zel okulda retmenlik

Kamille

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2008
121
0
96
42
- Yurtdışı
ozellikle bursada ozel okulda ogretmenlik yapan arkadaslarim varmi acab? ozel okulda calismanin eksi veya artilari nedir sizce????ve maaslar nasil en cok merak ettim konu... bilgisi olan varsa ve paylasirsa cok sevinirima.s.:1hug:

Özel okulda çalışmanın maalesef ki hiç bir artısı yok.Aksine omuzlara binen yük o kadar ağır ki...Özel okulda geçirdiğiniz bir yıl,devlet okulunda geçirdiğiniz 3 yıla bedel.Ataması olmayanlar mecburiyetten özel okula yöneliyor.Bursa'da Ted Kolejini önerebilirm size.Vakıf okulu olduğu için ekonomik açıdan rahat edersiniz.Maaşınız ayın 1'nde tıkır tıkır hesabınıza yatar.Ulaşım ve yemek sorununuz olmaz.Ssk'nız eksiksiz ödenir.Şahıslara ait özel okullarda daha temkinli olmalısınız.Özel okulda öğrenci ne yaparsa haklıdır.O yüzden mangal gibi bir yüreğe,çelik gibi güçlü sinir sistemine sahip olmanız şart.a.s.

tesekurler canim...kpss derdini asmak baya zor o nedenle kardesim dusunuyor ozel okulu bencede cok buyuk bi dert ozel okullar ama devlet okulllari da olmayinca mecbur kaliyor insan ozel okulda calismaya:bbo:

Bende özel okul mağdurlarındanım.Kesinlikle tavsiye etmiyorum.Şuan o yüzden psikolojik tedavi görüyorum.5yıldan beri o okuldaydım daha yeni ayrıldım.Şükürler olsun.Henüz maaşiım 695 olmuştu.Her ay acaba yatacakmı sıkıntısı.Yatmadığını söyleyince sıkıntı var diyolardı...Allah hidayet versin...Aklı olan gitmesin.Geceniz gündüzünüz karışıyo birbirine...

meb daha rahat tabi ama imkanlar açısından özel okul tabi.materyaller olsun,geziler olsun ne bilim rahattım ben.maaş aynıydı.ama yorucu mu evet.veli dişli mi evet.
bursada ilkbaharda çalışıyo arkadaşım cok memnun.

ozellikle bursada ozel okulda ogretmenlik yapan arkadaslarim varmi acab? ozel okulda calismanin eksi veya artilari nedir sizce????ve maaslar nasil en cok merak ettim konu... bilgisi olan varsa ve paylasirsa cok sevinirima.s.:1hug:

Ben 4 yıl İzmir de bir vakıf okulunda çalıştım.Bi kere tüm zorluklara hazırlıklı olan lazım.Eğer öğretmenliği gerçekten severek yapıyorsan mesleğinde kendini devamlı geliştirmek istiyorsan,sabırlıysan özel okulda çalışırsın.Maaşlar çok düşük değil.Ben müzik öğretmenliği yaptım ve en son 1.150 olmuştu net maaşım.Üzerine de ek ders ve kurslar olunca gayet iyi kazanıyordum.Bence özel okul bu mesleği idealleri doğtultusunda yapanlar için , yorulmayanlar için avantajlı bir yer.a.s

devlet okuluyla özel okulu ayıran en büyük fark öğrenci ananı ağlatıyor eğitimsiz öğrenimli...
idare şansına iyiyse azarı az yersin sürekli isterler sonu gelmez
yükün devlet okulunda çalışan meslektaşından hayli fazladır..
velin herşeyi senden iyi bildiğini sanır sana ders verir ..
maaşının pek farkı yoktur ek ders verilmez..

Ben de özel okulda çalıştım evet zordu, sonra devlete geçtim biraz daha iyiydi. şu an Anadolu lisesindeyim en çok şu anki okulumdan memnum kaldım. Okulumu çok seviyorum.

Arkadaşlar başka da çalışma alanı kalmıyor ki
özel çalışıyorsunuz veli gene aynı veli
ücretli yapıyorsunuz öğrenci terbiyesizse gene yapacağınız bir şey yok
Şu ara özel okul cazip gelmeye başladı bana kpss zaten iyice zorlaştı

merhaba herkese,
ben de senelerdir devlette öğretmenlik yapıyorum. özle okullara geçmek istiyorum. anladığım kadarı ile esnek çalışma saatleri, kaprisli veliler ve öğrenciler çok şikayet konusu olmuş durumda. lakin devletde de öğretmenlik yaptığınız semt eğer daha elit bir konumda ise aynı tavırlara maruz kalıyorsunuz. açıkçası bu sene çok ciddi bir biçimde özele geçmeyi düşünmeye başladım. şişli terakki hakkında iyi şeyler duyudum ama herbiri kulaktan dolma. Forumda Şişli Terakki'nin çalışma şartları,ücretleri ve bunun dışındaki farklı olumlu-olumsuz yönlerine dair bir bilgisi,duyumu olan arkadaş var mıdır? olan arkadaş bize birşeyler aktarabilirse çok memnun olurum.
sağlıklı günler dileklerimle

Ayyy devlet bırakılır mı hiç sakın bırakma

Biz bulamıyoruz diye her gün başımıza ağrılar giriyor...

Son düzenleme:
sevgili yağmurseli,
şüphesiz çok avantajlı devlette öğretmen olmak ama mesajda da yazdığım gibi şişli terakki hakkında ki duyumlarım beni özel okulları düşünmeye sevk etti. aslında hedefim şişli terakki oldu demek daha doğru galiba. yani ücretlere ilişkin söylenen ücretler gayet tatminkar ve sene içinde birkaç tane ikramiyesi olduğunu da duyunca neden olmasın dedim. ayrıca öğretmenlerini uzun sürelerle istihdam ediyormuş yani her yıl sözleşme stressi de yaşamıyormuşsun. tabi her biri duyum ama bilgi veren arkadaşım da özel okulda öğretmen ve istanbuldaki özel okulları, çalışma şartlarını ciddi bir şekilde araştırmış.
işte böyle ben de bilemedim ne yapacağımı galiba forumda da hiçbir arkadaşın şişli terakki'nin çalışma koşulları hakkında detaylı bilgisi yok. çok kararsızım çoookk

Valla canım sonuçta özel okul mesela ben devlette değilim o yüzden elim mahkum özele

Devlette zaten yarım gün çalışıyor ve hemen hemen aynı parayı kazanıyorsun

Kimseye eyvallah etmen gerekmiyor,kimse seni ağlatamıyor

Ne bileyim bizim isteyip de olamadığımız yerdesin.

bende özel okullarda çalışmak istiyorum çünkü malum artık atanma gibi bir ümidim kalmadı, ancak bir sürü başvuru yapmama rağmen tecrübe olmadığı için ve referansım olmadığından geri dönüş olmuyor, ne yapacağımı bilmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…