Anket Zeytin Nedir? Sebze mi? Meyve mi?

Zeytin Nedir? Sebze mi? Yoksa Meyve mi?

• Sebzedir

OY: 28 36,4%
  • Meyvedir

OY: 49 63,6%

• Ankete Katılan
    77
  • Anket Kapalı .
guzelim oyle bi soru sordunki ne desem bilememki,sebzedir diyorum ben ama,kararsizim yani,rezilde olmiyalim simdikaydirigubbakcemile3

hiç düşünmemiştim :icecream: ben sebze dedim nedeni belli değil ama meyveymiş yeni birşey daha öğrendim sayenizde a.s. zeytinin siyahı sebze yeşili meyve diyesim var laelaelaelaelae

bu durum da ıspanak meyve mi oluyor:uhm:

yok o yaprak doğrudan :çok üzgünüm: hatta bazıları bitkinin kökü (havuç, kereviz, turp gibi), bazıları gövde (patates, soğan gibi) bazıları da yaprak (ıspanak, maydonoz vs gibi), ilk kurduğum cümleyi genişletmem lazım :çok üzgünüm::çok üzgünüm: ama zeytin kesinlikle ovaryumun gelişmesiyle (yani çiçek kökenli ki çiçeğin kendisi de özünde yaprak metamorfozudur) oluşmuş bir meyvedir.a.s.

yok o yaprak doğrudan :çok üzgünüm: hatta bazıları bitkinin kökü (havuç, kereviz, turp gibi), bazıları gövde (patates, soğan gibi) bazıları da yaprak (ıspanak, maydonoz vs gibi), ilk kurduğum cümleyi genişletmem lazım :çok üzgünüm::çok üzgünüm: ama zeytin kesinlikle ovaryumun gelişmesiyle (yani çiçek kökenli ki çiçeğin kendisi de özünde yaprak metamorfozudur) oluşmuş bir meyvedir.a.s.

bilgilendirme için çok teşekkürler canımŞeniz

a.s.

Henüz kafamı yormaya başlamadan gözüm biyerlere kaydı ve cevabı öğrendim tatlım.
Başlığı okuduğumda - Yemiş mi acaba diye geçmişti aklımdan. Yağı çıkarıldığı için
bir an için böyle düşünmüştüm. Sonra da pamuk geldi aklıma - yağı çıkarılan bir bitki pamuk.
Ama sebze ve meyve değil. Zeytinin ne olduğu konusunda farklı görüşlerimiz olsa da
Zeytin dalının - uzlaştırıcı - kaynaştırıcı pozitif enerjisini hepimiz biliyoruz.

zeyt.gif

Henüz kafamı yormaya başlamadan gözüm biyerlere kaydı ve cevabı öğrendim tatlım.
Başlığı okuduğumda - Yemiş mi acaba diye geçmişti aklımdan. Yağı çıkarıldığı için
bir an için böyle düşünmüştüm. Sonra da pamuk geldi aklıma - yağı çıkarılan bir bitki pamuk.
Ama sebze ve meyve değil. Zeytinin ne olduğu konusunda farklı görüşlerimiz olsa da
Zeytin dalının - uzlaştırıcı - kaynaştırıcı pozitif enerjisini hepimiz biliyoruz.

zeyt.gif

pamuk bir kapsül meyvedir, meyve olgunlaşınca kapsül ayrılır ve beyaz yapıyı görürsünüz. yetişmiş bitki olarak gördüyseniz beyaz tüysü yapının içinde koyu renkli sert tohumları vardır, tüyler de tohum kabuğunun dış epidermis dokusundan gelişir

Son düzenleme:
benim söylediğim şekilde düşünürsek domates de, patlıcan, biber de, salatalık da da ne bileyim ayçiçeği çekirdeği de meyve sınıfındadır.

a.s.a.s.:1hug::1hug:

müthiş müthiş.... evde ortalığı karıştırdım sayende, herkesi dumur ettim bu sorduğun soruyla...çok hoş sohbetler, fikirler çıktı...çok sağol SArdunyam:1hug:

ben de meyve diyenlerdenim canım tek dayanağım ise ağaçta yetişiyor olması büyük çoğunlukta aynı fikirde
meyve yada sebze farketmez tek gerçek afiyetle yediğimdir cokacimcoook:sm_cool:

Back