- 15 Mayıs 2012
- 3.095
- 2.708
- 83
- 34
Bizim ülkemiz neden İran gibi olsun canım?
Ben böyle bir tehdit görmüyorm Türkiye için.
Ben Hollanda'da doğup büyüdüm birkaç yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Her iki ülkenin atmosferini de insanlarını da çok iyi tanıyorum. Hollanda da özellikle Türk olmayan milletlerden olan müslümnlarda bu tarz radikalleşmeler daha çok oluyor. Türklerde böyle bir durum söz konusu değil. Yıllarca baş örtülü insanlar okuyamadı iş sahibi olamadı kimse Kuzey Kore'ye döneceğiz diye endişelenmiyordu. Şu an isteyen kapatıyor isteyen açıyor. İsteyen yarı kapalı yarı açıkBu son gruba antipati duyuyorum şahsen. Ama onun dışında her başörtülü kadına acımakta sanki baskı altındalarmış biz sırf başımız açık olduğu için özgürmüşüz gibi bakarsak bence yalnızca kendimizi kandırmış oluruz :)
Haberdeki kadını da taktir ettim. Helal olsun.. İstemediği şeyi zorla yaptırmak zaten islamda da yok...
vayy. sitede kuralsızlık böyle oluyor işte.İslamda zorla kimseye bir şey yaptırmak yoktur net... isteyen açar isteyen kapar,, nettt.. şeriatı kendi kafanıza göre değerlendirmeyin nett.. benide burda sinir etmeyin nettt..şu güzelim dinimi kendi kafanıza göre şekillere sokmayın nett..
iranı baz alıp islam dinine saldırıya geçmeyin nettt...Gerçekten diyecek olan vardır.. Ama benim aklım almaz bunu.Neden? Bu ülkede başlarını kapatıp yaşama hakkı onlara geç de olsa verildi.. Eskiden insan yerine pek konmuyorlardı kabul.. Ama şimdi rahata kavuştuk intikam alalım düşüncesi nedir... Herkese eşit miktarda özgürlük gerçekten imkansız mı? Kendi gibi olmayanı kapatmaya çalışmak niye..
Ayrıca herkes müslüman olmak zorunda mı canım? Hayret bi şey.. Hastalıklı düşünceler..
o nedemek kız kuralsızlıkk..vayy. sitede kuralsızlık böyle oluyor işte.
nettt:))
sinir etmeyin ablanızı nettt.:)
islam devrine saldırı nerde kakaoiranı baz alıp islam dinine saldırıya geçmeyin nettt...
İslamda zorla kimseye bir şey yaptırmak yoktur net... isteyen açar isteyen kapar,, nettt.. şeriatı kendi kafanıza göre değerlendirmeyin nett.. benide burda sinir etmeyin nettt..şu güzelim dinimi kendi kafanıza göre şekillere sokmayın nett..
şeriat başka ,, iran modeli ise bambaşka gene karıştırmaya başladıkk bu işleriii..Söylediklerine katılıyorum ama gerçekten İran gibi olmasını isteyen çok kadın var.
Şeriatı savunan, isteyen. Yani böyle bir zemin var Türkiye de bence.
Kızım olmadan asla diye bir kitap okudum geçenlerde.
Konusu İran da geçen yaşanmış bir hikaye.
Gerçekten okuduklarım beni şok etmişti. Din altında yapılan bir dolu saçmalık, kadınların itilip kakılması, insan muamelesi görmemesi ne yazıkki bu baskıya zulüme alışmış olan kadınlar. Orada hayat gerçekten çok zor.
iranı baz alıp islam dinine saldırıya geçmeyin nettt...
İslamda zorla kimseye bir şey yaptırmak yoktur net... isteyen açar isteyen kapar,, nettt.. şeriatı kendi kafanıza göre değerlendirmeyin nett.. benide burda sinir etmeyin nettt..şu güzelim dinimi kendi kafanıza göre şekillere sokmayın nett..
şeriat başka ,, iran modeli ise bambaşka gene karıştırmaya başladıkk bu işleriii..
yahu pelinim zaten gıcıkım şu irana şu dayatmalarına islamı zerre kadar yaşamıyorlar kendi kafalarına göre şeriat demişlerki doğrusu asla o değill.. ama bizler bunu biliyoruzda neden burada güzelim DİNİMİZE laf ediyoruzz.. işte dayanamadığım nokta burası.. yahu isteyen istediği gibi olur ister inanır ister inanmazz.. isteyen evet ben müslümanım der ama namaz emrini yapmaz,, yada haramın bir çoğunu yapar ,, yada azını bu o kula kalmıştır ve hesabını MEVLASINA verecektir..Kakao sakin olniye sinirlendin ki bu kadar
kimse dinimizi kafasına göre şekillendirmiyor aksine insanlar kafasına göre şekillendirmesin endişesi duyuyoruz nett.
Evet Şeriat zatun kabun ve kurallar demek. Ama bu şeriat İranının keyfince uyarladığı bir şeriat. İslami şeriat değilOrası İran ama kakao,şeriatla yönetiliyor..
şeriat başka ,, iran modeli ise bambaşka gene karıştırmaya başladıkk bu işleriii..
Filmide var o kitabın,mutlaka seyret onu tavsiye ederim..
Evet vardır ama çok değildir diye düşünüyorum en azından ben hiç duymadım rastlamadım.. O yüzden bu kitleyi o kadar tehlikeli görmüyorum diyeyim tabiri caizseSöylediklerine katılıyorum ama gerçekten İran gibi olmasını isteyen çok kadın var.
Şeriatı savunan, isteyen. Yani böyle bir zemin var Türkiye de bence.
Şeriatla değil canımm oradaki molla denilen abzürtlerin nefisleri ile yönetiliyorr.. şeriat kelimesinden ürkmeyin bu kadar şeriat demek Allahın kitabı demektir.. yapmayalım arkadaşlar eğer inanıyorsak evet müslümanım diyorsak yeminlen ağzımızdan çıkan kelimelere dikkat edelimm.. iran karın ağrısı yapan bir ülkedirrr..Orası İran ama kakao,şeriatla yönetiliyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?