Merhaba hanımlar;
Ben bundan yaklaşık 5 ay önce 100 kilo civarındaydım. Kilomlo başım dertdeydi. Zayıflamanın yöntemlerini ararken yolda ücretsiz yağ ölçüm merkezine girdim ve obezite sınırında olduğumu söyledi. Neler yapabileceğim hakkında ufak tiyolar verdi. Bende kendimce birşeyler katarak kendi diyetimi çıkarttım. 1,5 ay sonra tan 12 kilo verdim. :) Ama hiç aç kalmadan sırrım sağlıklı beslenmede buldum. Herşeyin doğal olanını tükekttim ama az miktarını.
Sabah kahvaltısı: 07:00 - 08:00: Sütçümüzden alınan sütü her sabah 1 bardak ılık süt, bir adet haşlanmış yumurta, ve süt ürünleri, kesinlikle çikolata veya labne peynir tüketmedim. İçindeki koruyucu gıdaların zararlarını bildiğim için.
Öğle yemeği: Mutlaka çorba mercimek olabilir yada tarhana, sulu yemek, salata/yoğurt. Kesinlikle ekmek yok.
Akşam yemeği:Çorba, sulu yemek, yoğurt/salata yada ayran(hazır ayran veya yoğurt olmayacak). Ekmek yok.
Yatmadan önce bir bardak yeşil çay;
Fazla kilomdan kurtulmak için önce kilo alımını bırakmam gerekiyordu. Günlük vucudumun harcayacağı enerji kadar besin tüketimi yaptım. Yürüyerek gidebileceğim mesafeye otobusle gitmedim. Günde 1.5 km yürüdüm. Şekeri bıraktım. Şimdi olmayan elbiselerimi giyebiliyorum. Ve olmayanlarda bana artık bol geliyor.
Mutlaka denemelisiniz.