Teşekkür ederim canımellerine saglik cnm basarilar
bir çökelek nelere kadir diyorsunTeşekkür ederim ♥♥
Yok canım kabak bu kabak
Zaten orjinalinde çökelek yoktu ben ekledimiyi ki eklemişim iç harcını biraz fazla yapmıştım kalanı akşam tavukla harçlayıp makarnaya sos yaptım o çökelek varya işin efsanesi olduu
Yaaa ama sevene tabibir çökelek nelere kadir diyorsun
köy çökeleği ise bayılırımYaaa ama sevene tabi
Burada başka çökelek satılmaz çökeleği meşhurköy çökeleği ise bayılırım
neresiymiş orası?Burada başka çökelek satılmaz çökeleği meşhur
Ellerinze saglik guzel olmusSelamlar hanım kardeşlerim ♥
Yeni kategorimizin Zeytinyağlılar olması sebebiyle, bi hayli zor şartlarda temin ettiğim minik Komili Zeytinyağımla sizlerleyim
Eveeettt haydi bismillah
Malzemeler
2 tane orta boy kabak (ben iki farklı tür buldum pazarda)
1 kuru soğan
4 diş sarımsak
3 küçük domates
2 sivri 1 kırmızı biber
Çökelek
Dereotu
5 6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Eki Görüntüle 2287309
Yapılışı:
Domatesi ve biberleri yemeklik, soğanı yarım ay şeklinde doğruyoruz. Sarımsakları soyup, kabakları çatalla dikine çiziyoruz..
Eki Görüntüle 2287319
Tavaya zeytinyağını döküp önce soğanları sonra biberleri ardındandan domates ve dereotunu ekleyip kavuruyoruz..
Eki Görüntüle 2287311
Eki Görüntüle 2287312
Güzelce kavurduktan sonra tuzunu atıp altını kapatıyoruz. Biraz soğuyan harca çökeleği ekleyip karıştırıyoruz.Eki Görüntüle 2287313
Bu arada kabakları dikine ikiye kesip sıcak suya koyup biraz yumuşayana kadar haşlıyoruz. Yumuşayan kabakların içini kaşık yardımıyla çıkarıyoruz. Soğuyan harcımızdan alıp içini çıkardığımız kabaklara bolca koyuyoruz. Üstine sıcak suyla incelttiğimiz salçalı suyu döküyoruz ve fırında 180 derecede 20 25 dk pişiyoruz...
Eki Görüntüle 2287314
Pişen kabak sandallarımız servise hazır..
Sunum..
Eki Görüntüle 2287325
Eki Görüntüle 2287326
Eki Görüntüle 2287329
Eki Görüntüle 2287331
Eki Görüntüle 2287336
Not: İlk kez yaptığım bu ara sıcak yemeğin bu kadar lezzetli olacağını tahmin etmemiştim
Teşekkür ederimEllerinze saglik guzel olmus
Çok teşekkür ederim ablaEllerine sağlık canısı harika olmuş,başarılar dilerim sanada yarışmada
Ellerine sağlık canım.Yemeğin gayet başarılı duruyor.Başarılar dilerim.Selamlar hanım kardeşlerim ♥
Yeni kategorimizin Zeytinyağlılar olması sebebiyle, bi hayli zor şartlarda temin ettiğim minik Komili Zeytinyağımla sizlerleyim
Eveeettt haydi bismillah
Malzemeler
2 tane orta boy kabak (ben iki farklı tür buldum pazarda)
1 kuru soğan
4 diş sarımsak
3 küçük domates
2 sivri 1 kırmızı biber
Çökelek
Dereotu
5 6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Eki Görüntüle 2287309
Yapılışı:
Domatesi ve biberleri yemeklik, soğanı yarım ay şeklinde doğruyoruz. Sarımsakları soyup, kabakları çatalla dikine çiziyoruz..
Eki Görüntüle 2287319
Tavaya zeytinyağını döküp önce soğanları sonra biberleri ardındandan domates ve dereotunu ekleyip kavuruyoruz..
Eki Görüntüle 2287311
Eki Görüntüle 2287312
Güzelce kavurduktan sonra tuzunu atıp altını kapatıyoruz. Biraz soğuyan harca çökeleği ekleyip karıştırıyoruz.Eki Görüntüle 2287313
Bu arada kabakları dikine ikiye kesip sıcak suya koyup biraz yumuşayana kadar haşlıyoruz. Yumuşayan kabakların içini kaşık yardımıyla çıkarıyoruz. Soğuyan harcımızdan alıp içini çıkardığımız kabaklara bolca koyuyoruz. Üstine sıcak suyla incelttiğimiz salçalı suyu döküyoruz ve fırında 180 derecede 20 25 dk pişiyoruz...
Eki Görüntüle 2287314
Pişen kabak sandallarımız servise hazır..
Sunum..
Eki Görüntüle 2287325
Eki Görüntüle 2287326
Eki Görüntüle 2287329
Eki Görüntüle 2287331
Eki Görüntüle 2287336
Not: İlk kez yaptığım bu ara sıcak yemeğin bu kadar lezzetli olacağını tahmin etmemiştim
Teşekkür ederim deynebimmEllerine sağlık canım.Yemeğin gayet başarılı duruyor.Başarılar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?