- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 448
Merhaba
geçen sonbaharda kıŞ ortasına kadar akşamları haftada 2 gün spora gittim son 1 ayında özellik banyo yapıp kurutmadan akşamın 9 unda rüzgarlı havalar sonucunda sinüslerim doldu zor nefes oluyorum
kaynar suyu pet şişeye doldurup kafama burnumun üstüne koyuyorum banyoda uzun kalıp sıcak suyun buharıyla çare aramaya çalışıyorum (banyo biraz daha etkili oldu)
çare bulamadım
bu videodaki gibi yapan var mı hiç
ya da
"
Sinüzit Tedavisinde Kullanılan Doğal Yöntemler
1.Yöntem:
Sinüzit doğal tedavileri arasında en etkili ve kolay olanı tuzlu su uygulamasıdır. Tuz burnun hava geçirgenliğini artırır. Hastalar kendilerinin hazırlayabilecekleri:
-> Tuz
-> Karbonat
-> Su
karışımını uygulayarak baş ağrılarını ve burun tıkanmaları önleyebilirler. Bir su bardağı suya, 1 tatlı kaşığı doğal tuz ve 1 tatlı kaşığı karbonat koyarak karışımı elde edebilirsiniz. Sabah akşam birer kere burnunuzun derinliklerine kadar çekerek karışımı uygulamanız gerekiyor. Burun ve sinüs yollarının temizlenmesi sizi rahatlatacaktır. Kullanışlılık açısından hazırladığınız karışımı, burun spreyi ya da burun damlası şişelerinde muhafaza edilebilir.
"
nefes alamıyorum hele bir rüzgar essin sanki burnumun dibi donmuşta nefes alamıyor gibiyim çare bulan bilen ne olur yardım etsin...
bunun eczanelerde seti satılıyor. suyu kendin koyuyorsun toz karışımda doz ayarlı. eger cok tuz su koyarsan burunda kanama yapıyor. bu yüzden bilim insanlarınn hazırladığı oranlar idealdir diye düşünüyorum. şişesi mişesi hazır. ve oldukça başarılı.