haklısın bende görüyorum örnekleri ama küslükle kavgaylada hiçbir yere varılmıyor...kötü gelin oluyor saygısız gelin...ben terbiyemi bozmak istemem ne olursa olsun aileme laf ettirmem ve allah büyük allaha havale ederm...çok haklısın kaynana kaynanadır...kendi annemden biliyorum ama babaanneme hiçbir zaman küslük ve saygısızlık yapmadı ölürken bile sadece annem yanındaydı gerçekten...iyilik yap denize at,balık bilmesin..balık bilmezse halık bilir...evlilik çok zor gerçekten çok da büyük fedakarlık ama işte eşinle olmazsa ailesiyle,ailesiyle olmazsa ailenle,yada çevreyle illa bi yerde sorun yaşıyorsun..önemli olan eşinle geçimin,birde erkekler geç olgunlaşıyor,çocuk olduğu zaman daha da değişeceğini düşünüyorum,daha sorumluluk sahibi olacağını ve gerçekten bir ailesinin olduğunu anlayacağını düşünüyorum..bunlar benim nacizhane fikirlerim,ama tahmin edebiliyorum elbet buna yakın sorunlar bende yaşayacağım hayat böyle çünkü..anneler babalar kayınvalideler kayınpederler yaşlandıkça çocuklaşıyorlar,memnuniyetsiz olmaya başlıyorlar,hayat tecrübeleri fazla olduğu için karşısındakilerden de aynı davranışı bekliyorlar..arada ne de olsa nesil farkı var..zaten her nesil kendinden bir önceki nesli saygısızlık ve terbiyesizlikle suçlarmış...
zaman zaman bu suçlamayı bende yapıyorum diyorum biz böyle değildik,zaman zaman annemde bana yapıyor okadarda modern bir insan olmasına rağmen,diyor biz zamanında bu kadar saatlerce telefonla konuşmazdık,akşam 9dan sonra konuşmak ayıp,konuştuğun kişi kocanmı senin:) yada diyor aşkım ne demek ya insan bu sözü kocasına der...bunun gibi daha neler...
zaman herşeyin ilacıdır,bi denge kurmak lazım onlar adım atmıyorsa sen onlara adım atmalısın,evlilik bu şakası yok kim ister evleneyim ayrılayım..
mesela sen bak istesen kaynanana telefonda ukalalık yapabilir o sözüne cevapta verebilirdin,ama anlamamazlıktan gelmekle çok olgun bir davranış sergilemişsin...
kültür farkı elbet oluyor aynı yerde doğup büyüsen bile,herkesin farklı bir aile kültürü var,burda en büyük görev kadınlara düşüyor yine,allah anneliği bile bize nasip etmiş,çünkü kadın çok güçlü bir varlık..
allah bize aşılmaz dertler vermesin,bunlar halledilir diye düşünüyorum..