• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zihinsel engelli çocuğu tiner döküp yaktılar

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898

Süleyman KAYA/İSTANBUL,(DHA)

Kağıthane’de, küçük yaşta 2 çocuk, ailesi tarafından polise şikayet edildikleri gerekçesiyle, 15 yaşındaki Cüneyt Damaklı’yı kaçırıp tiner dökerek yaktı. Elleri, yüzü ve göğsü yanan Damaklı, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

İddiaya göre olay, geçtiğimiz Cumartesi günü akşam saatlerinde Hamidiye Mahallesi Havuzlar Caddesi, Günal Sokak üzerinde meydana geldi. Zihinsel engelli Cüneyt Damaklı’nın anne ve babası, çocuklarına zorla hırsızlık yaptırmak istediklerini belirterek, çocuk yaştaki 2 kişiden şikayetçi oldu. Yakalanan şüpheliler yaşları küçük olduğu için çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bunun üzerine şüpheliler, Cüneyt Damaklı’yı ’Sana bir şey diyeceğiz’ diyerek kaçırdı. Şüpheliler, Cüneyt Damaklı’nın ellerini ve ayaklarını bağlayıp bir kamyonetin kasasına çıkardı. Sonra da, yanlarında bulunan tineri Damaklı’nın üzerine döküp ateşe verdi. Ardından da, şüpheliler yaya olarak olay yerinden kaçtı. Kendi imkanlarıyla ipleri çözen Cüneyt Damaklı, eve giderek durumu annesi Songül Damaklı’ya anlattı.

"ÜZERİME TİNER DÖKÜP YAKTILAR"

Yaralı çocuk, önce Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, ardından Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Elleri, yüzü ve göğsünde ikinci derece yanık olduğu tespit edilen Cüneyt Damaklı tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi olmadığı belirtilen Cüneyt Damaklı, "Parkta bir süre oynadıktan sonra eve gidiyordum. Bu sırada beni yakaladılar. Ellerimi ve ayaklarımı bağladılar. Üzerime tiner döküp yaktılar. İpleri kendi imkanlarımla çözdüm. Ateşi söndürüp eve gittim. Durumu anneme anlattım. Kardeşlerimi de yakmakla tehdit ettiler" dedi.

"CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK"

İşsiz baba Muammer Damaklı da "Çocuğumun canı yanıyor. Benim de canım yanıyor. Benim çocuğuma hırsızlık yaptırıyorlar. Biz de şikayet ettik. Bu yüzden böyle bir saldırı yapmışlar. Bu saldırganlar yüzünden çocuklarım sokağa çıkamıyor. Can güvenliğimiz yok" dedi.

Anne Songül Damaklı ise "Oğlum eve gelerek ’Anne yanıyorum’ diye bağırdı. Çocuğun yüzünü görünce bayıldım. Çocuklarıma huzur vermiyorlar. Çocuğum engelli olduğu için her şey yaptırıyorlar" dedi.

Kaçan şüphelilerden birinin polis tarafından yakalandığı, değerinin ise arandığı öğrenildi.

ayy inanmıyorum yaaa
nasıl bir insandır bunlar ne istediniz çocuktan pislikler ya off çok sinirlendim
yazık çocuğa ya canı nasıl acıyordur nasıl korkmuştur yavrum yaa :14:
nasıl bir dünya bu ya :14::14:

:50::50:

Bacak kadar çocuklardaki öfkeye bak:50:

Ah yavrum ya, ne istediniz çocuktan:50:

Bu arada belki İstanbul'daki arkadaşlar katılmak ister, dernekten gelen maili paylaşayım, mavi ışık kampanyasına destek olalım, bende en azından evimde bir mavi ışık yakarak destek olmayı planlıyorum.

Günlerden 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü.jpgOtizm farkındalığı her
zamankinden daha önemli - otizmin görülme sıklığı, 5 yılda % 78 oranında
arttı ve artmaya da devam ediyor. Bu artış, sadece gelişmiş tanı ve
farkındalık ile kısmi olarak açıklanabilmekte.

Bugün dünyada her 88 çocuktan biri otizmli.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde Tohum Otizm Vakfı, ABD'de Autism
Speaks tarafından 2010 yılında başlatılan ve geçen sene 6 kıta, 40 ülke 600
şehirde dünya çapında uygulanan "Mavi Işığı Yak" projesine Türkiye'den
destek sağlıyor ve bu yolla otizme dikkat çekiyor.

Dünyanın dört bir yanında en ünlü anıt, otel, müze ve köprülerin mavi ışıkla
aydınlatılması ile otizme dikkat çekiliyor.

2 Nisan Çarşamba günü saat 20:00-22:00 arasında binlerce insan Mavi Işık
Yakmak için bir araya geliyor. İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü,
Boğaziçi Köprüsü ve Sapphire Çarşı "Mavi Işığı Yak" kampanyasına destek
veriyor.

$image.jpg $image.jpg

:50::50:

Bacak kadar çocuklardaki öfkeye bak:50:

Ah yavrum ya, ne istediniz çocuktan:50:

Bu arada belki İstanbul'daki arkadaşlar katılmak ister, dernekten gelen maili paylaşayım, mavi ışık kampanyasına destek olalım, bende en azından evimde bir mavi ışık yakarak destek olmayı planlıyorum.

Günlerden 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü.jpgOtizm farkındalığı her
zamankinden daha önemli - otizmin görülme sıklığı, 5 yılda % 78 oranında
arttı ve artmaya da devam ediyor. Bu artış, sadece gelişmiş tanı ve
farkındalık ile kısmi olarak açıklanabilmekte.

Bugün dünyada her 88 çocuktan biri otizmli.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde Tohum Otizm Vakfı, ABD'de Autism
Speaks tarafından 2010 yılında başlatılan ve geçen sene 6 kıta, 40 ülke 600
şehirde dünya çapında uygulanan "Mavi Işığı Yak" projesine Türkiye'den
destek sağlıyor ve bu yolla otizme dikkat çekiyor.

Dünyanın dört bir yanında en ünlü anıt, otel, müze ve köprülerin mavi ışıkla
aydınlatılması ile otizme dikkat çekiliyor.

2 Nisan Çarşamba günü saat 20:00-22:00 arasında binlerce insan Mavi Işık
Yakmak için bir araya geliyor. İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü,
Boğaziçi Köprüsü ve Sapphire Çarşı "Mavi Işığı Yak" kampanyasına destek
veriyor.

Eki Görüntüle 1047579 Eki Görüntüle 1047578

belki de bunun için ayrı bir başlık açılmalı Mune herkesin görmesi için, ben bilmiyordum ilk senden duyuyorum

Benimde canım yandı resmen çok üzüldüm :(

belki de bunun için ayrı bir başlık açılmalı Mune herkesin görmesi için, ben bilmiyordum ilk senden duyuyorum

Aslında evet haklısın, açsam iyi olur, belki bu kampanyaya destek vermek isteyen olur, ben bir ara bu dernekle yazışıyordum, o yüzden sağolsunlar mail atıp etkinliklerinden, kampanyalarından haberdar ederler.

inanamıyorum ya
cidden ne diyeceğimi bilemiyorum
yazık çocuğa ya
çok üzüldüm :50:

Sinirden ağlıyorum yaa nasıl yaparlar zaten çocukcağız engelliymiş :14:.. Ülkemiz insanları ne hale geldi böyle! Her gün ayrı bi acımasızlık duyuyoruz :(

Çok yazık ya...Çok üzüldüm gerçekten ve bunu yapanlar da çocuk öyle mi?

evet canım onlarda çocukmuş,

çocukların masumiyetine güvenmemek lazım, hele ergenlik öncesi ve ergenlikte

Bugün bizim okulda 8. sınıflarda ilk dönemden itibaren taciz olayları olduğunu öğrenince ben de inanmamaya başladım masumiyetlerine.
Burada şapkayı önümüze koyup bir düşünmek lazım, bu derece ahlak yozlaşmasının sebebi nedir diye...

bence insan doğasında var bu, dinle toplumsal ya da ahlaki kurallarla ne kadar ilgili bilmiyorum

şimdi hatırlamıyorum kaynağı ama ergenler aslında öyle olmadıkları halde o dönemde sosyopat eğilimler gösteriyormuş

bence sosyo ekonomik düzey düştükçe, insanın içinde ki canavar ortaya çıkmaya başlıyor, bazı insanlar için....

Başıma ağrı girdi çok hırçın bir nesil yetişiyor bunu yapan çocuksa dahi cezasını çekmeli

Back