zentilere kzdm uykusuz bir Gece

evet yeşilim sana sonuna kadar katılıyorum bende sinir oluyoru yabancı isimlere Alanyada dah çok belkı bılırsın...ayrıca turıstlerın onların dılını konusmak zorundaymısız gıbı davranmasına iyice sinir oluyorum onlar bu ülkeyi tanımaya geliyırlar onlar Türkçeye özeniceklerine bizden kendi dillerini dört dörtlük konuşmamızı bekliyorlar ama alışmışlar....temeli eskiye dayalı bence zor düzelir.

teşekkürler dimağ yazdıklarının hepsi gerçek daha nelere şahit oluyoruz bir bilsen canım...karamanoğlu mehmet bey harika bir yazıydı ödül almış.. aynen katılıyorum

Çok güzel konu bu Yeşilim.Ben de dertliyim.Bir toplumu yok etmek istersen önce dilinden başlayacaksın zaten.Ben de neye takıldım biliyor musun .İster inanın ister inanmayın.Benim de yurt dışında yaşadığım zamanlardan beri içimde dert kaldı bu.Noel baba ve yılbaşı kutlamaları.Yılbaşını kutlamaya karşı değilim.Ama bizim kültürümüzde çam ağacı ve noel baba yok.Çam ağacının anlamını kaldığım ülkede bana şöyle anlatmışlardı:Hz İsa çam ağacının dibine inecek.Bizde bu yoktu.İnanana saygı duyuyorum.Ama bilerek yapın hiçdeğilse!..

bir toplumu yok etmek için önce dilinden başlayacaksın diyorsun.
evet realist önce dilinden..ardından sıra ile hepsi gelir.. teşekkürler

her zamanki gibi anlamlı ve isabetli tespitler için teşekkürler yeşilim:çiçek: ama ne yazık öyle bizden olmuş ki bir çok kelime:1no2: yaşlı,köylü teyzeler bile torunlarına "bye bye"diyorlar:bbo:kızsam mı gülsem mi bilemiyorum:sm_confused:
bir toplumu yok etmek için önce dilinden başlayacaksın diyorsun.
evet realist önce dilinden..ardından sıra ile hepsi gelir.. teşekkürler

her zamanki gibi anlamlı ve isabetli tespitler için teşekkürler yeşilim:çiçek: ama ne yazık öyle bizden olmuş ki bir çok kelime:1no2: yaşlı,köylü teyzeler bile torunlarına "bye bye"diyorlar:bbo:kızsam mı gülsem mi bilemiyorum:sm_confused:

:mymeka: :mymeka: ay ben çok kızyorumm sanal hariç asla böle kelimeler kullanmamam sanldada kullnamk istemem ama yaşıtlarım çok dalga geçiyorlar:mymeka: ananee dedikleri oluyor bana neyse yazık oluyor gerçekten

özümüzü kaybediyoruz gelecek nesillere bırakacak bir şeylerimiz olmalı
teşekkürler ablacım kalemine sağlık:içelim:

yeşilim sonuna kadar haklısın canım benimde bazen çok sinirim bozuluyor bu isim olaylarına neden türkçe değil diye, ama devlet bi dur demeli buna ve yasaklamalı bence...

lente,bera-berrak,chatlak,yasemin66..teşekkürler yorumlarınıza
yasemin devletin karışması yakışık almaz bizler bilinçlenmeliyiz.

birde hep karşı çıkıyoruz ama bizde aynısını yapıyoruz dimi bak senin nickin bile yabancı burdaki bir çok arkadaşın nicki de öyle

:) Brownsugar en sevdigim romantik filmin adi canim. Üstelik, bu 'bye, ok,...' seyler takilacak konu degil, baska dilde konusmak özenti degil, türksün diye sadece tükce konusacaksin diye bisey yok. Ama cogu insanlar gercekten özeniyolar evet orasi dogru. Ve yazdiklarina biraz dikkat et demissin, anlamadim neye dikkat etmem gerekiyo mesela? Kötü bisey'mi yazdim?

türkiyeyi saran yabancı özentiliğini dile getiriyoruz arkadaşlar..
brownsugar biliyorum anlıyorum ne demek istediğini.

sevgili dimağ bizim gibi düşünüp bizlerle hislerini paylaşan bir çok insan var.
bende sadece gördüklerimi ve içimi acıtanları paylaşıyorum.ve biliyorum ki bir çoğu ile aynı fikirdeyiz ama önemli olan bu yazdıklarımızın bir gün anlaşılır olup özümüze dönmemiz..ben bekliyorum özlemle..teşekkürler dimağ..
hangi dergi banada söylermisin okuyayım

bu konuda okadar sertimki arkadaşlarla otururken sürekli düzeltme ihtiyacı duyar uyarırım.Çokta iyi oldu çünkü onlarda artık dikkat ediyor ve çevrelerindekileri uyarıyorlar.Yalnız çarşıda yürürken 17-20 yaş aralığındaki özelliklede lisedekilerin konuşmalarına tanık oluyorum ve utanıyorum.Hatta annemle bazen yolda gülme krizi geliyor bize.Bunlar hangi dilde konuşuyorlar diyor annem:)okullarında bu konu üzerinde yoğunlaşması öğrencileri dolayısı ile çevrelerini türkçeye dikkat etme hususunda oldukça etkiler kanaatindeyim.

bu özentiler oldukça nasıl düzelir türkçemiz endişelerim vare doğrusu.

bugün diyorum ki her ne dersek diyelim hepimiz birbirimize benzedik... acaba fransızca mı anlatsaydım diyorum... anlamasalar da özenti olsun bozuntuya vermeyelim diye anlamış gibi yaparlardı ben de demorilize olmazdım en azından...

o kadar güzel anlatmışsın ki burada...onlar anlamasada olur.ama bir gün anladıklarında..alay konusu olduklarının farkına varacaklar.belki bir fransız belki bir amerikalı tarafından.. lisan bilmeleri gerekmeyecek:):)
teşekkürler canım...iyi akşamlar.

Aslinda bu konudan bircok kisi rahatsiz,bende bunlarin basinda geliyorum,ya sinir oluyorum arkadaslar,kendi ulkemizde yabanci dil bilmiyoruz diye asagilandigimiz yerler oluyor inanabiliyormusunuz?ya herkes ing bilmek zorundami?o zaman resmi dilimizimi degistirmemiz gerkiyor,yanlis bir sey soylediysem duzeltin arkadaslar,ben bu asagilanmaya maruz kaldim ya hemde bir garson tarafindan,kendi ulkemde,ve 4 yila yakindir belcikada yasiyorum ama kimse dil bilmedigim icin beni asagilamadi,pardon yani!fisfisfis kafamçokkarıştı

“Dabülü” nedir?

Aslında “Dabülü”, tüm özelliklerini kaybetmekte olan bir ulusun, çağdaşlaşmak adına herşeyini (namusunu, malını, ülkesini) yitirme yolunda, “The Marmara” ile başladığı yolda, basın ve yayın yardımıyla ulaştığı önemli bir basamağın simgesidir.
Komik degil, ağlanması gereken bir olaydır...

Olay aslında basit bir Adres kodlamadan kaynaklanır..

Gönderici telefonla adres sorar.
Santral "Hürriyet Medya Towers" şeklinde yanıtlar.
Towers'ı anlayamaz ve santral anlaması için kodlar ve mektup zarfi ekteki gibi gelir.

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

T O W E R S
Trabzon, Ordu, dabülü Edirne, Rize, Sivas

güllcem,pinandtoys,camdankalpteşekkürler yorumlarınız için
camdankalp güleyimmi.. şaşkınlıktan aval aval baktım..inan yazacak kelime bulamadım.

canım çok sağol çok derin bir yaraya parmak bastın...

bu konuda okadar sertimki arkadaşlarla otururken sürekli düzeltme ihtiyacı duyar uyarırım.Çokta iyi oldu çünkü onlarda artık dikkat ediyor ve çevrelerindekileri uyarıyorlar.Yalnız çarşıda yürürken 17-20 yaş aralığındaki özelliklede lisedekilerin konuşmalarına tanık oluyorum ve utanıyorum.Hatta annemle bazen yolda gülme krizi geliyor bize.Bunlar hangi dilde konuşuyorlar diyor annem:)okullarında bu konu üzerinde yoğunlaşması öğrencileri dolayısı ile çevrelerini türkçeye dikkat etme hususunda oldukça etkiler kanaatindeyim.

Güzel Türkçemizi el birliği ile bozanlara,medyaya ve taraftarlarına yazıklar olsun

X