- 9 Kasım 2018
- 14.120
- 41.504
- 548
Selammm kk’nın güzel hatunları

Bugün size çokkk güzel bi tarifle geldim
Yaparken bile sonucu heyecanla bekledim çünkü bende ilk defa yaptım
Şimdi gelsin zeytinyağlı patlıcan ruloları
Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 5 adet orta boy domates
- 3 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber, pulbiber
İlk önce patlıcanları yıkıyoruz. Uzun ince dilimler halinde uzunlamasına kesiyoruz.
Daha sonra derin bi kab içerisine patlıcanları alıp üzerini geçecek kadar su doldurup içine biraz tuz atıp 20 dk bekletiyoruz.
1 su bardağı yağı bi tava içerisinde alıyoruz kızana kadar bekletiyoruz.
Daha sonra dilimlediğimiz patlıcanları kâğıt havluyla kurulayıp kızgın yağın içine atıyoruz. İki tarafı da kızarınca kağıt havlu koyduğumuz bi tabağa yağını alması için bırakıyoruz.
Şimdi ise sıra domatesle soğanı sarımsağı doğramakta

İlk olarak domatesleri soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz.. soğan ve sarımsağı da aynı şekil küp küp doğruyoruz.
Bunlar bi kenarda hazır beklesin...
Tavamıza 4 yemek kaşığı zeytinyağımızı koyuyoruz ve ısınınca içine soğanları atıyoruz. Pembeleşinceye kadar soğanları kavuruyoruz.
Daha sonra içine domates ve kalan malzemeleri koyuyoruz. Suyu çekene kadar iç malzememizi kavuruyoruz...
Şimdi sıraaaa ruloları yapmakta
Patlıcan dilimlerimi yan yana diziyoruz. içine hazırladığımız harçtan istediğimiz kadar koyuyoruz.
Daha sonra bu dilimleri rulo şeklinde katlayıp istediğimiz bi tepsiye koyuyoruz. (Ben dikdörtgen borcama koydum)
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk pişiriyoruz...
Patlıcan rulolarımız yenmeye hazırrr

Yapan herkese afiyet olsun

Bugün size çokkk güzel bi tarifle geldim

Yaparken bile sonucu heyecanla bekledim çünkü bende ilk defa yaptım

Şimdi gelsin zeytinyağlı patlıcan ruloları

Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 5 adet orta boy domates
- 3 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber, pulbiber
İlk önce patlıcanları yıkıyoruz. Uzun ince dilimler halinde uzunlamasına kesiyoruz.
Daha sonra derin bi kab içerisine patlıcanları alıp üzerini geçecek kadar su doldurup içine biraz tuz atıp 20 dk bekletiyoruz.
1 su bardağı yağı bi tava içerisinde alıyoruz kızana kadar bekletiyoruz.
Daha sonra dilimlediğimiz patlıcanları kâğıt havluyla kurulayıp kızgın yağın içine atıyoruz. İki tarafı da kızarınca kağıt havlu koyduğumuz bi tabağa yağını alması için bırakıyoruz.
Şimdi ise sıra domatesle soğanı sarımsağı doğramakta

İlk olarak domatesleri soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz.. soğan ve sarımsağı da aynı şekil küp küp doğruyoruz.
Bunlar bi kenarda hazır beklesin...
Tavamıza 4 yemek kaşığı zeytinyağımızı koyuyoruz ve ısınınca içine soğanları atıyoruz. Pembeleşinceye kadar soğanları kavuruyoruz.
Daha sonra içine domates ve kalan malzemeleri koyuyoruz. Suyu çekene kadar iç malzememizi kavuruyoruz...
Şimdi sıraaaa ruloları yapmakta

Patlıcan dilimlerimi yan yana diziyoruz. içine hazırladığımız harçtan istediğimiz kadar koyuyoruz.
Daha sonra bu dilimleri rulo şeklinde katlayıp istediğimiz bi tepsiye koyuyoruz. (Ben dikdörtgen borcama koydum)
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk pişiriyoruz...
Patlıcan rulolarımız yenmeye hazırrr

Yapan herkese afiyet olsun

Son düzenleme: