- 8 Ocak 2015
- 400
- 136
- 34
-
- Konu Sahibi katipmerve
Canım geçmiş olsun bende hamililigimde aynı şeyleri söylediler ve amniyosentez ve ense kalınlığı testi istedi yaptırdım çok şükür sorun yoktu[/QUOTEanmiyosentezi banada önerdiler ama ya bebeğine deger se diye endişe ediyorum bide iğneden çok korkuyorum uyusturuyorlarmi bu testlerin çok doğru olmadığını biliyorum ama ihtimali bile insanin canini sıkıyor iste
Ense kalınlığı testi ne utrasyondan bakıyorlar omuCanım geçmiş olsun bende hamililigimde aynı şeyleri söylediler ve amniyosentez ve ense kalınlığı testi istedi yaptırdım çok şükür sorun yoktu
Test sonucu çıkana kadar zaten bebek 5 aylık oluyor kocaman allah korusun doğduktan sonra hasta olacanin da garantisi yokki ama allah herkesin bebeğini korusunDayımların bebeği içinde hamileyken yapılan test sonucunda down sendromlu dediler. Dayımlar öyle kabul ettiler ama suan yegenim cok saglıklı maşallah.
Yüzde 1 düşük ihtimali oluyormuş yaptirmasam bebek doğana kadar içim içimi yiyecek sürekli stresli olacam tip hastanesinden randevu alicam ozeller çok pahalı yapıyorlarBebeğe tabiki dokunmuyor iğne çünkü ultrason cihazıyla işlem bitene kadar bakıyorlar bebek o ignenin bulunduğu tarafa gelirse çekiyorlar igneyi.uyusturma yok merak etme çokta bir acısı yok sadece sen panik oluyorsuntek sorun tamamen sıvı kaybı olabiliyor düşük yapabilme ihtimali oluyor
Ole canım benim üzüntüden artik karnima ağrılar girdi içimi feratlatmaya çalışıyorum kaç gündür benle birlikte bebeğimi de uzdum. Ammiyosentez de kararsizim şuan çünkü yaptıran herkes olumlu sonuç almışDaha bir kac once en yakin arkadasim dogum yapti hamileligimizi birlikte gecirdik ondada risk yuksek cikti ve ilk bebegi..ozel hastanede ambiyosentez yaptirdi o kesin sonuc veriyo sonucta bebisi sapasaglam bosuna uzulme cevremde cok sahit oldum sorun olabilir diyolar bisey cikmiyor bosuna stresle kendini yediginle kaliyisun bol bol dua et allah saglikla kucagina almayi nasip etsin
HIM tamam canım çarşamba tip fakültesine gidecem inş bu sen dediğin Korsun alınan kan olabilir miNİFTY diye yeni bir test çıkmış anneden sadece kan alınarak yapılıyor ve down sedromlu olma ihtimalini %99,9 olarak tespit ediyormuş hem de amniyo sentezden daha risksiz. Doktorunuza bu test hakkında danışın bir de. Hamile bir arkadaşıma doktoru önermişti eğer ikili testin sonucu kötü çıkarsa bunu yapacaklardı.
Tam bilmiyorum arkadaşım söylemişti bana da yeni bir testmiş amniyosentez yerine bunu yapıyorlarmış ve doğruluk payı çok yüksekmiş fiyatı da biraz yüksekmiş bu yüzden .HIM tamam canım çarşamba tip fakültesine gidecem inş bu sen dediğin Korsun alınan kan olabilir mi
Tam bilmiyorum arkadaşım söylemişti bana da yeni bir testmiş amniyosentez yerine bunu yapıyorlarmış ve doğruluk payı çok yüksekmiş fiyatı da biraz yüksekmiş bu yüzden .