Varya ben sana diyeyim su uzaktan domateslerin gözüktüğü resimleri tercih et yarışma foto içinSelamlar hanım kardeşlerim ♥
Yeni kategorimizin Zeytinyağlılar olması sebebiyle, bi hayli zor şartlarda temin ettiğim minik Komili Zeytinyağımla sizlerleyim
Eveeettt haydi bismillah
Malzemeler
2 tane orta boy kabak (ben iki farklı tür buldum pazarda)
1 kuru soğan
4 diş sarımsak
3 küçük domates
2 sivri 1 kırmızı biber
Çökelek
Dereotu
5 6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Eki Görüntüle 2287309
Yapılışı:
Domatesi ve biberleri yemeklik, soğanı yarım ay şeklinde doğruyoruz. Sarımsakları soyup, kabakları çatalla dikine çiziyoruz..
Eki Görüntüle 2287319
Tavaya zeytinyağını döküp önce soğanları sonra biberleri ardındandan domates ve dereotunu ekleyip kavuruyoruz..
Eki Görüntüle 2287311
Eki Görüntüle 2287312
Güzelce kavurduktan sonra tuzunu atıp altını kapatıyoruz. Biraz soğuyan harca çökeleği ekleyip karıştırıyoruz.Eki Görüntüle 2287313
Bu arada kabakları dikine ikiye kesip sıcak suya koyup biraz yumuşayana kadar haşlıyoruz. Yumuşayan kabakların içini kaşık yardımıyla çıkarıyoruz. Soğuyan harcımızdan alıp içini çıkardığımız kabaklara bolca koyuyoruz. Üstine sıcak suyla incelttiğimiz salçalı suyu döküyoruz ve fırında 180 derecede 20 25 dk pişiyoruz...
Eki Görüntüle 2287314
Pişen kabak sandallarımız servise hazır..
Sunum..
Eki Görüntüle 2287325
Eki Görüntüle 2287326
Eki Görüntüle 2287329
Eki Görüntüle 2287331
Eki Görüntüle 2287336
Not: İlk kez yaptığım bu ara sıcak yemeğin bu kadar lezzetli olacağını tahmin etmemiştim
Çökeleğin o hafif ekşimsiliği beni benden aldı harika hiç düşünmeVarya ben sana diyeyim su uzaktan domateslerin gözüktüğü resimleri tercih et yarışma foto için
Herşey harika da çökelek beni biraz düşündürdü
Daha önce kiymalisini sadesini yedim de cokeleklisini yemedim hiç
Ellerine emeğine Saglik
Ellerine sağlık canım başarılar diliyorum
Ellerine saglik gardasim nefis gozukuyo
Ellerine emeğine sağlık canım yarışmada bol şans diliyorum
Bak bak hemşom neler yapmışşşşşellerine kollarına sağlık ballllll
Ellerine sağlık. Başarılar
Ellerine sağlık canım. Başarılar. Çok severim bu yemegi
Hepinize çok teşekkür ederimEllerine sağlık canım cok güzel olmuş yarışmada başarılar
Teşekkürler kuzumEllerine sağlık kuzum başarılar.
Sen depar atarsın patlıcanla kabak yarışamazEllerine sağlık canım seninle aynı denizde yuzucez anlaşılan
KK bu belli olmazTeşekkürler kuzum ♥
Sen depar atarsın patlıcanla kabak yarışamaz
Ellerine emeğine sağlık bol şans
Teşekkür ederimeline sağlık tavuklusunu yapardım eskiden.denemek lazım güzel görünüyor
Yok canım kabak bu kabakKK bu belli olmaz
Zaten orjinalinde çökelek yoktu ben ekledimçökeleklisini ilk kez duydum ve gördüm ellerine sağlık başarılar dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?