Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Zehirli ishal aşısı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Pamik_PrenSes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2010
1.351
3
116
Bursa
selam kızlar

2 Aylık bir kız bebeğim var 2.ayında yaptırılan bu özel ishal aşısı hakkında yorumlarınızı almak istiyoruz kaçnınız yaptırdı ??? Sizce ne kdr etkili bu aşı bi bilginiz varmı .?

Canım biz 2 dozluk yaptırdık doktorumuz önümüz yaz ishal olabilir diyerek tavsiye etmişti yaptırdık,şimdilik ishal falan olmadık şükür,biraz pahalı aşı ama umarım yaptırdığımıza değmiştir.

bende yaptırmıştım iki doz yapılıo mutlaka ihmal etmeyin olurya ya hastalanırsa bebek bir hafta on gün hastanede yatmak zorunda kalıomuş çünkü ishal ve kusmadan vücudu susuz kalıomuş serum takılıomuş fln çile çekeceğinize hem bebek hem sizin açınızdan bence değer 18 aylık benim bebeğim allaha şükür hiç ishal olmadı bugüne kadar...

kanlı ishale karşı koruyucu aşıyı bizde yaptırdık.biraz pahalı bir aşı 2 kez yaptırdık.çocuğumuz kanlı ishale yakalansa dahi bu aşı hastalığı en kolay şekilde atlatmasına yardımcı oluyor.durumunuz varsa aşıyı yaptırmak için mutlaka yaptırın derim.

bende yaptırdım.. ishal falan olmadı cok sükür.. bence de yaptırın. allah korusun hastalanırsa sonra pisman olmak da var keske yaptırsaydım diye.. cunku bi kere ishal oldu mu hastanede yapmak zorunda.. ve malum serum falan.. kucuk bebek için cok zor.. mutlaka yaptırın derim ben..

Rota virüse karşı aşıdan bahsediyorsun galiba arkadaşım.
Ben yaptırmadım. Çok yeni bir aşıdır. Yan etkileri ve yararlı hakkında yeterince bir çalışma yoktur.
Aşı sadece %60 oranında virüsten korur. Virüsü kaptıysa, istediği kadar aşılı olsun, bebek yine hastalanır. Ve bu rota virüsü yaptığı hastalığın hiç bir tedavisi yoktur. Hasta sadece sıvı alınmalıdır. Bir çok ülkede yapılmıyor. Bende iki doktora sordum " Sizin çocuğunuz olsa, siz yaptırırmıydınız ?" ve " Yaptırmam" cevabını aldım.

bende yaptırdım çokta araştırdım internettende doktorlara sordum kendi doktorumuza da sordum hepsi yaptırın dedi biraz pahalı bir aşı ama doktorum ishal olup hastanede yattığınızda yine masrafınız olacak üstelik sizde çocukta perişan olacaksınız dedi ben tavsiye ederim kuzenim yaptırmadı iki kere çok şiddetli ishal oldu çocuk ilkinde 10 gün hastanede yattılar perişan oldular Allah'a şükür benim kızım hiç ishal olmadı daha...

mutlaka yaptır arkadaşım şunu söylim doktorlara pek fazla güvenilmez güvenemiyorum herkese aşılarada ne kadar koruyucu bilemezsin ben yaptırdım yaptırcaksanda rotariks al o daha iyi rotateke göre

bu doktorlar hiç anlamıyorum ...

biri yaptır der biri sakın yaptırma

ama biz yaptırdık ilerde pişman olmamak için...

ishal hiç olmadık

haa ishal oluncada önüne geçilmez bi hal alabilir...o daha kötü değil mi???

arkadaşlar ishal aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz.? kafam çok karıştı yaptırıyım mı yaptırmayım mı karar veremedim.. yaptırıpta pişman olan varmı

virüs kaptıysa hastalanır ama aşısız bebeğin atlatacağı gibi atlatmaz hafif bir şekilde hayati tehlike geçirmeden atlatır.zaten açıklaması da o.
ayrıca ben de yaptırmadan önce çok doktora sordum hepsi kesinlikle yaptırmalısın dediler.yan etkisi konusuna gelince aşıdır her aşının yan etkisi olabilir ama bu aşının hemen hemen bir yan etkisi yok çok nadir aşıyı yaptıranlarda ishal olayı oluyormuş onu da ben çevremde hiç duymadım buradan bir iki arkadaş söyledi.yaptırıp yaptırmamak herkesin kendi fikri elbette.

Arkadaşım söylediklerine kesinlikle katılıyorum bende yaptırmadan önce çok araştırdım benim kendi doktorumda benim çocuğumun zamanında olsa bende yaptırırdım dedi. Ayrıca aşının geçmişinide anlattı aşı yıllar önce çıkarılmış ama o dönemki yan etkilerinden dolayı toplatılmış geliştirilip 4-5 sene önce tekrar çıkarılmış. Yeni versiyonundan herhangi bir şikayet almamışlar benim doktorum sadece bizim hastanede binlerce çocuğa yapıldı hiçbir kötü geri dönüş almadık hastalanıp hastanede yatması çok daha büyük tramvalar yaratabilir bebeklerde dedi. Bende bunun üzerine yaptırdım. Yaşamın ilk 6 ayında yapılması gerekiyor 3 dozluk olanından yaptırırsanız ilk iki dozun ilk 6 ay içinde yapılmış olması 3. dozunda engeç 8. ayda yapılması gerekiyor bildiğim kadarıyla.

hiçkimseye tavsiye etmiyorum bu aşı yüzünden oğlumda beraberinde biz de perişan olduk.bi kere yeterince araştırma yapılmamış,daha çok yeni bir aşı hemde yüzde yüz koruma vadetmiyor.çocuklarımızı kobay olarak kullandıklarını düşünüyorum.çok ciddi yan etkileri oldu,tam 4ay sürdü.gördüğüm her yere yazıyorum,rotavirüsle ilgili tüm başlıklarda mesajım vardır herhalde.ben oğlumu yaktım kimse yansın istemem.4ay boyunca su gibi yemyeşil kaka yaptı,kilo alımı durdu aylarca kilo alamadı,aylarımız hastane koridorlarında geçti,hastane hastane gezdik,çuvalla ilaç kullandık,ishali kesilmedi.bacakları iğneden morarmıştı,şişeler dolusu antibiyotik şurup içti,daha bağırsak antiseptikleri,ishal kesici tozlar,uykusuz geceler,sabaha kadar karın ağrısından,gazdan oğlumun çığlık çığlığa ağlamaları...allah kimseye yaşatmasın.4ay kolay değil,mum gibi eridi çocuğum.o günleri hatırlamak bile istemiyorum.bizim doktorumuz da şiddetle tavsiye etmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…