Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Bamya -Süper Fresh Sponsorlugunda

Kukrim

En Sevdiği Renk Mor Olan Kadın💜
Pro Üye
24 Haziran 2015
39.827
154.410
Herkese Merhaba

Yine güzel bir yarışma ile karşı karşıyayız.
Benim tarifimde bamya
Bamyanin tarihte bilinen bir anısı var mı bilmiyorum ama benim için anısı çok büyük .

Bamya annem ile benim ortak noktamız en sevdigimiz yemeklerden.

Mevsimi geldi mi evlendigimden beri her cuma arar yaptırır gider afiyet ile yerdim.
İki buçuk senedir ağzıma bamya surmedim.
Çünkü anneciğim artık hayatta degil.Ve bamyayi onsuz keyifle yemege cesaret edememistim.

Bu yarışmada tarifi annem için aldım .
Seni çok seviyorum anneciğim hep kalbimde,aklimdasin.♥
Sevdikleriniz yanınızda iken doya doya tadını çıkarın sofralarinizin ,birlikte olduğunuz vakitlerin olur mu❣

Gelelim tarife ,

Malzemeler

1kg bamya
İki domates
1bardak zeytinyağı
Yarım limonun suyu
6,7 adet arpacık soğan
1tatli kaşığı şeker
Tuz

Yapılışı ,

Kabuklarını soydugumuz arpacık soğanları ikiye ayırarak tenceremizin ortasına yerleştiriyoruz.
Bamyalarimizi sap kısımları dışa gelecek şekilde üst üste diziyoruz.

Rondodan geçirdiğimiz yada rendeledigimiz domateslere zeytinyağı ,limon ,şeker,tuz ve bir bardak suyu ekleyip karıştırıyoruz.
Bu karışımı bamyalarin üzerine eşit şekilde dokuyoruz.

Tenceremizin kapağını kapatıp kaynayana kadar orta ateşte,kaynadıktan sonra bamyalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.

Bamyalari karistirmiyoruz, eğer suyu biterse su ekleyebilirsiniz sonunda dibinde az su kalacak şekilde bamyamiz hazır hale geliyor.

Deneyenlere afiyet olsun.Gecelim sunuma..

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine sağlık canım mekanı cennet olsun inşallah

Ellerine sağlık balım benim
anneciğine Rabbimiz rahmet eylesin inşaAllah sizleri Cennetde kavuştursun

Vay vayyy balll bune bamyayı yapıştırmışssın hemen ellerine sağlık harika görünüyor

Ellerine sağlık canım.Ne de iştah çekici duruyor.Başarılar dilerim canım.

Ellerine sağlık KuZum yarışmada başarılar Annenin de mekanı cennet olsun insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…