• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Kuru Dolma ve Buğday Salatası / Ausencia

Ausencia

_Alcatraz Kaçkını_
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
41.591
141.631
598
Mutfağımda sıklıkla yaptığım ve lezzetinden emin olduğum iki tarifi paylaşmak istedim .
Umarım dener ve sizde beğenirsin .

Buğday Salatası

Malzemeler:

$20130408_190421.jpg

• 1 su bardağı buğday
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 kase mısır
  • 5-6 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 / 2 limon
  • Tuz / sumak / kırmızı toz biber / limon tuzu
  • Servis sırasında nar ekşisi ve mor lahana .

Yapılışı:

$20130408_192038.jpg 1 bardak buğday yaklaşık 1 litre suda , bir tatlı kaşığı tuz ve limon tuzu ile haşlanmaya bırakılır.
Bu arada , maydanoz , dereotu ve taze soğan ince ince kıyılır.

$20130408_192353.jpg Patlıcan ve kırmızı biber zar büyüklüğünde doğranır , tuzla ovulur ve kızartılır.

$20130408_192757.jpg $20130408_193019.jpg

Haşlanmış buğdaylar soğuk sudan geçirildikten sonra , iyice süzülerek geniş bir kase alınır.
Buğdayların üzerine doğradığımız tüm malzemeler eklenir ve harmanlanır.
Sumak , toz biber , yarım limon suyu ve arzuya göre nar ekşisi eklenir ve karıştırılır .

$20130408_193652.jpg $20130408_193703.jpg

Buğday salatası servise hazırdır , afiyet olsun.:56:

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolma

Malzemeler:

$20130408_194821.jpg

• 12 adet kuru patlıcan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 kaşık biber salçası ( 1 kaşık biber , bir kaşık domates salçasıda olabilir )
  • Nar ekşisi ve sumak
  • Limon tuzu , tuz , karabiber , nane .

Yapılışı :

$20130408_200100.jpg Patlıcanlar derince bir tencerede haşlanır.Haşlama süresi önemlidir. Patlıcanlar çok pişmeden , az diri kalacak sürede (yaklaşık 20 dk ) haşlanır.

$20130408_200404.jpg $20130408_200805.jpg $20130408_201604.jpg

Bir kapta yıkanıp , süzülen pirinç üzerine ; 2 adet doğranmış soğan , 4 diş sarımsak rendesi , 1 yemek kaşığı salça , ve tuz ,karabiber , toz biber , nar ekşisi eklenir (Baharatların ölçüsü damak tadınızına göre değişir )Çok az zeytinyağı karışıma eklenir.
Haşlanan patlıcanlar önce soğuk suya alınır , daha sonra iç malzemesi doldurularak , uçları sıkıca kapatılır . Tencereye dizilir.
1 kasede sumak , tuz ve limon tuzu eritilir ( bir tatlı kaşığı kadar sumak ve limon tuzu ) 1 çay bardağından az kalan zeytinyağı ile karıştılıp , dolmaların üzerine gezdirilir.
Kalan salça 1 litre kadar suda eritilip tencereye eklenir , üzerine bir tabak kapatılan dolmalar pişmeye bırakılır.

Patlancanlar iç malzeme ile doldurulurken , yarıdan biraz fazla koyulmalıdır.Uçlarında bastırıp kapatacak kadar boşluk bırakılmalıdır

$20130408_211709.jpg

Yaklaşık olarak 40 dakika pişen dolmalar , soğumaya bırakılır . Servise hazır hale gelir .İsteğe göre servis sırasında kıyılmış maydanoz ve nar ekşisi ile sunulur.
Afiyet olsun .
:56:

Servis sırasında nane ve bir diş sarımsak eklediğim yoğurt sosu kullandım , tavsiye ederim:34:

ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN DOLMA VE BUĞDAY SALATASI

$20130408_212557.jpg $20130408_213311.jpg $20130408_213233.jpg

Herkese afiyet olsun der , ausencia şimdilik gider :34:

hımmm eline sağlık. buğday salatası hazırla beni hazırla beni , dolmalarda ye beni ye beni diyor:56:

eline sağlık auscum :))
ikiside cok guzel gorunuyor...

bende yapıyorum bugday salatası :) coğu salata attıgım gıbı ona da cevız atıyorum cok doyurucu oluyor :)

iyi şanslar canım :)

bence kesınlıkle salatalar ıcın ayrıca bı yarışma yapılmalı ne tarıfler cıkıcak kım bılır:31:
emegıne sağlık dolmada salatada cok güzel gorunuyo sunumda cok güzel ;)

çok güzel görunuyorlar kuru patlıcan dolmasının tadını çok merak edıyorum hiç denemedim başarılarr

ama bu bana yapılır mı şimdi :43::43::43::43:

ooffff oofffffff :43::43::43:

ellerine sağlık,başarılar dilerim cnm

buğday salatası hiç yemedin canım, denicem tarifini, ellerine sağlık:13::13::13:

Buğday salatasını bilmiyordum,çok güzel gözüküyor fakat kuru dolmaya bsyılırım ellerine sağlık.
Sunumlarda çok güzel.

hımmm eline sağlık. buğday salatası hazırla beni hazırla beni , dolmalarda ye beni ye beni diyor:56:

Bana diyet bozduran bir kategori değildi neyse ki , hepsinden yedim:56:

Çok teşekkürler ...

eline sağlık auscum :))
ikiside cok guzel gorunuyor...

bende yapıyorum bugday salatası :) coğu salata attıgım gıbı ona da cevız atıyorum cok doyurucu oluyor :)

iyi şanslar canım :)

Teşekkür ederim canım :16:

Cevizde koyarım zaman zaman , senin pazar bugündü değil mi :6:

bence kesınlıkle salatalar ıcın ayrıca bı yarışma yapılmalı ne tarıfler cıkıcak kım bılır:31:
emegıne sağlık dolmada salatada cok güzel gorunuyo sunumda cok güzel ;)

Çok teşekkür ederim ... Bende çok güzel tarifler bekliyorum , bakalım :34:

Ilk defa acken bakıyorum buraya keşke bakmasaydim:53::53:
Dolmayi nasıl canım çekti var ya:56:
Ellerine sağlık ausum:16:

Sağol tatlım , gel diyeceğim beraber yiyelim , tanışmışta oluruz hep canım :13:

çok güzel görunuyorlar kuru patlıcan dolmasının tadını çok merak edıyorum hiç denemedim başarılarr

Ekşili tatlardan hoşlanıyorsanız , ki ben bayılırım , mutlaka deneyin .

Çok teşekkür ederim.

ama bu bana yapılır mı şimdi :43::43::43::43:

ooffff oofffffff :43::43::43:

ellerine sağlık,başarılar dilerim cnm

Ben kendime de eziyet yapıyorum canım , diyetteyim hem de kaçamaksız :52:

Teşekkür ederim çok , offfff çekme , buyur gel :34:

Ellerine saglik gercekten guzel gorunuyor ozellikle bugday salatasi harika:56:ee tabi birde faydali bir salata.Bol sanslarin olsun yarismada:16:

Çok teşekkürler lisabella , evet buğday inanılmaz faydalı bir tahıl . Ben hastalığım zamanında sıkça kullanmaya başladım .Faydaları saymakla bitmez türden.

buğday salatası hiç yemedin canım, denicem tarifini, ellerine sağlık:13::13::13:

Teşekkür canım , değişik ve sağlıklı bir salata tarifi . Denersen sevinirim :34:

aaa nben kuru patlıcanı zeytinyağlı denememiştim hiç çok lezzetli görünyor buğday salatası da öyle geçen tvde refika diye biri var ya hani o da kuskusla yapmıştı bir benzerini :56:

Tatlım ellerine sağlık gerçekten çok güzel gözüküyorlar tam yemelik :1:

Zaten kuru patlıcan dolmasına bayılırım bugday salatasıda eklenince :56::56::56:

Bizim burda bugday salatasının üstüne narda koyarlar mükemmel oluyor hem görünüş hem lezzet :16:

Ellerine sağlık:16:

aaa nben kuru patlıcanı zeytinyağlı denememiştim hiç çok lezzetli görünyor buğday salatası da öyle geçen tvde refika diye biri var ya hani o da kuskusla yapmıştı bir benzerini :56:

Dene mutlaka , ben etlisini de yaparım ama davet sofralarında daha çok bu tarifi yapıyorum .

Ausencia tv .izliyor musun desene bana önce canım , refika yı bilmem ; eğer lig tv de ya da history de birde trt çocukta program yaparsa ancak o zaman :52:

Tatlım ellerine sağlık gerçekten çok güzel gözüküyorlar tam yemelik :1:

Zaten kuru patlıcan dolmasına bayılırım bugday salatasıda eklenince :56::56::56:

Bizim burda bugday salatasının üstüne narda koyarlar mükemmel oluyor hem görünüş hem lezzet :16:

Ellerine sağlık:16:

Çok çok teşekkürler :16:

Evet bende narlı olanına denk geldim , hani bol nar ekşili bir salatanın narla süslenmesi güzel oluyor ama maalesef evde nar yoktu :26:

ellerine sağlık canım çok güzel görünüyolar buğday salatasını daha önce hiç yapmamıştım ama deneyecem

Back