Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Lahana Dolması(Resimli)

Barcman

PR UZMANI
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2007
10.363
30
408
biraz oyalayıcı bir yemektir ama lezzetine doyum olmaz benim gibi içi çok fazla hazırlayıp uygun miktarlarda poşetleyip deepfreze atarsanız zor gelmez

lahana
pirinç
kuru soğan ( ben koyduğum pirincin hacmi kadar soğan koyuyorum bol soğanlı güzel oluyor),
dolmalık fıstık
dolmalık üzüm
tarçın
tuz
karabiber
kuru nane
zeytinyağ

malzemeleri yan tarafta verdim

lahana yapraklarınızı haşlayın ( çok aşırı değil biraz yumuşayacak kadar) haşladıktan sonra damarlı kısımlarını bir bıçak yardımıyla çıkarın lahananız sarılmak için hazırdır

pirinç vs için ölçü vermedim sizin yapacağınız miktara bağlı benim gibi bir seferde yapıp kaldıracaksanız 1,5 kg dan hazırlayabilirsiniz bir seferlik yapacaksanız lahananızın büyüklüğünr göre 1,5 bardak yada fazlası hazırlayın

bol kuru soğanı küçük küçük doğrayın zeytinyağında hafif kaurduktan sonra içine kuru üzümü atın( kuru üzüm soğan suyuyla şişsin diye)

soğanlardan sonra fıstık ve pirincide ekleyip güzelce kavurun sonra tuz tarçın karabiber bol kurunaneyide ilave edip üstüne bir bardak su ekleyin ve hafif ateşte suyunu çektirin 10 dk tencerede içinizi demlendirin ve lahanalarınızı bu içten az miktarda koyup sarın sonra üstüne çıkacak kadar sıcak su ve biraz daha zeytinyağ ekleyip pişirin afiyet olsun

s5001927.jpg

w800.png

Oh canım çekti barçman abla
ben bayılıyorum lahana sarmasına.
Ne zamandır canım çekiyor, ama
yapacak vakit bulamıyorum.:a015:

çok güzel görünüyor..ellerin sağlık.a.s.
ama ben lahana saramıyorum..yaprak sarmasını çok iyi yaparım ama bunu bir türlü beceremiyorum:(

çok güzel görünüyor..ellerin sağlık.a.s.
ama ben lahana saramıyorum..yaprak sarmasını çok iyi yaparım ama bunu bir türlü beceremiyorum:(
neden canım lahanayı sarmak yaprak sarmaktan çok daha kolaydır
onu yapıyorsan bunu daha kolay yaparsın bir dene bence

ayyy cooook canim cekti cok severim esimde cok sever, hatta simdi ona gösterdim bak tam senin istedigin gibi sarilmis incecik dedim,cook begendi görüntüyü... malesef ben böyle ince saramiyorum kisa hemde sisko oluyolar.... ama yaprak sarmasini inecik sararim

neden canım lahanayı sarmak yaprak sarmaktan çok daha kolaydır
onu yapıyorsan bunu daha kolay yaparsın bir dene bence
aslında biri bir kere yanımda yapsa kolay olcak ama işt benim kafasızlıgım annem yaparken lisede oldugumda ilgi alanım degildi,sonra üniversite derken kimseden öğrenemedim..lahanayı nasıl keserim,haşlarım ve sararım bilemiyorum.bir kere denedim canım ama açıldı uçları..senden ricam bir daha sararken aşama aşama çeksen resmini çok şey mi istemiş olurum:utangac:

aslında biri bir kere yanımda yapsa kolay olcak ama işt benim kafasızlıgım annem yaparken lisede oldugumda ilgi alanım degildi,sonra üniversite derken kimseden öğrenemedim..lahanayı nasıl keserim,haşlarım ve sararım bilemiyorum.bir kere denedim canım ama açıldı uçları..senden ricam bir daha sararken aşama aşama çeksen resmini çok şey mi istemiş olurum:utangac:

yok fazla şey istemiş olmazsın bir dahaki sefere o şekilde çekerim resimlerini zeytinyağlıda kenarlarını kapatmak gerekiyor ama etlide durum öyle değil çok daha kolay ve yemek kısmında benim adım adım etli lahana sarmamın resimleri var oraya mutlaka bak hergün sararsın valla çok kolay

Eline sağlık, iştah kabartıcı gözüküyor..
İçine az miktarda şeker ilave edilmiyor mu?
Yarın yapıp yarısını deepfreze koymayı düşünüyorum onları pişirip mi saklamalı?

ay bayılırım lahana sarmasına.hamıleyken anneme yaptırmıstım bol bol.ustunede lımon.bır turlu cesaret edıp kendım yapmadım daha.ellerıne saglık canım harıka gorunuyorlar

Eline sağlık, iştah kabartıcı gözüküyor..
İçine az miktarda şeker ilave edilmiyor mu?
Yarın yapıp yarısını deepfreze koymayı düşünüyorum onları pişirip mi saklamalı?
şeker istenilirse konulabilir ben zeytinyağlılara koyarım ama zeytinyağlı dolma içine koymuyorum canım
ay bayılırım lahana sarmasına.hamıleyken anneme yaptırmıstım bol bol.ustunede lımon.bır turlu cesaret edıp kendım yapmadım daha.ellerıne saglık canım harıka gorunuyorlar

yaa hiçde korkulacak birşey değil bir dene istersen

ellerinize sağlık ablacığım. :nazar: çok güzel sarmışsınız. nefis görünüyor. cokacimcoook
ben asma yaprağını ve karalahanayı oldukça güzel sarabiliyorum ama beyaz lahanaları böyle ince saramıyordum. çok kalın oluyorlar, yaprağı az dolayınca ya yırtılıyor ya da açılıyor.fisfisfis
kolayını buldum, muska şeklinde sarıyorum artık. :utangac:
bir de beyaz lahanayı zeytinyağlı iç ile denemedim hiç. bir dahakini öyle yapayım...

ellerinize sağlık ablacığım. :nazar: çok güzel sarmışsınız. nefis görünüyor. cokacimcoook
ben asma yaprağını ve karalahanayı oldukça güzel sarabiliyorum ama beyaz lahanaları böyle ince saramıyordum. çok kalın oluyorlar, yaprağı az dolayınca ya yırtılıyor ya da açılıyor.fisfisfis
kolayını buldum, muska şeklinde sarıyorum artık. :utangac:
bir de beyaz lahanayı zeytinyağlı iç ile denemedim hiç. bir dahakini öyle yapayım...

etli lahana dolmasını kenarlarını kapatmadan sardığım için çok incecik sarıyorum

zeytinyağlı lahanayı bu boyutlarda zeytinyağlı içle deenemeni tavsiye ederim süper oluyor ablacığım

ellerine sağlık barçman abla harika görünüo bide açımki sorma..cokacimcoook benimde en sevdiğim dolma lahana sarmasıdır ve annemde harika yapar...ama ben daha lahanasını almayı bile beceremiorum maalesef..nezaman aldıysam dolmalık lahana çıkmadı hep yaprakları ziyan oldu :1no2:bundan sonra bilen biriyle alıp başarıcam inş..kafamçokkarıştı

ellerine sağlık barçman abla harika görünüo bide açımki sorma..cokacimcoook benimde en sevdiğim dolma lahana sarmasıdır ve annemde harika yapar...ama ben daha lahanasını almayı bile beceremiorum maalesef..nezaman aldıysam dolmalık lahana çıkmadı hep yaprakları ziyan oldu :1no2:bundan sonra bilen biriyle alıp başarıcam inş..kafamçokkarıştı

sarmalık lahana almak için yumuşak olmasına dikkat et ablam elinle bastır sertse ondanda sarma olur ama zorlanırsın lahana yumuşaksa o sarma için idealdir

ellerınıze saglık ne zamandır canım cekıyordu bugune kadar hıc yapmadım annemın yaptıklarını yedım sanırım artık denemenın zamanı geldı

ellerınıze saglık ne zamandır canım cekıyordu bugune kadar hıc yapmadım annemın yaptıklarını yedım sanırım artık denemenın zamanı geldı

bencede dene gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor birşey olmadığını göreceksiniz:lepi:

Back
X