Zona Hastalığı hakkında bilgisi Olanlar Bakabilir mii?

hayatbeninedenyoruyosun

Madem çok günah oyunu sen bozuyosun.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2022
1.261
1.180
63
merhaba hanımlar, annemde 1 hafta önce başlamış önce minik bir sinek ısırığı gibi sonra genişlemiş yanık gibi kabarcıklar oluşmaya başlamış ve çok batıyor iğne gibi canımı yakıyor diyo internetten baktım ve zona olduğunu öğrendim bu hastalık nasıl başlar neden olur sebepleri neler?
ve başına gelen varmı tedavide nasıl bir yöntem uyguladınız? şuan hastanede annem muayene olacak ama sizlerden de akıl almak istedim

Merhaba Zona hastalığı bağışıklık sistemi düştüğünde kendini gösteren küçükken geçirdiğimiz su çiçeği hastalığına neden olan Varicella Zoster virüsün vücudumuzda uyku halinden tekrar aktifleşmesi sonucu meydana gelir. Ben de Ramazan’da olmuştum bağışıklık sistemim düşünce. Dermatoloji doktoruna gitmeniz gerekiyor kesin tanıyı o koyuyor. Ve doktora hemen gidin çünkü vereceği virüs ilacının etkisi ilk 3 günde oluyor geciktirirseniz ilacın etkisi azalabilir. Ben ilk gün gitmemiştim ikinci gün gitmiştim ama ilk gün gitseydim keşke demişti doktor. İlacı kullandım ve 2-3 haftaya geçti.

annem bana cuma günü söyledi ve üzerinden 1 hafta geçmişti bugün doktora gitti ne tür bi tedavi verdi bilmiyorum annemle henüz konuşamadım sarjı bitmiş ama bende endişeleniyorum

annem bana cuma günü söyledi ve üzerinden 1 hafta geçmişti bugün doktora gitti ne tür bi tedavi verdi bilmiyorum annemle henüz konuşamadım sarjı bitmiş ama bende endişeleniyorum
Virüs için hap vermiştir bi de yatıştırıcı krem vermiştir inşallah en kısa sürede geçer bol sebze meyve ve suyu ihmal etmeyin çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun bu aralar çok duyar oldum komsumda geçirdi daha yeni krem agrı kesici antibiyotik verdiler geçti ama çok agrısı oldugunu söylemişti özellikle batma

Geçmiş olsun bu aralar çok duyar oldum komsumda geçirdi daha yeni krem agrı kesici antibiyotik verdiler geçti ama çok agrısı oldugunu söylemişti özellikle batma
Teşekkür ederim. Evet annem de aynı şeyi söylüyor batma oluyor arada canımı çok yakiyor diyor araştırdım biraz bu batma sinirlerden dolayi oluyormuş bu hastalık sinirlere zarar veriyor ve o kabarıklar gitse bile batma devam edebiliyormus bazı kişilerde tıp literatüründe buna da bir isim vermisler zona sonrası batma olarak. İnşallah kimsede sonradan çekeceği bu ağrılar kalmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…