Zeytea Zeytin Yaprağı Çayı Yüzde 100 Doğal (20 Poşet)
Zeytin ağaçları dünyadaki en dayanıklı ağaçlardandır. Uzun süreli yaşamlarını büyük ölçüde kendilerine hastalık ve zararlılara karşı direnç kazandıran oleuropein adlı bir madde üretmelerine borçludurlar. 40 yılı aşkın bir süredir kullandığımız antibiyotiklere karşı artık çoğu mikroorganizma direnç kazanmıştır. Geçmiş zamanlarda antibiyotiklerle tedavi edilebilen bir çok hastalık, artık tedavi edilemez hale gelmiştir. Bakterilerin ve virüslerin bu ilaçlara daha dirençli hale gelmeleri antibiyotiklerin aşırı doz alımı ya da yanlış kullanılmasının bir sonucudur. ışte zeytin yapraklarında bulunan oleuropein maddesi ve hidrolizleri, antibiyotiklere direnç kazanmış mikroorganizmalar üzerinde etkili ve çok değerli bir bileşendir.
Zeytin yaprağı, doğal bitkisel antibiyotik ve antioksidan olması nedeniyle hastalıklardan korunma ve hastalıkların tedavisinde etkin rol oynayabilir. Zeytin yaprağında bulunan oleuropein ve diğer aktif bileşiklerinin antimikrobiyal ajan olarak görev yaptığı bilimsel araştırmacılarca kaydedilmiştir. Bu maddelere bağlı olarak zeytin yaprağı çayı, ile vücuda giren mikropları, vücudun doğal bağışıklık sistemi tepki gösterinceye dek yavaşlatır.
Zeytin yaprağı, etkileri sarımsak ve soğana da benzeyen doğal bir antibiyotik ve antioksidandır. Düzenli olarak hastalıklardan korunma amaçlı tüketileceği gibi doğrudan hastalıkların tedavisinde besin desteği olarak kullanılabilir. Zeytin ağacının tamamında bulunan ve acı-buruk bir tadı olan oleuropein zeytinin işlenmesi sırasında uzaklaştırılır. Oysa ki zeytin ağacının hastalık ve zararlılara karşı direncini sağlayan en önemli savaşçının oleuropein olduğu düşünülmektedir.
Bugün çok az insan, zeytin yaprağının çok faydalı, kullanımı kolay tıbbi bir bitki olduğunu bilir. Zeytin yaprağı kullanımı daha çok Akdeniz ülkeleri insanları tarafından kullanılmakla beraber son yıllarda birçok ülke tarafından da bitkisel ilaç olarak kullanılması bu konudaki araştırmalara hız vermiştir.
ANTıMıKROBıYAL ETKı
Zeytin yaprağı çay olarak tüketildiğinde vücuda alınan oleuropein iki enzim tarafından elenolik aside dönüştürülür. Elenolik asit daha öncede belirttiğimiz gibi yüksek antimikrobiyal etkiye sahiptir. Bakterilerin hücre duvarını etkiler ve böylece doğal yolla bağıklık sistemi güçlenmiş olur. Böylece birçok antibiyotiğe direnç kazana mikroorganizma ve dolayısıyla bunların neden olduğu birçok hastalık doğal yollarla ortadan kaldırılmış olmaktadır.
ANTıOKSıDAN ETKı
Gelişmekte olan teknoloji, çevre kirliliği, sigara, UV ışınları gibi pek çok etken sürekli olarak çeşitli toksik maddelerle karşı karşıya kalmamıza neden olmaktadır. Soluduğumuz havadaki oksijen, vücut içinde serbest radikaller adı verilen ve toksik (zehirli) etki gösteren bazı maddelerin oluşumuna neden olur. Demirin paslanması ve balığın sudan çıktıktan sonra ölmesi, oksijenin zararlı etkilerine örnektir. Antioksidanlar, vücudumuzda kimyasal reaksiyonlar sonucu oluşan veya dışarıdan sigara, alkol, kirli hava v.b. ile alınan zararlı maddelerin (serbest radikallerin) nötralize edilmesini sağlar. Antioksidanların yardımı ile hastalıkların oluşumu önlenebilir., hormonal denge korunabilir, yaşlanma süreci geciktirilebilir.
Zeytin yaprağı yüksek antioksidan aktiviteye sahiptir. Bu etki oleuropein bileşiğiyle beraber yaprak içerisindeki diğer fenolik bileşiklerin sinerjik etkileri sonucu meydana gelir. Vitamin C ve E nin gösterdiği antioksidan aktivitenin yaklaşık 2,5 katı kadar daha yüksek bir antioksidant aktiviteye sahiptir.
KORONER DAMARLAR ÜZERıNE ETKıSı
ın-vivo (canlı vücudunda) şartlarda yapılan birçok çalışma oleuropein in vasodilator (damar genişletici) etki yaptığını, tansiyonu düşürdüğünü ve anti-aritmik özellik gösterdiğini ortaya koymuştur. Aynı zamanda LDL kolesterol seviyesinde düşmeye yardımcı olduğu sonucuna varılmıştır. Kalp rahatsızlıklarında zeytin yaprağı çayı kalp yetmezlikleri, damar tıkanıklıkları üzerinde de etkili bulunmuştur.
HYPOGLıSEMıK ETKıSı (Kan şekeri seviyesini düzenleme)
Yine yapılan in-vivo (canlı vücudunda) çalışmalarda, zeytin yaprağının etken maddesi oleuropein, çay olarak tüketildiğinde hipoglisemik etki göstermiş ve yüksek kan şekeri seviyesinde düşme gözlenmiştir.
ZEYTıN YAPRAĞI ÇAYININ ETKıLı OLDUĞU DıĞER RAHATSIZLIKLAR VE MıKROORGANıZMALAR
Tansiyon seviyesini dengeleme
LDL kolesterol seviyesini dengeleme
Kan şekeri seviyesini dengeleme
Hücre yenileme
Canlandırıcı ve selülit giderici
Bronşit
Soğuk algınlığı
Kulak enfeksiyonları
Fibromalarya
Fungal (mantar) enfeksiyonları
Herpes virüsü
Dizanteri
Hepatit A, B, C
Zatürre
Cilt hastalıkları
Zona
Romatizmal
Gibi hastalıkların tedavisinde destekleyici rol oynar.
ZEYTıN YAPRAĞI ÇAYI KULLANIM ÖNERıSı
Taze kaynamış suya, fincan başına bir poşet atın ve 3 dakika demlemeye bırakın. Zeytin yaprağı çayı, bir dilim limon, şeker ya da diğer bitkisel çaylarla karıştırılıp değişik lezzetler elde edilebilir. Kafein içermez, günlük 3 veya 4 fincan önerilen miktardır.