• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorlu Süreçten Geçiyorum .

sKsEsLsEsBsEsK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
1.417
1.237
133
İyi Aksamlar :anne:
kadinlar kulübünün bilgili ve bu süreci atlatmış annelerine danışmak istedim :emir_bebek:
Memeyi bıraktırmak İstiyorum :işsiz:
Çok zorlu bir süreçten geçiyoruz bedenen çok yorgun düşmüş bir haldeyim 😓
Öncelikle oğlum 2 yasini doldurdu 🤭
Bu zamana kadar birçok kez bıraktırma ya çalıştım ama çok başarılı olamadım 🥴
En uzun emdirmedigim süre 20 saat değildir .
Dayanamıyorum kıyamıyorum ..
En son denediğimde ateşim çıktı göğüslerim çok ağrıdı patlıcak gibiydi o gece sabaha kadar kustum 🤮
Ve sonuç emzirdim ..
Öncesinde oğlum anne meme diye ağlayınca dayanamadım sanki onun emmesi bizim aramızdaki en kuvvetli bağ gibi geliyor sanırım bana ve gene emzirdim ..
Çocuğuma aslında iyilik yapmıyorum farkındayım yeterince iyi beslenemiyor hatta yemeği ağzına sürmek istemiyor
Memeye güveniyor
Denemediğim yöntem kalmadı Blv yontemide dahil kendi yesin yer illaki derken önündeki yemek 2 saat önünde duruyor ve ağzı dışında heryerine sürüyor yemeği ..
Kaşık reddide yaşadık anca cizgifilm yada
Saklabanlik yapıp şekilden şekile giriyorum gülerken ağzına yemeği sokuyorum
Yedirme aç kalsın diyebilirsiniz .
Çevremdeki birçok kişide söylüyor .
Denedim bu seferde aç yatıyor sabaha kadar meme ağzında karnı gurulduyor çok üzülüyorum ben bir hal çaresi bulamadım emzik ve biberonu ağzına sürmüyor denemediğim biberon markası kalmadı en ucuzundan en pahalısina kadar biberondanda asla birşey içmiyor ..
Bugün rutin kontrolümüze gitti ve doktorumuzun soyledigi 1 yaş kilosuyla aynı kiloda neredeyse acilen bir yol bulup memeyi biraktirip yemeğe baslatmalisin ..
Doktorumuz normalde hep iyi gidiyor iyi gidiyor derdi böyle dediyse durum iyiye gitmiyor kilosuda normal değildir diye üzüldüm ..
Çok hareketli bir çocuğum var ve ben bu sürecte asla yedirmem asla yapmam dediğim ne varsa yaptım aman kahvaltida yumurta yesin diye çikolata sürüp yedirdim ..
Gece yemek yedirmeye çalışmaktan elim kaşığı tuttuğum şekilde uyuştu kaldı ..
Ve yediremeyince aç yatmasin gece karnı guruldamisin diye eline bisküvi verdim onu yedi öyle uyudu 😣😣
Ben tekrar bugün doktorumla konuştuktan sonra kendimden emin bir şekilde karar verdim artık emmeyi biraktiricam gece bende rahat edicem oda güzel bir şekilde uyuyacak .
Lütfen benimle tecrübelerinizi paylaşin 🤗🤗
Bu süreçte balkon yaptım oyalanabilmesi için ama dışarıya cikartamiyorum olayacagim çok alanım yok herseyi benimle yapıp eğlensin istiyorum ama farklılık arıyor sürekli evdede çok sıkıldı artık şaşırdım ne yapicagimi gece bu saat ben deli gibi ayağımda sallıyorum yatirdigim anda meme diye bağırarak çığlık çığlığa ağlıyor 😩😩😩 sizce neler yapmalıyım nasıl yaklasmaliyim nelere dikkat etmeliyim bu 2 yas donemide güvenli bağlanma ve iki yaş sendromu dönemi bana olan güvenini kaybetmeden aglatmadan bu süreci nasıl asabilirim lütfen bu süreci yaşamış olanlar fikir verin 🤔🤔

Aylardır izole halde yaşadığımız için çocuklar inat etmeye eğilimli bu aralar. 'hayır' deyince kontrolü ele almış hissediyorlarmis :) su sıra sizi biraz daha zorlayabilir.
Ben meme bırakma sürecini, uzmanların da önerdiği üzere, yaklaşık altı aya yaymistim.
Gece emzirmeyi kesme
Gündüz bazı saatler memenin dinlenip süt üretmesi hikayeleriyle emme aralıklarıni açma
Emmeden uykuya dalmasi için destek
Sütün biteceğini bir ay önceden sık sık hatırlatma
Sut yerine bolca fiziksel temas, sarılış
İstiklal marşı ve kapanış 🤹‍♀️
Yalnız iştaha etkisi kesin değil, hiçbir sebze meyve de anne sütü kadar değerli degil.
Sonsuza dek emzirin demiyorum tabii ben tam 24. Ayda kestim zaten.
Ama doktorunuza katılamadım

Bebekler yaş ilerledikce her şeyin daha bilincinde oluyorlar, bu yüzden bazı şeyleri bıraktırmak, rutinlerini değiştirmek zor oluyor. Benim bebeğim 20. Ayına girdi biz iki hafta önce memeden ayrıldık. Uzman görüşlerini dinleyip iyice ölçüp biçip sürece başladım ben yani kararlıydım, kararlı olmasam ikili davranışlar gösterecektim bebeğim de bundan etkilenecek daha kolay geçmesi beklenen süreç dirençli şekilde zorlukla geçecekti. Sizin her şeyden önce kararlı olmanız gerekiyor, bebeğinizle en güzel bağınız tabi ki emzirmek ama emzirmeyince o bağ kopacak diye bir şey yok. Göğsünüze alın sakinleştirin onunla sadece emzirmek ile yakınlık kurmayın ki bebek anne ile bağını sadece emzirmeye odaklamasın. Ben kademeli şekilde kestim sütten benim bebeğim aşırı memeye düşkündü bir de, gece emerek uyurdu filan. Önce gündüz emmeyi bıraktık öyle memeye salça sürmek bant yapıştırmak yapmadım, o çocukta travmatik etki yaratırmış, gündüz emmek istediği zaman dikkatini dağıttım çorbasını verdim tok olunca zaten fazla da üzerine düşmedi, üç gün böyle yaptık. Daha sonraki aşama sabah kalktığında emziriyordum onu kestim. Uyanır uyanmaz pijamalar çıktı salona geçtik, oyun oynadık daha sonra kahvaltı yaptık derken üç gün de öyle geçti. sonraki aşama gece yatmadan önce emzirmeyi kesmek oldu, yatma saatinden bir saat önce karnını doyurdum ( yer yemez uyuması da sağlıklı değilmiş uykudan en az bir saat önce yeme içmeyi kesin diyorlar) sonra uyuttum bir üç gün de öyle geçti. En son ve en sıkıntılısi zaten gece aralari emzirmeyi bırakmak oldu. Beş gün devam etti aglama krizleri. O ağladığı zaman hemen kucağıma aldım sakinleştirdim, ilk zamanlar sakinlesmesi kolay olmuyordu kucağımdan kendini atmaya çalışıyordu yatağa bıraktığım an tekrar ağlıyordu filan ama zamanla bu krizler azalmaya başladı, şimdilerde daha iyi hala gece aralari uyanıyor ancak pis pis yapıyorum geri uyuyor. Kademeli bıraktığımız için de hiç göğüslerim de birikme olmadı, emme azaldıkça süt üretimi de azalıyor. Sadece tamamen emmeyi bıraktığında iki gün ağrıdı göğsüm onda da sağdım biriken sütü üçüncü gün de kesildi zaten.
Sizin en büyük probleminiz kararlı değilsiniz sanki, kıyamıyorsunuz ki her anne evladına kıyamaz üzülür ancak siz böyle ikircikli davranınca çocuk da direnç gösterir ve bunu her defasında kuvvetlendirerek yapar.
Bir de sütten kesilen her cocugun iştahı açılıyor diye bir kaide yok, kimisinde hatta iştahsızlık yapar kilo kaybına neden olur. Bu illa emzirmekle alakalı bir durum değil doktorunuz alanında uzman yani nasıl öyle söyler anlamadım

İyi Aksamlar :anne:
kadinlar kulübünün bilgili ve bu süreci atlatmış annelerine danışmak istedim :emir_bebek:
Memeyi bıraktırmak İstiyorum :işsiz:
Çok zorlu bir süreçten geçiyoruz bedenen çok yorgun düşmüş bir haldeyim 😓
Öncelikle oğlum 2 yasini doldurdu 🤭
Bu zamana kadar birçok kez bıraktırma ya çalıştım ama çok başarılı olamadım 🥴
En uzun emdirmedigim süre 20 saat değildir .
Dayanamıyorum kıyamıyorum ..
En son denediğimde ateşim çıktı göğüslerim çok ağrıdı patlıcak gibiydi o gece sabaha kadar kustum 🤮
Ve sonuç emzirdim ..
Öncesinde oğlum anne meme diye ağlayınca dayanamadım sanki onun emmesi bizim aramızdaki en kuvvetli bağ gibi geliyor sanırım bana ve gene emzirdim ..
Çocuğuma aslında iyilik yapmıyorum farkındayım yeterince iyi beslenemiyor hatta yemeği ağzına sürmek istemiyor
Memeye güveniyor
Denemediğim yöntem kalmadı Blv yontemide dahil kendi yesin yer illaki derken önündeki yemek 2 saat önünde duruyor ve ağzı dışında heryerine sürüyor yemeği ..
Kaşık reddide yaşadık anca cizgifilm yada
Saklabanlik yapıp şekilden şekile giriyorum gülerken ağzına yemeği sokuyorum
Yedirme aç kalsın diyebilirsiniz .
Çevremdeki birçok kişide söylüyor .
Denedim bu seferde aç yatıyor sabaha kadar meme ağzında karnı gurulduyor çok üzülüyorum ben bir hal çaresi bulamadım emzik ve biberonu ağzına sürmüyor denemediğim biberon markası kalmadı en ucuzundan en pahalısina kadar biberondanda asla birşey içmiyor ..
Bugün rutin kontrolümüze gitti ve doktorumuzun soyledigi 1 yaş kilosuyla aynı kiloda neredeyse acilen bir yol bulup memeyi biraktirip yemeğe baslatmalisin ..
Doktorumuz normalde hep iyi gidiyor iyi gidiyor derdi böyle dediyse durum iyiye gitmiyor kilosuda normal değildir diye üzüldüm ..
Çok hareketli bir çocuğum var ve ben bu sürecte asla yedirmem asla yapmam dediğim ne varsa yaptım aman kahvaltida yumurta yesin diye çikolata sürüp yedirdim ..
Gece yemek yedirmeye çalışmaktan elim kaşığı tuttuğum şekilde uyuştu kaldı ..
Ve yediremeyince aç yatmasin gece karnı guruldamisin diye eline bisküvi verdim onu yedi öyle uyudu 😣😣
Ben tekrar bugün doktorumla konuştuktan sonra kendimden emin bir şekilde karar verdim artık emmeyi biraktiricam gece bende rahat edicem oda güzel bir şekilde uyuyacak .
Lütfen benimle tecrübelerinizi paylaşin 🤗🤗
Bu süreçte balkon yaptım oyalanabilmesi için ama dışarıya cikartamiyorum olayacagim çok alanım yok herseyi benimle yapıp eğlensin istiyorum ama farklılık arıyor sürekli evdede çok sıkıldı artık şaşırdım ne yapicagimi gece bu saat ben deli gibi ayağımda sallıyorum yatirdigim anda meme diye bağırarak çığlık çığlığa ağlıyor 😩😩😩 sizce neler yapmalıyım nasıl yaklasmaliyim nelere dikkat etmeliyim bu 2 yas donemide güvenli bağlanma ve iki yaş sendromu dönemi bana olan güvenini kaybetmeden aglatmadan bu süreci nasıl asabilirim lütfen bu süreci yaşamış olanlar fikir verin 🤔🤔
Kararından asla vazgeçme boyle yaptığın icin nasılsa verecek diyip ağlar zaten en fazla 1 haftada unutur ben salça sürmüştüm aciyo artik meme yok demiştim 2 günde unutmaya baslamsti

Aşamalı bıraktırdım ben. Önce gün içinde azalttım, sonra gündüzleri emmeyi bıraktı, sonra geceleri. Bol sarıldım, oyaladım. Kolay değil bebek için ama doğal sürecinde gelişiyor. Çok endişe etmeyin bence.

yemek konusunda benim oğlum da zor bir bebekti. Çok İştahsızdı, kilosu hep yaşının en azıydı. Aldığım pantolonlar hep içten lastikli olurdu ve o lastiklerin en son deliğine takardım düğmeyi. Yemek desen yanağının içinde biriktirir, çıkarır ya da uyur Hala ağzında olurdu o lokma.

şimdi ki aklım olsa hiç üzülmezdim. Zira Şu anda büyüdü, 9 yaşında iştahı arttı. kilosu gayet yerinde maşallah, hatta kilosuna dikkat etmesi için koşu bandında yürütüyorum şu korona günlerinde dışarı çıkamadığımız İçin. Yani zayıflık, iştahsızlık hiç kafaya takılacak meseleler değilmiş. Zayıf olması daha rahat, kilo alınca çocuğa o kiloyu verdirmek daha zor.

Benim de fazla olmadı sütten keseli oğlum yemek yemezdi sadece emerdi ama şimdi çok şükür iyi de yemeğini yiyor hiç aramıyor demek ki memeye güvenip yemiyormus ilk başta gündüzleri kestim oyaladım gece emiyordu daha sonra gece kendi unuttu ya salladım ya su içirip yatırdım darısı size ben çok rahatladım

Kızım (su an altı yaşına) girecek iki yaş doğum günü yaptık. Sonra meme istedigi zman "aaaa bak biz parti yaptık,hediye aldık i memeye bay bay demek içindi dedim" şaşırtıcı şekilde kabul etti.

Benim kızımda yemek yemezdi,hala yemeek yedirmek işkence gibidir. Ama o biberinda süt içerdi. Yemeyen çocuk yemiyor, Allah yardımcıniz olsun. Ben kızıma yemek yedirme konusunda bir çözüm bulamadım. Bazen kahvaltı yapmadı üç saati buluyor.

oğlum bak sen artık abi oldun. büyüdün memeyi bebekler emer diye zihnine ilk önce yerleştir. memeyi bırakmalıyız çünkü artık biraz boyumuz uzadı güçlendik daha güzel yıyecekler yemeyelıyız dıye güzel güzel anlat.. mesela sevdiği bir oyuncak varsa oyuncaklarla karşısında konuşun. işte aa sen buyudun mu artık meme emmek ıstemıyor musun güçlendin mi bla bla şaklabanlıklar yapın en sevdiği oyuncağa.ilk bir hafta 3 emiyorsa 2 emsin.bir dahaki hafta 1 e insin. meme istediği zaman sevdiği şeylerle meşgul edin.meyve olur oyun olur. ya da sen kaç lavaboya vs gir. unutmasını sağla. sonraki hafta birer gün arayla sonraki hafta üçer,dorder,beşer aklına gelmez bıdaha.aniden bırakırsanız hem çocuk hem siz piskolojık olarak etkılenırsınız.zor olur ıkı taraf için.

Back
X