok malesef. İşlerimiz iyice çıkmazlarda hayırlısı diyip duruyoruz. Bakalım neler olacak. Gerçektende zorunlu hizmet dedikleri bu herhalde. Zorluklarını çekeceğiz.

Sağol canım, çcocuğumuz yok.. Eş durumundan geçme durumumda yok malesef. İşlerimiz iyice çıkmazlarda hayırlısı diyip duruyoruz. Bakalım neler olacak. Gerçektende zorunlu hizmet dedikleri bu herhalde. Zorluklarını çekeceğiz.

O zaman en az 4 5 yıl kalacaksınız biz gibi.Evlere biraz daha bakmanızı tavsiye ederim şimdi gelen çok olduğu için hem fiyatlar yükseldi hem ev kalmadı en azından bizim olduğumuz yer öyle.Sene sonunda gidenler olacaktır mutlaka o zaman tekrar bakabilirsiniz.Hakkınızda hayırlısı olsun.

O zaman en az 4 5 yıl kalacaksınız biz gibi.Evlere biraz daha bakmanızı tavsiye ederim şimdi gelen çok olduğu için hem fiyatlar yükseldi hem ev kalmadı en azından bizim olduğumuz yer öyle.Sene sonunda gidenler olacaktır mutlaka o zaman tekrar bakabilirsiniz.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Amin, canım. Evet, 4-5 yıl kalacağız. Karda var, buza döndü heryer hava o kadar soğuk ki.. Çok geziyoruz, soruyoruz.. Allah yardımcımız olsun.

ne aradığına göre,beklentilere göre değişir Herkes övgüyle bahsedince yazamamıştım.Muş'a yakın bir yerde yapmıştım doğu hizmetimi.Ayrılırken binlerce kez şükretmiştim.Allah'ım gönlünüze göre versin inşallah

Muş mutluluğu unutturan şehir.hiçbir güzel tarafı yok insanları öğrencileri evleri ev sahipleri iğrenç.kimse kusura bakmasın.batıdan giden döndüğü gün şükür namazı kılar.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hele o ev sahipleri yok mu evde donardık kaloriferleri yakmazlardı neymiş efendim sıcakmış.kömür bitmediği halde bitti derlerdi.hiç sıcak insanlar değil,insanlık adına yardım bile etmezler her şey parayla,küçük biyer ,çok can sıkılır,evler çok pahalı, özlenir yeşillikler içinde salıncağı,kaydırağı olan bir park bir aşağı bir yukarı yürürsün öyle işte.

biraz geç gördüm topiğini ama yinede yazayım. muşun bi ilçe köyünde 2 buçuk sene öğretmelik yaptım. köylülerden hiç sıkıntı duymadım ama kışı çok fenadır. hele ilk gittiğim sene 2 metrelik kar yığınının üstünden gitmeye çalışıyorduk. öğrencilerin seviyesi berbat. bütün esnaf geçimini öğretmenlerin geliş gidiş dönemlerine göre ayarlıyorlar. geliş gidiş dönemleri herşey ekstra pahalı. ben sen gittiğin dönemde kurtulmuşum ordan. allah senide ordan bian önce çıkmak isteyen herkeside kurtarsın

Back