• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zone Diyeti

independent

O la la !
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2010
819
2
46
İstanbul
arkadaşlar aranızda zone diyetini deneyen var mı? burda bildiklerimizi ve tecrübelerimizi paylaşalım ben bundan yapmayı düşünüyorum becerebilirsem inş. yapıpda sonuç alanlar varsa merakla bekliyorum yorumlarınızı

ben deniyorum desem doğru olur mu acaba?
aslında dukan diye başlamış, 4 gün atak yaptıktan sonra sebze-proteine geçmiş ve bir daha saf protein günü yapmamıştım.grip olunca da meyvesiz yaşamanın sağlıksız olduğuna karar verip,günde 5 çilek eklemiştim diyete.toplam 45 gün oldu,5.5 kilo verdim.yaptığım diyetse dukandan çok zone a benzemiş oldu :) ve artık zone olarak devam etmeye karar verdim, bu bağlamda meyveyi biraz daha arttırıp, proteini biraz azaltmaya karar verdim artık.bu kararı vermemde yüksek protein diyetinin zararlarıyla ilgili okuduklarım, dukan yapan 2 tanıdığımın safra kesesi ameliyatı olması ve fazla yumurtanın safra kesesi taşı yaptığını öğrenmem etkili oldu.zone modası geçti sanırım, y,ne de ilgi duyup yapmak isteyen olursa, buradan birbirimize destek olabiliriz diye umuyorum :)

diyetin içeriğinden bahsedebilir misisn biras bende 50 gündür rejimdeyim 91,5 kgdan 77 ye düştüm ama takıldım bir haftadır kg vermem durdu. yemek şeklimi değiştirmem lazım artık bende sıkıldım ama çok sıkı rejimde yaapamıyorum 5 aylık bebeğim var ve emziriyorum.

cnm öncelikle verdiğin kilolar için tebrik ederim seni :) kilonun takılmasına kafayı takma, arada oluyor öyle direnmeleri vücudun, 1-3 hafta sürüyormuş bu durum, sonra hızla gidecek yine.ya sabredip bekleyeceksin, ya 2-3 günlük şok diyet yapacaksın, ya da hareketi arttıracaksın.
zone diyetine gelince, yağsız et-süt ürünleri, meyve(incir-muz hariç), çiğ veya pişmiş sebze, az miktarda doymamış yağ yiyebiliyorsun, illa 5 öğün yapılacak.ana öğünlerde tabağın 3te biri protein, 3te 2si sebze olacak.az zeytinyağı kullanabilirsin.aralarda meyve ve az miktarda badem-ceviz vb tüketebilirsin.dukandan sonra insaflı geldi bu diyet bana, senin de aklına yatar belki.sevgiler.

Son düzenleme:
slm kitty ...bende dukanı deneyip yapamayanlardanım..dayanamadım meyvesizliğe:17: ama kilo vermeyide çok istiyorum :( haftada 3 gün egzersiz yapıyorum 2-3 günde yürüyüş (havaya göre ) ama yediklerime dikkat etmeyince gram veremiyorum..

ne dersin birbirimize destek olup yapalım mı bu diyeti?:7:

cnm bu zone da et-süt ürünü,meyve,sebze hergün yiyebiliyoruz, az miktarda iyi yağa da izin var.ben yapıyorum zaten 1.5 aydır halen de devam ediyorum.dukandan daha insaflı bu diyet.bir de böyle dene istersen.

Son düzenleme:
Back
X