- 9 Mayıs 2012
- 4.168
- 326
- 123
- Konu Sahibi 85ophelia85
Iyi akşamlar bayanlar.
Sonunda mutfaktan çıka bildim ve yaptıklarımı hemen paylaşmak istedim:))
ZEYTİNYAĞLI PATATESLİ KURU KABAK VE YAPRAK SARMASI .
MALZEMELER:
450 gr asma yaprağı,
4 adet kuru kabak
3 buçuk bardağı pirinç
2 adet soğan
4 adet patates
1 adet limon
3/4 çay bardağı zeytinyağ
tuz,karabiber,kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
½ demet maydanoz .
SOSU İÇİN:
3 .adet domates
1çay bardağı sıvıyağ
tuz,karabiber . .
YAPILIŞI: Salamura yapraklarini ve kabagi sıcak suda yaklaşik15 dakika bekletiyoruz, O sira derin bir kaba pirinç, doğranan soğan,salçalar,tuz/ baharatlar, kıyılmış maydanoz,sıvıyağ, rendelenmiş çiğ patateslerimizi iyice yoğrulup hazırıiyoruz.daha sonra yapraklarimizi ve kabaklarimizi süzüp, yapraklara iç harç konularak sarılır ve kabaklarimizida dolduruyoruz. Daha sonra önce kabaklari sonra, .sarılmış yapraklar dizilerek üzerini hafif örtecek kadar sıcaksu ilave edilir ve yarim çay bardağı zeytinyağ, üzerine bir tabak oturtulur. Önce kaynatılır daha sonra kısık ateşte sarmalarin suyu cekene kadar ve yumuşayıncaya kadar pişirilirlir. .
Sosu için:
Domatesler rendeleleyip sıvıyağda pişirilir.Tuz,karabiber eklenir. Soğutulur ve pişen sarmalar soğuduktan sonra servis tabağına dizilir. Üzerine sos dökülür. Maydanoz,limon dilimleri ile dilediginiz gibi süslenir. .
Not: tencerenin dibine, .kabakları dizmeden önce yaprak serilir. Hoşunuza gidiyorsa 3 dış sarimsakda ekleye bilirsin.
Sultan salatası . .
Malzemeler:
10 adet kayısı
10 adet incir
Yarim çay bardağı kuru üzüm
1 yarim tatlı elma
90 gr kuzu gevreği (salata)
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke .
Yapılış: Bütün malzemeleri ince bir şekilde doğrayıp derin bir kaba alip,
1 kaşık sirke döküyor, .sonra 3 kaşık zeytinyağımisi .ilave edip bir birne karışmasını sagliyoruz.
Afiyet olsun. .
Not: ben .bu salata karışımini daha çok bahar ve yaz mevsimine yakişdigini düşünüyorum. Bu arada sirkeyide 2 kaşık kadar ilave ede bilir,yeşìliğinide daha bol tuta bilirsiniz.