• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zirkon taş

zirkon taş bir diğer adı atom taştır. pırlanta tozlarının sıkıştırılmış halidir yani sentetiktir. pırlanta değildir ve çok değerli de bir taş değildir. çok para da etmez.
kuyumculuk sektöründe çalıştığım için biliyorum.

ama şöyle bir durum var eğer tek taş takmak istiyorsan ama çok pahalı geliyorsa, kaliteli zirkon taş alıp ( bazıları o kadar kaliteli ki çok iyi parlar ve gören gözler onun pırlanta mı zirkon mu olduğunu anlayamaz :))

umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Zaten hemen hemen herkesin elindeki taş zirkon taş,
pırlanta yok kimsede ama pırlanta tek taşım diyorlar.

Valla zirkonla pırlanta arasındaki farkı bilmeyene yutturabilirler belki ama ben yutmam mesela....
Zirkon yada atom tabir edilen taşlı yüzük takıp pırlanta demek de sanki görmemişlik oluyor biraz... Pırlanta alacak gücün yoksa zirkon arırsın, kimse de aa neden pırlanta almadın demez, o yüzden zirkon alıp pırlanta demenin de bi anlamı yok....

Benim 2 tane pırlanta tek taşım var...
Şimdi tam tur istiyorum, ama çok pahalı.... Eşim de pırlantanın yerini tutmaz ama içimden geldi aldıım diyerek geçen hafta bir tamtur almıştı... Benim için pırlanta dan daha değerli şu anda....

Back