Uzun zamandır siteyi takip etmeme rağmen ilk defa yazıyorum. Nedeni de konu başlığıyla aynı ruh halinde olmam sanırım. Zayıflamanın önünde bir hastalığın olması seni yıldırmasın. İnsan isteyince her şey mümkün olabiliyor. Stresten uzak olmak zayıflamanın ilk şartı anladığım kadarıyla. Çünkü ben de zayıflamak için uğraşmama rağmen gün geçtikçe şişiyorum. Artık çok sabırlı olmayı, stres yapmamayı ve uzun süreli sonuçları kabulleneceğim. Ben bunu pek çok kişiden duydum. Bazı kişilerin bünyesi 1-2 ay sonunda diyete olumlu cevap verebiliyormuş. Bu süreci hızlandırmak için ben spora yönelmeye karar verdim. Mari Winsor'un pilates videoları çok başarılı. Tavsiye ederim. Hareketlerin başlangıç seviyesinde olanlar için de nasıl yapılması gerektiğini gösteriyor. Bununla birlikte diyet yaparken çeşitli bitkilerden de yararlanabilirsin. Yeşil çay ya da lahana suyu gerçekten fayda ediyor. Sabah kahvaltısında tam tahıllı gevrek yemek gün içinde tok tutuyor. Yemeklerin suyunu tüketmemeye çalış. Özellikle et yemeklerinde bütün yağ suda biriktiği için büyük bir kalori yükünden kurtulmuş olursun. Bu ekmeği de daha az yemeni sağlar. Akşam yemeğine çorba ve salata ile başlayınca çabuk doyuyor insan. Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı yemek daha faydalı. Öğlenleri dışarıda oluyorsan kepek ekmeğine beyaz peynirli, salatalı bir sandviç yapıp çantana at. Bol bol su iç. Bunların hepsi küçük ama önemli ayrıntılar. Yaptım faydasını gördüm. Sonra bıraktım kendimi. Yine yapacağım yine faydasını göreceğim. Sen de kendin için iyisini bulacaksın sonunda. Son günlerde en çok sevdiğim cümle: "Her şey güzel olacak." Tabi inanırsan.