Merhaba G4mze
Öncelikle geçmiş olsun, umarım en kısa surede sağlığına kavusursun.
Ben bu hastalık konusunda bilgi sahibi değilim ama sana saglıklı beslenme konusunda yardımcı olabaileceğimi dusunuyorum.
Diğer arkadaslar sana su diyet, bu diyet diye önerilerde bulunmuslar saolsunlar ama bn bunları bir hastalık yasayana önermemek gerektiğine inanıyorum.
İnsulin direnciyle ilgili oldugunu okudum, bence diyet konusunda ilk danısacagın doktorun olmalı.
Üniversiteye baslamanın dezavantajı arkadas çevresi sayesinde kendini bırakırsan kiloların alıp basını gidebileceği ama su avantajı da var ki, o da her uni.nin bir medikosu vardır(uni.lerdeki saglık birimi, saglık ocagı gbi.) ve medikoda her alanda bir doktor olması. diş hekiminden tut da diyetisyene kadar. Oradaki diyetisyenden yardım alıp, üni. hayatın boyunca saglıklı bir sekilde zayıflayarak istediğin kiloya ulaşabilirsin, hem mevcut hastalığın da belki zamanla iyileşme gösterir. Ben Ege Üni.de okudum ve kampusun bir ucundan diğer ucuna gitmek neredeyse yarım saatimi alıyordu. Yediklerime cok dikkat edemiyordum maalesef, malum uni.ortamı ama hergun 20-30 dk o yolu cekiyordum mecburen de olsa ve 2 yılda 5 kilo verdim sırf yuruyusle ve basenim de baya sıkılastı ama sonrasında saldım şimdi ustune 10 kilo aldım ve diyetisyen kontrolundeyim. Medikodaki diyetisyenin varlığını cok gec ogrendim oncesinde bilseydim şimdiye incecik olurdum heralde... Bir de orası mesai saatleri acık yani gunduz gitmen gerek, sabah 8.30-9.00 gibi gidersen hem gune ve diyetine erken baslamıs olursun hem de daha kapsamlı kontrol edilirsin...
Bir abla tavsiyesi sana, sakın kendi kafana gore diyet yapma cunku vucut dengeni bozabilirsin, ilaçlar metabolizmayı cok etkiliyor(duzenli ilaç kullanan biri olarak soyluyorum bunu,ben kortizon kullanıyorum)...
Saglıklı guzel gunler diliyorum...
Ayrıca bayramınızı da kutlarım...
Hepiniz sevgiyle ve esenlikle kalın....