Zoretanini yaklaşık 7 aydır kullanıyorum. Söylenildiği gibi korkunç bir ilaç olarakta görmüyorum tabi bu kişiden kişiyede değişebilir. Tedavim daha bitmedi ama iyi ki başlamışım diyebiliyorum. Aslında başlamadan önce biraz korktuğum fazlaca araştırdığım bir ilaç oldu. Ama hiç birşey korktuğum gibi olmadı. Bendeki etkilerini ve neler yaşadığım hakkında biraz bilgi vereyim. Cildim tam anlamıyla yağlı bir ciltti sorunum deri altında oluşan iri akneler ve ucu kapalı bezelerdi ve bana inanılmaz rahatsızlık veriyordu. İlaca başladıktan 1 hafta kadar sonra cildimdeki yağ resmen yok oldu gün geçtikçe kurumaya başladı. Yan etki olarak biraz sinir yaptı baş ağrısı bel ağrısı hatta topuk ağrısı bile çektim ama bunlar dönemsel şeylerdi bir süre sonra geçtiler. Bu birazda bünye meselesi sanırım. İlk ay 20, ikinci ay 30 ve 5 aydır 40 mg kullanıyorum. Hemen hemen her ay kan verip değerlerim ölçüldü hiçbir sonucumda sıkıntı çıkmadı ve rahatlıkla kullanmaya devam ediyorum. Eğer cildinize güzel bir şekilde bakarsanız çok fazla sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Mesela şuan 7. Ayımda olmama rağmen dudaklarımda tek bir tane bile çatlak yok. Doktoruma makyaj yapıp yapamayacağımı sorduğumda her hangi bir sorun teşkil etmeyeceğini ancak çok iyi temizlemem gerektiğini söyledi. Bende daha bitkisel içerikli paraben falan içermeyen temizleyiciler ve tonik kullanmaya başladım. Cildinizi çok iyi nemlendirmeniz gerekiyor aksi halde çok fazla kuruluk yaşayabilirsiniz. Ben aklıma geldikçe sürüyorum. Bir kaç tane nemlendirici kullandım ama ben bepantholun nemlendiricisinden çok memnun kaldım. Kaldı ki en çok nemlendiriciye ihtiyaç varken ve ben 2 haftada bir tüp bitiriyorken çok uygun bir fiyatının olmasıda artı bir avantaj oldu. Şuan yüzümde sadece biraz akne izleri var ama onun içinde doktorum bir ilaç yazdı onu kullanıyorum. Neredeyse geçti sayılırlar. Aklıma gelen şeyler bunlardı. Sonuç ne olur daha sonra yeniden akne sorunu yaşarmıyım bilmiyorum ama şuanki sonuçtan oldukça memnunum. Çevremdeki insanlarda çok iyi bir değişim olduğunu söylüyorlar. Aklınıza takılan birşeyler olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışabilirim