• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zayıflamak İsteyenlerin Paylaşım Alanı ( Yöntemlerimiz ve Deneyimlerimiz )

canım çok üzüldüm yaşadıklarına

çok erken bir evlilik yapmışsın.bu yaşta bu sıkıntıları çekmek kolay değildir.ailendende destek iste bence seni yalnız görmesinler.

ama en önemlisi kocanla birlik tek söz olmaya çalışın yuva kurmak kolay değil heleki kurulan yuvanın devamını getirmek hiçte kolay değil.bence eşinle makul bir şekilde konuş eminim anlayaaktır fakat unutma herkes için öncelik ailesidir.bu sebeple ince noktalarla ailesini kötülemeden yaşadığınız durumunu anlatman ve onunda bu durumdan rahatsız olmasını sağlamalısın.

ama sakın kendini öyle çok üzüpte yemeni ihmal etme.

esim anlamiyo canim beni alamiyo
iyice valizimi toplayana kadr anlamio ben gidicem dedigim vakit anliyo oda zaten beniyiprati ,sonra duzelincede ailesinde benden ayrilcakmisi diyo,
es es gibi degilki, oturup onunla konusamiyorum ,cunku ailesiyle yasiyorum mecbur devreye aile giriyo
dun esimle sinirli konustulk hemen basina demis beni bosucak diye
e tabi ben gelinim o evlat sen nasil dersin bi erkege diye beni sucladi
offf neyse canim is olacagna arir konustukca sinir oluyorum biraktim artik

esim anlamiyo canim beni alamiyo
iyice valizimi toplayana kadr anlamio ben gidicem dedigim vakit anliyo oda zaten beniyiprati ,sonra duzelincede ailesinde benden ayrilcakmisi diyo,
es es gibi degilki, oturup onunla konusamiyorum ,cunku ailesiyle yasiyorum mecbur devreye aile giriyo
dun esimle sinirli konustulk hemen basina demis beni bosucak diye
e tabi ben gelinim o evlat sen nasil dersin bi erkege diye beni sucladi
offf neyse canim is olacagna arir konustukca sinir oluyorum biraktim artik

canım kıyamam ben sana çok büyük sabır versin allah senin içinde hayırlı olanı nasip etsin yanlız tek bişi sorcam
eşin seninle konuştuklarını tartışmalarınızı vs gidip ailesinemi anlatıyo?
öyleyse şekerim daha çok üzülürüm senin adına bi başına kalmışın?
ve kararı eşine bırak bakalım o ne diyo
ayrıca işler son reddeye yaklaşırsa sende aileni çağır. niye yanlız mısın? düşmüşün ellerine yazık ya onlara insanlar hiçmi çocuklarının mutluluğunu istemezler
siz yaşamışınız yaşayacağınız kadar niye hayatlarımıza burun sokarlar anlamam:mymeka:

canım kıyamam ben sana çok büyük sabır versin allah senin içinde hayırlı olanı nasip etsin yanlız tek bişi sorcam
ayrıca işler son reddeye yaklaşırsa sende aileni çağır. niye yanlız mısın? düşmüşün ellerine yazık ya onlara insanlar hiçmi çocuklarının mutluluğunu istemezler
siz yaşamışınız yaşayacağınız kadar niye hayatlarımıza burun sokarlar anlamam:mymeka:

valla ne güzel söylemişsin myocean ım.ağzına sağlık.sempatiğim çok sıkışırsan bizi çağır valla.ben çok kızıyorum eşine..

düşüncene sonuna kadar katılıyorum arkadaşım,zamanında belkide onlarda yaşadı bu sorunları ama hiç o günleri hatırlamıyorlar yada işlerine gelmiyor...bırakın gençler bir rahat etsin yaaa....aileyle oturan arkadaşlarımıza Allah yardım etsin, bende yaşadım,çok zor gerçekten

sempatiğim çok üzüLdüm canım daha çok gençsin eşinle oturup konuşmalısın içindekileri anlatmalısın ona kendini yıpratma canım sonra çok pişman olursun Şeniz:1hug:

canim oyle herseyimizi anlatmaz, aa ogunku ayrilalim boyle giderse dedigimizi gitmis babasina beni bosucakmis dedimis, buyuzden dedim anlatiyo diye
zatenkarari ona biraktim ,b evde diyosa mecbur durucam artik oluruna biraktim ,
iste canim insamlarimiz boyle cahil ,ayri olsun mutlu olsun degil ,hergun birbirmii yiyeim ayrilmayalim
diger ogullari karisindan ayrildi ayni sorunlar yuzunden ondan ders almadilar hala ayi hala ayi
ve en buyuk umudum ,gitmeleri zaten bu olaylardan sonra cok fazlada kalmazlar burda
insallah sonum hayirli olur caim saol mesajin icin

canim oyle herseyimizi anlatmaz, aa ogunku ayrilalim boyle giderse dedigimizi gitmis babasina beni bosucakmis dedimis, buyuzden dedim anlatiyo diye
zatenkarari ona biraktim ,b evde diyosa mecbur durucam artik oluruna biraktim ,
iste canim insamlarimiz boyle cahil ,ayri olsun mutlu olsun degil ,hergun birbirmii yiyeim ayrilmayalim
diger ogullari karisindan ayrildi ayni sorunlar yuzunden ondan ders almadilar hala ayi hala ayi
ve en buyuk umudum ,gitmeleri zaten bu olaylardan sonra cok fazlada kalmazlar burda
insallah sonum hayirli olur caim saol mesajin icin

hayırlı olsun canım yaa :Saruboceq:
hala düzelmemiş sorunların sanırım zor valla allah yardımcın olsun :1hug:

duzelmedi, duzelmiyo duzelmezde
amin anm insallah yardimcim olur, bakalim neolcaksa
bu arda afiyet olun
ben bugun sadece 2 pogaca yedim bukadr simdide su iciyorum

Hayırlısı olsun oluruna bırak canım boşver :a015:

kızz 2 pogcayla durulurmu yedinmi kafayı sen :mymeka:

ben şimdi bi güzel kendime kek yapıcam ödül verdim kendime kaydirigubbakcemile3

Hayırlısı olsun oluruna bırak canım boşver :a015:

kızz 2 pogcayla durulurmu yedinmi kafayı sen :mymeka:

ben şimdi bi güzel kendime kek yapıcam ödül verdim kendime kaydirigubbakcemile3

afiyet olsun canım bu ne ödülü?:jeyyar:
ayrıca şu çizelgendeki kıza hastayım dakikalarca gözüm onun dansında kalıyokaydirigubbakcemile3
yakında sende öyle fıstık olcan
sempatiğim tatlım iyi bak kendine üzme kimse için:1hug:

evet hemde baya baya sinir oldum ,herseyin suclusu ben oldum
vercek olacagim karar
1.evden ayrilicaz dukkanin anahtarini birakip yeniden is bulup caliscaz ayrilcaz
2. ya kocamdan ayrilcam
3. yada bu evde oturup btun dediklerini yapicam ,onlardan habersiz adim atmicam, sabahin korunde kalk kalvalti, sonra ev isi sonra ise erkenden gitcem ,hep guler yuzlu olcam ,kimseyle konusmamazlik yapmicam

daha esimle konusmadim ama sonucu az cok biliyorum
esim evden ayrilmak istemicek, bende burda durmak istemicem,
ozaman beni istemiyosan ayriliz dicek ,iste bende onu sevip sevmedigimi anlamiyorm
ne karar vercem bilmiyorum
oyuzden karmakarisik icindeyim dah bisey yemedim

yapıcı olmalısın...tatlım senin adına üzüldüm ama ortada büyük bir problem yok allahtan..yaşın küçük olabilir ama evliliğin yaşlada ilgisi yok...yani erken evlenip hata yapmış değilsin,çünkü kader..daha bebeğniz yok bi bebeğiniz olsa öyle güzel olurki biraz daha sabret kırıcı olma eşinde eminim ailesiyle oturmak istemiyordur,ama oturmakta vardır bir bildiği diye düşünüyorum..zatende çalışıyormuşsunuz,ailende orda yok onları benimse iyi davran elbette güler yüzlü ol...sanada bu yakışır çünkü..hayat zor umutlu bakmak gerek,ve nasıl bakar nasıl beklersen olayların sonucunu hayat sana onu getirir..benim hayat felsefemde bu,hep iyi yanından bakmalısın,saygından asla ödün verme,karşılık hiç verme,gerektiği yerde susmasınıda bil ki zaten en asil davranış susmaktır..gönlünü hoş tut,allah herşeyi gönlüne göre verir zaten...
unutma herkesin bu hayatta kendine göre sorunları var kimse 4-4 lük hayat yaşamıyor zaten,umudunu yitirme..herşeyin yoluna gireceğine düzeleceğine samimiyetimle inanıyorum...

bide aynı evin içinde küslük olmaz sen güleryüzlü sakin davranırsan emin ol onlar utanır...karşılık verir kavga eder küslük yaparsan suçsuzken suçlu durumuna düşersin bunuda unutma...

duzelmedi, duzelmiyo duzelmezde
amin anm insallah yardimcim olur, bakalim neolcaksa
bu arda afiyet olun
ben bugun sadece 2 pogaca yedim bukadr simdide su iciyorum

Tabiki düzelir çok genç yaşta büyük sorumluluklar almışsın ama her şeyin yoluna girdiğini göreceksin.O kadar gençsinki daha ,her şey olabilir, her şeyi değiştirebilirsin merak etme. Benim anlamadığım eşinin ailesi nasıl bu kadar anlayışsız olabiliyor olgun ve gün görmüş insanlar seni anlayışla karşılamalı ama anladığım kadarıyla onlar senden anlayış bekliyor .Sen yinede kendini unutma her şey yoluna girer.a.s.

bide aynı evin içinde küslük olmaz sen güleryüzlü sakin davranırsan emin ol onlar utanır...karşılık verir kavga eder küslük yaparsan suçsuzken suçlu durumuna düşersin bunuda unutma...

yanlış anlama canım ama ben sana katılmıyorum öyle bi devirdeyizki ses çıkarmadıkça insanın üstüne geliyolar seni zayıf ve korkak sanıyolar ben bi sürü k.....ğı bu susmalarım yüzünden yemişimdir herkesin bir tahammülü ve kşiliği var belki büyüktürler diye hakaret etmez bağırmazsın ama damıarınada bastıklarında güler yüzlü davranamazsın
belki bekar olduğun için böyle düşünüyon
ama şunu unutma kaynanaların gözünde dilinle kuş tutsan yine sen suçlusundur
onun için kendini kasmaya gerek yok
benim demin k valdem aradı hoş beş konuşuyoz ne yapıyon dedi oturuyom dedim işin yokmu dedi? espirisine dedi belki ama komik bişi değildi ve gayet ciddiydi ses tonu bende hiç oralı olmadım artık burdan tut illa kaynanalık yapçaklar ayrıda olsalar
bu en basidi benimki daha neler neler var anlatmaya değmaz geldi geçtibenneyaptımki

haklısın bende görüyorum örnekleri ama küslükle kavgaylada hiçbir yere varılmıyor...kötü gelin oluyor saygısız gelin...ben terbiyemi bozmak istemem ne olursa olsun aileme laf ettirmem ve allah büyük allaha havale ederm...çok haklısın kaynana kaynanadır...kendi annemden biliyorum ama babaanneme hiçbir zaman küslük ve saygısızlık yapmadı ölürken bile sadece annem yanındaydı gerçekten...iyilik yap denize at,balık bilmesin..balık bilmezse halık bilir...evlilik çok zor gerçekten çok da büyük fedakarlık ama işte eşinle olmazsa ailesiyle,ailesiyle olmazsa ailenle,yada çevreyle illa bi yerde sorun yaşıyorsun..önemli olan eşinle geçimin,birde erkekler geç olgunlaşıyor,çocuk olduğu zaman daha da değişeceğini düşünüyorum,daha sorumluluk sahibi olacağını ve gerçekten bir ailesinin olduğunu anlayacağını düşünüyorum..bunlar benim nacizhane fikirlerim,ama tahmin edebiliyorum elbet buna yakın sorunlar bende yaşayacağım hayat böyle çünkü..anneler babalar kayınvalideler kayınpederler yaşlandıkça çocuklaşıyorlar,memnuniyetsiz olmaya başlıyorlar,hayat tecrübeleri fazla olduğu için karşısındakilerden de aynı davranışı bekliyorlar..arada ne de olsa nesil farkı var..zaten her nesil kendinden bir önceki nesli saygısızlık ve terbiyesizlikle suçlarmış...
zaman zaman bu suçlamayı bende yapıyorum diyorum biz böyle değildik,zaman zaman annemde bana yapıyor okadarda modern bir insan olmasına rağmen,diyor biz zamanında bu kadar saatlerce telefonla konuşmazdık,akşam 9dan sonra konuşmak ayıp,konuştuğun kişi kocanmı senin:) yada diyor aşkım ne demek ya insan bu sözü kocasına der...bunun gibi daha neler...
zaman herşeyin ilacıdır,bi denge kurmak lazım onlar adım atmıyorsa sen onlara adım atmalısın,evlilik bu şakası yok kim ister evleneyim ayrılayım..
mesela sen bak istesen kaynanana telefonda ukalalık yapabilir o sözüne cevapta verebilirdin,ama anlamamazlıktan gelmekle çok olgun bir davranış sergilemişsin...
kültür farkı elbet oluyor aynı yerde doğup büyüsen bile,herkesin farklı bir aile kültürü var,burda en büyük görev kadınlara düşüyor yine,allah anneliği bile bize nasip etmiş,çünkü kadın çok güçlü bir varlık..
allah bize aşılmaz dertler vermesin,bunlar halledilir diye düşünüyorum..

Back