Ziynet eşyası sorunsalı..

ıste bunu yapmayın
ozellıkle konusmanıza gerek yok takıların hepsı gelınındır gelıne takılır nıkah gelıne yapılır. hukukda boyle kabul eder.
. sız emınım ablasına da vereceksınız ve sonrasında yasanan sorunlar ıcın konu acacaksınız buraya yazıyorum.
hakkınızda hayırlısı

Aman dilinizi ısırın :))

Bu erkeklerin yüzde bilmem kaçı yapar bu baskıyı. Önce senin derler sonra da üzerinde fikir söyleme hakkı olduğunu düşünürler.... Rabbim bize mehir hakkı vermiş ki, eğer bir boşanma, ölüm vesaire gibi birşey olursa kadın hayatını idame ettirebilsin diye... Walla din diyanet bildiği halde şu baskıyı yapan erkeklerden nefrettttt ediyorummmmm

Net bı sekilde vermeyin.
Valla bende nelerle uğraştım tek kendim çabaladım.
Asla ama asla vermeyin.

Yakın zamanda benim annemde kızım parça pincik tutma elindekileri butunlestirelim demişti.
Çocuk için verdiğime oda tek kelime etmez ama görümce konusunu duysa ki kolay kolay bahsetmem birde annemin dilini hiç çekemem bi 10 yıl kurtulamam dilinden :))

Bu erkeklerin yüzde bilmem kaçı yapar bu baskıyı. Önce senin derler sonra da üzerinde fikir söyleme hakkı olduğunu düşünürler.... Rabbim bize mehir hakkı vermiş ki, eğer bir boşanma, ölüm vesaire gibi birşey olursa kadın hayatını idame ettirebilsin diye... Walla din diyanet bildiği halde şu baskıyı yapan erkeklerden nefrettttt ediyorummmmm

Herşeyi geçiyorum dediğim gibi işten çıkacağım ve çocuğumuz olursa inşallah onun masrafları olacak.
Tek maaş ile mümkün değil her yere yetişemez.ben yine onu dusunuyorum bizi yani.m

Esiniz ablasına "borcunu" ödemek için sizin takınızı talep edemez. Çalışsın kendisi ödesin. Veya kredi ceksin ödesin. Sizi bağlayan bir durum degil. Hasta cocuk için teklif ettiğiniz için Allah sizden razı olsun. Allah hastaya da acil şifalar versin insallah

Amin insallah.

Ben bu altınların bir kere bile kadına kaldığını görmedim. Var mı gerçekten buna tanık olan.
ya aile masraf yaptığı için ödemeler için alıyor.
Ya karı Koca ev falan almak için bozduruluyor.
ya başka bişey çıkıyor öyle veya böyle kadının kendine ait özel parası olarak görülmüyor.
kadının bir tanecik yastık altı güvencesi onu da elinden almak için etrafında dört dönüyorlar resmen.
Diyeceksiniz ev sadece erkeğe mi alınıyor . Düğün sadece ona mı yapılıyor. Kadına da yapılıyor. Versin altınları . Ekonomik güvencelerde birşeyin ortak olmasıyla kendinize ait olması arasında çok fark var.
mesela kocası kadıncağızı dövdü ( olmayacak şey değil. ) evden kaçması gerekti. Ne diyecek kadın evin yarısını sat aşkito ben altın verdiydim de aldıydık ben kaçıcam da evden. Para lazım. :olamaz:

Buarada altınlar mehir değil. Dini olarak değil de daha eski kültürlerden kalma bir olay bu. Altınların geline ait olması. yasal olarak buna dayanarak yasa çıktı.
sonuç olarak ben bu geleneğin devamından yanayım.
Benim diğer mesajlarımdan farklı düşünmemi bekleyenler olabilir. Ben hep kadın erkek ortak Yaşar ortak kazanır ortak ev işi yapmalı çocuk bakmalı diye savunuyorum. Hala öyle düşünüyorum. Emin olabilirsiniz. 😁
Ama altının geleneksel yönü başka. Mesela doğum günü hediyelerini düşünün. O da bir gelenek aslında. Kime hediye getirdiyseniz hediye onundur. Altında öyle geline özel düğün hediyesidir.
peki düğünde takılan paralar. Onların gelinle Alakası yok. İşte o para ortak. Ama altın gelinin özel güvencesi. Hiç müdahile edilmemeli. Bu geleneğin oluşmasının bazı nedenleri var.

Mehir olarak size takılan nedir ne kadar altındır, düğünde takılanları demiyorum

Cocuk icin yapmis oldugunuz gercekten cok guzel bir davranis sizi kutluyorum.Ama esinize ait borclar yuzunden tek bir altininizi dahi vermeyim.2 senelik evliyim bende konu actim buraya esimin borclari yuzunden bir ton borcun altina girdim takilarimi verdim ve suan uzerimde esimin borcu ile ailemin evindeyim.Tabiki herkes bir olacak diye bir kural yok ama size tavsiyem cok fazla fedakar olmayin

Ki eşime kalsa hibe değil ablasına olan borcunu ödeyecek

Sakın duygusal davranmayın, madem eşiniz yukarıdaki gibi düşünüyor, kredi çeksin ablasına borcunu ödesin.
Sizi bu borca karıştırmasın, onun belki bir gönül borcu var ama sizin yok.
Üstelik ablasının sizin düğünde 10 bin liralık faydası olduğunu da düşünmüyorum ama neyse...
Eşinizin göstereceği tepkiyi göze alarak net olun, sonradan hoşunuza gitmeyen şeyler daha çok canınızı sıkacaktır.

Allah acil şifalar versin.
Ablasının malı mülkü için 10 bin verilecekse, ablası malını satıp size ödese neyse neden hibe?
Takılar gelinin güvencesi, erkek ailesinin borçlarını ödemek için değil.
Madem ablasına borçlu hissediyordu, evlenmeden ödeseydi o çok düşünceli kocanız.

Bir söz vardır; ey malım seni vereyim de mi kötü olayım, vermeyeyim de mi kötü olayım?

Siz belki kahren, zorla vereceksiniz huzur için ama aksine içiniz içinizi yiyecek. Huzurunuz kaçacak, üstüne malınızdan olacaksınız. Yani her türlü size zarar.

Lösemili çocuk deyince benim içim erir gider objektif olamayacağım. Ama evet takılan takılar sizindir, başkalarının hakkı yok bunlar üzerinde. Başka kardeşler varsa herkesin eşit sorumluluğu var. Herkes elini cebine atmalı bu konuda.

Mehir olarak size takılan nedir ne kadar altındır, düğünde takılanları demiyorum

İstediğim mehiri de henüz karşılamadı zaten sorun o 😀
Dilinde idi halledeyim diye ama ama işte şimdide abla konusu çıktı.
Hayır Gorumcem de gerçekten çok iyi biri..Bende şahidim çok yardımcı oldu ve evli olduğu mahlukatın bir an önce boşanmasını bende çok istiyorum ama bizde daha yeni evliyiz ve hayat ne getirecek bilemiyorum ve dediğim gibi o kadar kardeş içinde ki hepsi kendince hali vakti yerinde insanlar..
Benimki atlıyor işte önden..ablası ona yardımcı oldu oda karşılığını verecek güya

Yakın zamanda benim annemde kızım parça pincik tutma elindekileri butunlestirelim demişti.
Çocuk için verdiğime oda tek kelime etmez ama görümce konusunu duysa ki kolay kolay bahsetmem birde annemin dilini hiç çekemem bi 10 yıl kurtulamam dilinden :))
Bakın şurda yanlış düşünüyoruz. Annem ne der.
Anne annedir. Yeri annelikle sınırlıdır. Hayatta vereceğimiz kararları annem babam abim vs vs ne der diye yapmamalıyız.
Ben çok tecrübeler yaşadım. Günün sonunda yanlızsınız bunu sakın unutmayın.
Ben çok ağır ve zor zamanlar geçirdim. Kimseden 5 kuruş almadım.
Kaldı ki eşinizin size bu teklifle gelmesi bile çok ayıp.
Annesi, babası, kardeşleri, halaları, amcaları, teyzeleri, dayıları dururken yeni gelinlerine ait takıyı istemeyi bile teklif etmek ki geri gelmeyecek o para çok çok çok ayıp.
Çocuk için hiç bişey diyemem.
O allah'la sizin aranızda olan bı konu.

Bakın şurda yanlış düşünüyoruz. Annem ne der.
Anne annedir. Yeri annelikle sınırlıdır. Hayatta vereceğimiz kararları annem babam abim vs vs ne der diye yapmamalıyız.
Ben çok tecrübeler yaşadım. Günün sonunda yanlızsınız bunu sakın unutmayın.
Ben çok ağır ve zor zamanlar geçirdim. Kimseden 5 kuruş almadım.
Kaldı ki eşinizin size bu teklifle gelmesi bile çok ayıp.
Annesi, babası, kardeşleri, halaları, amcaları, teyzeleri, dayıları dururken yeni gelinlerine ait takıyı istemeyi bile teklif etmek ki geri gelmeyecek o para çok çok çok ayıp.
Çocuk için hiç bişey diyemem.
O allah'la sizin aranızda olan bı konu.

Anneminde emeği çok idi biraz ondan ki kendi ailemin taktiği şeyleri takıdan ziyade hatıra olarak görüyorum onlara dokunmak dokundurmak istemiyorum oda çok ayrı bi konu.

Anneminde emeği çok idi biraz ondan ki kendi ailemin taktiği şeyleri takıdan ziyade hatıra olarak görüyorum onlara dokunmak dokundurmak istemiyorum oda çok ayrı bi konu.
Tabi o ayrı.
Hani ev araba almak için ortaya konur ama görümce için birinci derece yakın kişiler toplasın on bin TL yi.

X