Zekai Tahir Burak hastanesi'nde VIP odalarda doğum yapan var mı?

bedeliza

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
13
0
Merhaba hanımlar 12 haftalık hamileyim Ankara'da doğum yapacak hastane arıyorum . Zekai tahir Burak hastanesinde VIP odalar varmış , burda doğum yapanlar var mı ?

bende 22 hafta oldum vip odaları sordum geçen gittiğimde, normal doğumlarda yatağını doğum yatağına çeviriyolarmış yanında bir refakatçiyle odanda sancını çekip odanda doğum yapıyomuşsun özel hastane ve vip oda arasında kaldım ama güleryüz istiorum ztb de oda şartları istediğim gibi ama ebeler doktorlar ilgili ve güleryüzlü olur mu o konuda kararsızım, sezeryanla doğum yapan bir arkadaş memnun kaldığını doğumdan sonra ebelerin iyi ilgilendiğini söyledi tavsiye etti bana da onun üzerine araştırmıştım

Son düzenleme:
earlgrey çok teşekkür ederim. Bende odada refakatçi olarak birden fazla kişi kalabiliyo diye duymuştum. Dışardan özel dr. olunca ilgi alaka ona göre muhakkak artacaktır. En iyisi birde kendim gidip gezeyim. Rahatça girilebiliyordur inşallah.

gezemiyoruz bildiğim kadarıyla ama siz yine bi teklif edin, bu arada ztb ye özel doktorumuz gelebiliyor mu doğum için, yoksa ztbyle anlaşması olan bir doktora mı devam ediyorsunuz?

heralde hayatımda en son tercih edeceğim hastane olur orası artık

muayeneleri testleri gerçekten yıpratıcı çok kalabalık ama doğum odası bana cazip gelmişti, birde öğle arasında bir eğitici hemşire doğum ve emzirme yenidoğan la ilgili seminer vermişti sevimli bir hemşireydi, bilmiyorum bende kararsızım

ben tamamen ilgisizliklerinden bebğimi orda kaybettim hayatımın en büyük hatasıydı herkes için farklı olabilir ama konu çocuğumsa asla tercihim olmaz orası

Son düzenleme:
ben tamamen ilgisizliklerinden bebğimi orda kaybettim hayatımın en büyük hatasıydı herkes için farklı olabilir ama konu çocuğumsa asla tercihim olmaz orası

telafisi olmayan bir durum çok üzüldüm Allah birdaha aynı acıyı yaşatmasın inşallah, Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın

ben de ztb ye gitmeyi düşünüyorum. yarın ilk randevum. bu ilk doğumum olacak. çok tedirginim. nereye gideceğimi şaşırdım. yorum yazanlar ztb de karar kıldı mı acaba?

Elifpsiko mrb tesadufen gordum bu basligi ve sirf sana cvp yazmak icin girdim.subatta o hastanede dogum yaptim. Ztb da artik vip oda yok oncelikle onu soyleyim. Herkes ayni ortamda son sancisini cekip dogumuna giriyor.nasildi memnunmuydun dersen evet tibbi yonden basimda birsuru doktor vardi.dogumada 2doktor grdi .uzman degil uzmnlik ogrencisi.dediklerini yaparsan iyi davraniyorlar.o yonden sikintim olmadi.bazilari dediklerini yapmayinca haliyle azarliyorlardi gozlerimle gordum..dogum isi kismet isi bi aksilik olmazsa 3-4 saatte kurtulanda var bnm gbi 22saat boyunca orda klmak zorunda da klablirsin..bn cok uzun sure kldigim icin zorlandim alttan muayeneler oldukca ozellikle..bide o 12kisilik odada 9 saat kaldim yanimda surekli bagiranlar sinirimi bozmustu.sancimi cekerken o saatlerde bir yakinimin olmasini cok isterdim ama almiyorlar.kac kez istedikten sonra yarim saat esimle gorusturduler koridorda...ama dedigim gibi Allah kismet eder de diger arkadaslar gibi evde sancilanip gidersen 2-3saatte yapip kurtulursun dogumunu.. Hic buyutulecek mesele degil o sekliyle.

ben de 12 haftalık hamileyim, ztb ile ilgili hep kötü yorumlar okumuştum işte hemşireler doktorlar doğum esnasında bağırıyorlar falan diye. ama eşimin bir arkadaşı geçen sene orda vip odada doğum yapmış o yüzden tekrar araştırmaya başladım. hem kendi odanda sancını çekip doğuruyorsun hem eşin yanında oluyor falan yazmışlar diye tam vip oda fikrine alışmaya başlamıştım ki artık yok demişsin? neden kaldırdılar ki acaba? veya senin doğurduğun gün mü yer yoktu belki de? eğer vip oda yoksa oraya gitmenin hiçbir manası olmaz.

ben gittim görüştüm. vip sancı odasını tavsiye etmediklerini, çok kullanılmadığını söylediler. travmatik durumlarda oraya alıyorlarmış. mesela küçük yaşta doğum yapacak bir anne adayı 10 kişinin sancı çektiği bir odada çok geribilir, panikleyebilir dediler. bir de sancı odasında sürekli sizi ve bebeğinizin durumunu takip eden birileri var, ama vip odada sürekli sizin başınızda biri bekleyemez, o yüzden tavsiye etmiyoruz, oraya yönlendirmiyoruz dediler. ben de iyi o zaman dedim :)

cevabın için teşekkür ederim hellohappy. ben de saatlerce orada sancı çekmek istemiyorum. büyük bi kısmını evde çekeyim istiyorum ama bu seferde ya evde doğurursam diye korkuyorum. bir de hastanede sürekli bebeğin kalp atışlarını falan dinliyorlar. bi sorun olursa ameliyata alıyorlar. ama ben evdeyken bebeğimin kalp atışlarında bi sorun olup olmadığını bilemem. doğum yaklaştıkça korkmaya başladım artık.

benim ilk hamileliğim, daha çok vaktim var ama şimdiden kalabalık bir odada yanımda tanıdığım kimse olmadan sancı çekmeyi istemediğimi biliyorum. peki doğum da kalabalık yerde mi oluyormuş onu da sordunuz mu? veya eşim doğuma girebiliyor mu? ben doğumdan sonra da tek kişilik odada kalmak istiyorum, herhalde doğum sonrası vip odaları vardır değil mi?

benim de ilk doğumum olacak. aynı şeyleri ben de düşünüyorum. yalnız kalmak istemiyorum. o yüzden sancılar başlar başlamaz hastaneye gitmeyeyim diyorum ama bakalım. doğumu ayrı odada yapıyorlardır herhalde. onu hellohappy arkadaş daha iyi bilir. orda doğum yapmış çünkü. doğumdan sonra özel oda var. onu biliyorum.

ben 7-8 haftalık hamileyken kanama yüzünden yattım ztb de,o zaman ne kadar kalırsan kal 250 liraydı normal özel odalar. 2 hafta önce de kızım erken gelmek istediği için tekrar yattık 3-4 gün.. sistemi değiştirmişler;günlük oda ücretine dönmüşler. ama vip doğum odası hala var diye biliyorum ben? hatta isteğe bağlı epidural de yapıldığı için ben onu düşünüyordum açıkçası tereddüte düştüm şimdi. siz emin misiniz vip doğumun kalktığından acaba :/

ben 7-8 haftalık hamileyken kanama yüzünden yattım ztb de,o zaman ne kadar kalırsan kal 250 liraydı normal özel odalar. 2 hafta önce de kızım erken gelmek istediği için tekrar yattık 3-4 gün.. sistemi değiştirmişler;günlük oda ücretine dönmüşler. ama vip doğum odası hala var diye biliyorum ben? hatta isteğe bağlı epidural de yapıldığı için ben onu düşünüyordum açıkçası tereddüte düştüm şimdi. siz emin misiniz vip doğumun kalktığından acaba :/ sancımı ayrı bi şekilde çekme ve eşimin yanımda olması fikrine çok alışmıştım çünkü

vip oda var ama pek kullandırmıyorlar benim anladığım kadarıyla. ben yönetimden doktor birisiyle görüştüm. epidurali ben de istiyordum. onu da sordum. onu da tavsiye etmediğini söylediği, doğum sürecini uzatıp bebeği sıkıntıya sokabiliyormuş, ıkınma hissini önlüyormuş. öyle dedi. ben sanırım herşeyiyle normal doğum yapacağım. o zaman geldiğinde dayanamayıp epidural yapın derim belki. bilmiyorum ama.

7-8 haftalık hamileyken yattığınızda nasıldı, memnun kalmış mıydınız?

özel odaları iyi bence,biraz da durumuna göre mi muamele yapıyorlar ne.. iki hafta önce yattığımda daha ilgiliydiler. temizlik açısından da bi sıkıntısı yok. hastanenin kendi sitesinden bi anestezi uzmanına mesaj atmıştım epiduralle ilgili;uzun zamandır uygun şartlardaki her hastaya uyguluyoruz detaylı bilgi için kliniğimize gelebilirsiniz diye dönüş yapmıştı. hem özendirip hem caydırma mı yapıyorlar yoksa uğraşmak mı istemiyorlar anlayamadım... ama doğum bekleyenlerin ya da riskli hamilelerin bekletildiği bölümler gerçekten insanın gözünü korkutuyor yani eğer vip kalktıysa ya da kullandırmama gibi bi saçmalık varsa gider özel hastaneye veririm aynı parayı,en azından ortamım istediğim gibi olur. Bu hafta gittiğimde detaylı bilgi almayı becerebilirsem seve seve paylaşırım burda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…