• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zor nefes alıyorum (SİNÜS)

curiouss

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
5.846
3.395
373
Merhaba
geçen sonbaharda kıŞ ortasına kadar akşamları haftada 2 gün spora gittim son 1 ayında özellik banyo yapıp kurutmadan akşamın 9 unda rüzgarlı havalar sonucunda sinüslerim doldu zor nefes oluyorum
kaynar suyu pet şişeye doldurup kafama burnumun üstüne koyuyorum banyoda uzun kalıp sıcak suyun buharıyla çare aramaya çalışıyorum (banyo biraz daha etkili oldu)
çare bulamadım
bu videodaki gibi yapan var mı hiç

ya da
"
Sinüzit Tedavisinde Kullanılan Doğal Yöntemler
1.Yöntem:
Sinüzit doğal tedavileri arasında en etkili ve kolay olanı tuzlu su uygulamasıdır. Tuz burnun hava geçirgenliğini artırır. Hastalar kendilerinin hazırlayabilecekleri:

-> Tuz

-> Karbonat

-> Su

karışımını uygulayarak baş ağrılarını ve burun tıkanmaları önleyebilirler. Bir su bardağı suya, 1 tatlı kaşığı doğal tuz ve 1 tatlı kaşığı karbonat koyarak karışımı elde edebilirsiniz. Sabah akşam birer kere burnunuzun derinliklerine kadar çekerek karışımı uygulamanız gerekiyor. Burun ve sinüs yollarının temizlenmesi sizi rahatlatacaktır. Kullanışlılık açısından hazırladığınız karışımı, burun spreyi ya da burun damlası şişelerinde muhafaza edilebilir.
"

nefes alamıyorum hele bir rüzgar essin sanki burnumun dibi donmuşta nefes alamıyor gibiyim çare bulan bilen ne olur yardım etsin... :cry::cry::cry:

Merhaba
geçen sonbaharda kaşı ortasına kadar akşamları haftada 2 gün spora gittim son 1 ayında özellik banyo yapıp kurutmadan akşamın 9 unda rüzgarlı havalar sonucunda sinüslerim doldu zor nefes oluyorum
kaynar suyu pet şişeye doldurup kafama burnumun üstüne koyuyorum banyoda uzun kalıp sıcak suyun buharıyla çare aramaya çalışıyorum (banyo biraz daha etkili oldu)
çare bulamadım

ya da
"
1.Yöntem:
Sinüzit doğal tedavileri arasında en etkili ve kolay olanı tuzlu su uygulamasıdır. Tuz burnun hava geçirgenliğini artırır. Hastalar kendilerinin hazırlayabilecekleri:

-> Tuz

-> Karbonat

-> Su

karışımını uygulayarak baş ağrılarını ve burun tıkanmaları önleyebilirler. Bir su bardağı suya, 1 tatlı kaşığı doğal tuz ve 1 tatlı kaşığı karbonat koyarak karışımı elde edebilirsiniz. Sabah akşam birer kere burnunuzun derinliklerine kadar çekerek karışımı uygulamanız gerekiyor. Burun ve sinüs yollarının temizlenmesi sizi rahatlatacaktır. Kullanışlılık açısından hazırladığınız karışımı, burun spreyi ya da burun damlası şişelerinde muhafaza edilebilir.
"

nefes alamıyorum hele bir rüzgar essin sanki burnumun dibi donmuşta nefes alamıyor gibiyim çare bulan bilen ne olur yardım etsin... :cry::cry::cry:

Bundan ben de almayı düşünüyorum. Kullanan varsa ne güzel olur aydınlatır bizi.

Tek kullanımlık serum fizyolojikler var. Onlardan kullanıyorum ben. Rahatlatıyor oldukça. Bir deneyin isterseniz.

Ben tuzlu suyun buharında durdum ve daha sonra burnuma çektim rahatlattı beni

Kısa vadede sıcak banyo, vitamin gibi şeylerden öte keşfettiğim bir şeyi paylaşıp vatana millete, insanlığa faydalı olmam lazım.:KK39:

Benim de senelerdir alerjik burun tıkanıklığım var. Bu sene besleyici olması adına keçi boynuzu özü yedim her gün 1 yemek kaşığı kadar. Koca kışı 1 kere bile sprey kullanmadan geçirdim. Kızıma da veriyorum artık. Geçen bir özelliğine bakacaktım netten bir çok insanda aynı etkiyi yapmış. Ben farkında değildim onun iyi geldiğinin. Meğer keramet keçiboynuzu özündeymiş.

Tıkanıklık sorunu olanlara duyurulur.

Tek kullanımlık serum fizyolojikler var. Onlardan kullanıyorum ben. Rahatlatıyor oldukça. Bir deneyin isterseniz.[/QUOTE]

inşallah birkaç kişi çıkar denedim der

bende yeni çıktı :KK16:

ne yapacağımı nasıl yol almam gerektiğini bilmiyorum ama rüzgar esse burnumdan nese alamıyor artı başağrısı (zaten migren hastasıyım)
önceden saçımı yıkamadan hep çıkardım bazen hafif ağrı olurdu şimdi burnum tıkalı naefes zor alıyorum :KK61:

serum fizyolojik dediğiniz nedir? buradan yazılmazsa özelden bildirir misin? çünkü bizde ailede de yok sinüzitli ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ama 3 aydır kötüyüm :KK43:

Gecen sene basima geldi. Dr un verdigi ilaci kullandim. Akabinde de yaz kis mutlaka saclarimi kuruttum ve kurtuldum. Saclarinizi kurutuyor musunuz?

Okyanus suyu satılıyor sprey şeklinde. Yine doktor bana izotonik serum vermişti. Şırıngayla serumdan çekiyorsunuz sonra iğneyi çıkartıp şırınganın kalın ucunu burnunuza kuvvetlice sıkıyorsunuz basınçla giren serum temizliyor nefes alıyorsunuz. Ha bide sıcak suya viks koyup buharını koklayın

Gecen sene basima geldi. Dr un verdigi ilaci kullandim. Akabinde de yaz kis mutlaka saclarimi kuruttum ve kurtuldum. Saclarinizi kurutuyor musunuz?

maalesef :KK51:
hatta arkadaşlarım hep ıslak saçla nasıl çıkıyorsun hasta olursun derlerdi ben iyiyim derdim
geçen senede5 ay şubat ortasına kadar spora gittim haftada 2 gün gittim (banyo yapmadan salondan çıkmam )hiçbirşey olmamıştı tabi eve geldiğimde baş ağrısı oluyordu ben migrenden sanıyordum :KK51: ama bu sene resmen nefes alamadım ve alamıyorum
hele rüzgar eserse

Okyanus suyu satılıyor sprey şeklinde. Yine doktor bana izotonik serum vermişti. Şırıngayla serumdan çekiyorsunuz sonra iğneyi çıkartıp şırınganın kalın ucunu burnunuza kuvvetlice sıkıyorsunuz basınçla giren serum temizliyor nefes alıyorsunuz. Ha bide sıcak suya viks koyup buharını koklayın

hangi doktor ilgileniyor bölüm

Merhaba
geçen sonbaharda kıŞ ortasına kadar akşamları haftada 2 gün spora gittim son 1 ayında özellik banyo yapıp kurutmadan akşamın 9 unda rüzgarlı havalar sonucunda sinüslerim doldu zor nefes oluyorum
çare bulamadım

ya da
"
1.Yöntem:

-> Tuz

-> Karbonat

-> Su

"

Merhaba,

Benim yakın bir akrabamın da sinüziti varmış. Kendisi şu anda kurtulmuş, şöyle ki; bir kase'ye soğan rendeleyip içine sirke ve un ekleyin, hamur haline gelene kadar un'u ekleyin. İlk başta boynunuza sürün, yüzünüze ilk önce biraz krem sürün ondan sonra o karışımdan yüzünüze de sürün. Daha çok boyun, alın çevresi ve burun çevresine sürün. Ondan sonra yüzünüzü örtecek şekilde tülbent koyun, boynunuza da koyun ki yastık batmasın. Öylece 2 saate yakın yatın.

Benim akraba o şekilde yapmış ve banyoda 2 defa sinüziti çok şiddetli bir şekilde boşalmış. Siz de deneyim, umarım işe yarar. Geçmiş olsun.

Tek kullanımlık serum fizyolojikler var. Onlardan kullanıyorum ben. Rahatlatıyor oldukça. Bir deneyin isterseniz.

inşallah birkaç kişi çıkar denedim der

bende yeni çıktı :KK16:

ne yapacağımı nasıl yol almam gerektiğini bilmiyorum ama rüzgar esse burnumdan nese alamıyor artı başağrısı (zaten migren hastasıyım)
önceden saçımı yıkamadan hep çıkardım bazen hafif ağrı olurdu şimdi burnum tıkalı naefes zor alıyorum :KK61:

serum fizyolojik dediğiniz nedir? buradan yazılmazsa özelden bildirir misin? çünkü bizde ailede de yok sinüzitli ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ama 3 aydır kötüyüm :KK43:[/QUOTE]

Eczanelerden tek kullanımlık serum fizyolojik diye isterseniz verirler. Tekli tüplerde bir kutuda 20 tane var yanılmıyorsam, ucuz bişey zaten. Bebeklerin burnunu açmakta kullanılır genelde. Bir tüpü bir deliğe boşaltıyorum ben.

ben kızıma almıştım sinüs boşaltıcı bi fıs fıs sıkıyosun tazzikli su dolanıp sinüslerin içersinde ne var ne yok hepsini indiriyor eczaneye sor istersen bilirler ben şu an adını hatırlayamadım.

Bende bu dertten muzdaribim.. kronik sinuzitmi istersin, geniz akintisimi istersin, burnumda deviasyonmu istersin, bademcikmi istersin, halsizlikmi istersin hepsi var .. kkb uzmani burnunun ic kismini ameliyat edelim dedi, distanta egrilik gozukuyor bende disinida yapin dedim, o ameliyati ben yapmiyorum dedi, sadece ic kismini hallederim dedi.. oylece kaldi.. bademcik ameliyatida yapabiliriz sana dedi oda oylece kaldi.. bazen boguluyorum cidden, nefes alamamaktan.. yagmurlu havalar beni maf ediyor, aglayasim geliyor hele ucak yolcukluklarinda o klimalar sinuzitimin kabarmasina yetiyor.. su an deniz suyu kullaniyorum eczaneden aldim, geceleri rahat uyuyabilmek icin.. spray kullaniyordum bir ara oda iyi gelmisti.. simdide alerji testinden gecicem, cunku muhakkak alerjik rinitimde var.. ama burnumdan komple ameliyat olucam, korkuyorum ama baska care yok gibi..

Merhaba
çare bulamadım

ya da
"
1.Yöntem:

-> Tuz

-> Karbonat

-> Su

"

Bak sana,bana harika gelen bi çözümü yazıyorum. Minik bi tencereye Su koyuyorsun içine bi avuç Papatya kurusu atıp kaynatıyorsun. Kaynayınca bi havluyla yüzünü tencereye yakın kapatıp buharını 5 dkd içine alıyorsun. Yarım saat sonra aynı işlemi tekrarlıyorsun. Bunu 1 hafta yap bişeyin kalmax

eşimde kronik sinüzit bende kronik astım, çocukta kronik alerji var.
ha ha.
akıntıdan öksürükten kafayı yiyeceğiz.
bir rahat uyuyamıyoruz.

eşim çok ağırlaştığında kaynamış su ile tuzlu su karışımı yapıp burnunu temizliyor faydalı buluyor.

çok nefes alamaz duruma geldiğimizde çin yağı damlatıyoruz kaynamış sıcak suya, odada tutuyoruz, burnu açıyor ama biraz kuruluk yapıyor, sürekli kullanılacak bir ürün değil.

tuz lambası önerildi yakın bir kaç kişi tarafından, almayı planlıyorum.

eşim çok ağırlaştığında mecburen antibiyotik kullanıyor, çünkü onda kafayı tamamen ele geçirmiş durumda sinüzit ve kronik olduğu için sürekli tekrar ediyor :(

Bak sana,bana harika gelen bi çözümü yazıyorum. Minik bi tencereye Su koyuyorsun içine bi avuç Papatya kurusu atıp kaynatıyorsun. Kaynayınca bi havluyla yüzünü tencereye yakın kapatıp buharını 5 dkd içine alıyorsun. Yarım saat sonra aynı işlemi tekrarlıyorsun. Bunu 1 hafta yap bişeyin kalmax

evet saraçoğlu tarifi, tam da papatya mevsimi, biz de yapmıştık geçen yıl, bu yıl da yapalımi unutmuştum :)

Kısa vadede sıcak banyo, vitamin gibi şeylerden öte keşfettiğim bir şeyi paylaşıp vatana millete, insanlığa faydalı olmam lazım.:KK39:

Benim de senelerdir alerjik burun tıkanıklığım var. Bu sene besleyici olması adına keçi boynuzu özü yedim her gün 1 yemek kaşığı kadar. Koca kışı 1 kere bile sprey kullanmadan geçirdim. Kızıma da veriyorum artık. Geçen bir özelliğine bakacaktım netten bir çok insanda aynı etkiyi yapmış. Ben farkında değildim onun iyi geldiğinin. Meğer keramet keçiboynuzu özündeymiş.

Tıkanıklık sorunu olanlara duyurulur.
toz gibi bişey değil mi o ? bişeyle mi karıştırıyosun nası tüketiyosun ?

Back