zayıflama yolculuğum

smirnali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2019
41
41
50
merhaba arkadaşlar
burada kilolarımla savaşımı paylaşacağım , kendimi kendimle savaştırıp, motivasyon sağlayacağım bir sayfam olsun benimde , katılmak isteyen arkadaşlarda buyursunlar..

167 boyunda an itibariyle 69 kiloda 45 yaşında (menapoz ufukta - diz ekleminde kıkırdak deformasyonu başlamış dolayısıyla spor yapamayan) biriyim. geçen zaman içinde artık 38 beden kıyafetlere sığmakta zorlandığımı fark edip , ne oluyoruz diyerek yola çıktım ve
iki hafta önce tartıda 70,400 gr görünce kararlı bir şekilde beslenme şeklimi değiştirdim. vermem gereken 10 kilo var 1 kilosunu verebildim henüz ama yaptığım şeyin doğru olduğunu hissediyorum çünkü fiziksel anlamda da daha rahatım.

yaptığım değişiklik şu oldu;
2 haftadır hiçbir şekilde ekmek , pilav ve makarna yemiyorum.
**unlu gıda olarak geçen hafta iş yerinde doğum günü vardı yaş pasta , kakaolu kek ve elmalı kurabiye yedim sonrasında kendime kızdım neden irademe hakim olamıyorum diye. ertesi gün başka bir arkadaşın doğum günü etkinliği vardı bu kez tuttum kendimi. aynı gün başka bir arkadaşımızın bebeği olmuş baklava getirmiş onuda yemedim (sevdim kendimi), hergün içtiğim şekersiz türk kahvesinin yanında ikram edilen lokumlarla çikolata parçalarıyla vedalaştım. şuan bunları yazarken farkettim ki etrafımda ne kadar çok çeldirici var. şirkette öğlen yemeklerini yememeye başladım evden ceviz badem getiriyorum çok acıkırsam öğleden sonra bir elma yada bir kase yoğurt ile birkaç tane ceviz ve badem yiyorum.
gün içinde bu kadar çeldiriciyle mücadele edip karşı koyabiliyorum ama akşam eve gittiğimde aklıma düşen tahin helvasından bir lokmacık yemek fikrine yenik düşüyorum. son bir haftadır yaptığım tek yanlış bu bence gerçi şükür dün son lokmasını yedim helvanın ve bugün eve giderken almayacağım (evin altında market :KK43: yenilmem umarım )

sabah kahvaltım her gün klasik aynı;
1 tane haşlanmış yumurta
1 parça peynir
10 tane kadar zeytin (siyah sele zeytini seviyorum)
domates biber salatalık
2 tane ceviz , 4-5 tane çiğ badem

öğün aralarında hiç bir şey yemiyorum asıl amacım günde 2 öğüne düşürebilmek ama sabah 9 da kahvaltı ettiğim için zor oluyor akşam 20:00 de eve girebiliyorum o yüzden şimdilik öğlen öğünlerimi ara öğün kıvamında yapıyorum.

saat 15 civarı öğlen (şimdi yiyeceğim)
domates
peynir
3 tane zeytin + 3 ceviz + 5 badem + çay

buakşam dün pişirdiğim kuru fasulye ve kıymalı kabak yiyeceğim.

unutmadan eklemeliyim, iki gündür sabahları aç karnına yeşil çay içerek evden çıkıyorum , kahvaltımı şirkette yapıyorum . yani kahvaltıdan yarım saat önce yeşil çay içmiş oluyorum daha etkili olduğunu okudum biryerlerde.

günaydın :)
bugün daha hafif daha enerjik hissediyorum , tartılma konusunda kendimi disipline etmeye çalışıyorum çünkü hergün tartılmak motivasyonumu bozuyor . bende ne yaptııım :işsiz: tartıyı gözümün önünde durup beni tahrik etmesin diye yatağın altına saklıyorum:halay: ki en azından birkaç gün arayla tartılayım. ay bu tartı meselesi de benim için tatlı şekerli yiyecek meselesi gibi birşey:KK76: neyse önümüze bakalım şimdi kahvaltı zamanım öncesinde yeşil çayımı içtimde geldim tabii

klasik kahvaltım ; haşlanış yumurta peynir zeytin biber salatalık domates ve badem +çay

bozmadan gidersem kesinlikle işe yarayacak biliyorum:KK55:

öğlen yemeği yerine ;
2 yumurtayla baharatlı omlet + 1domates ve 1biber yedim

akşam eve gittiğimde dün niyetlenip de yemediğim kıymalı kabak yemeğini yiyeceğim . yatmadan öncede belki yoğurt yerim .
**dünü hiç şekerli yiyecek yemeden geçirdim korkuyordum akşam yemekten sonra tatlı krizini nasıl atlatıcam diye , ara ara aklıma geldi ama el işi aldım elime örnek çıkarma telaşına düştüm tatlı uzaklaştı aklımdan.

yeni bir gün başladı
bu sabah tartıldım 67,9kg göründü , çok mutlu oldum :KK48:
başladığım günden itibaren 2,500 gr vermişim :) 4 şubatta karar verip beslenme şeklimi değiştirmiştim. 24 gün olmuş yani günde 100 gr vermişim. ah birde aha az tartılsam daha iyi hissedicem ...
tartıldıktan sonra yine yeşil çayımı içtim demek ki doğru yoldayım ve şimdi klasik kahvaltımı yapacağım.

öğlen 2 parça tavuk şnitzel ve zerdeçallı karabiberli 1 kase yoğurt yedim.

şekersiz geçirdiğim 4. güne ulaştım, ne mutlu bana sıfır şekerli bir hayat :) aynı zamanda sıfır ekmek ve yiine aynı zamanda sıfır pirinç bulgur makarna türevleri ...

Şuan 10 saatlik bir yolculuğa çıkmak üzereyim yol boyunca acıkırsam yemek için çantama ceviz ve badem koydum. Bugün yolculuk hazırlığı telaşın olmasına rağmen beslenmede bir değişiklik yapmadım sadece akşam yemeği yiyemiycem. Umuyorum ailemle kaldigim surecede bozmam beslenmemi. Gerçi evin lokomotifi benim, ben ne yaparsam onu yiyeceğiz

selam günlük :)
beslenme şeklimi bozmadan devam ediyorum. tartı ne gösterecek biilmiyorum ama inceldiğimi hissediyorum. cuma günü tartılacağım bakalım ne çıkacak.

dün klasik kahvaltımı yaptım
akşam yemeğinde yumurtalı ıspanak yedik .
bir tane muz bir parça tahin helvası .
bugün ne yemek yapacağıma henüz karar vermedim şuan kahvaltıdayım.
ev haklınında benimle aynı şekilde beslenmesi daha iyi oluyor aramızdan biri çıkıpta ben simit istiyorum ekmek istiyorum demiyor (hoş genelde ben yaparım bunu ama ) bu kolaylaştırıyor bu işi.

hiç bozmadan devam ettiğimi sanıyorum ama dayanamadım cumayı beklemeden tartıldım bugün bir değişiklik yok kilomda gerçi şehir değişikliği var ve tartı değişikliği etkili olabilir bilemiyorum ama böyle işte. sonuç olarak bozmadan devam edeceğim bakalım nereye kadar ne olacağım. görüntüde fazla kilom yok hatta ideal görünüyorum ama vermek istiyorum yaa alışık değilim ben bu 68 kiloyu taşımaya yapıştı üstüme 4 yıldır. söküp atıcam inşallah.
kilo vermekte almakta yaş faktörü çok etkili bunuda yaşayarak görmüş oldum. bundan 10 sene önce bu şekilde besleniyor olsaydım eminim 55-60 kg aralığında olurdum (58 kiloydum zaten:)))ama o yıllarda ne yesem şişmanlamıyorum mantığıyla herşeyi yiyip içiyordum aahh ah:)) birde erken aslında ama galiba menapoz başladı 3 ay olmak üzere regl olmuyorum karnımda şişlik falanda yok regl e dair hiçbir belirti yok yani bunun için doktora gitmeyi düşünmüyorum çünkü o abuk sabuk hormon ilaçlarını almak istemiyorum doğal olarak ne yaşamam gerekiyorsa onu yaşasın bedenim, çok doktora gitmek çok hastalık getiriyor düşüncesindeyim. menapozu 2-3 yıl ötelemek adına birsürü kimyasal almıycam kararındayım...

bugün yazmamışım günlük pardon:)
hiç bozmadan yola devam ediyorum kilo mu inat, ben mi göreceğiz:))

Günaydın günlük
Şimdi yeşil çayımı yudumluyorum birazdan kahvaltı edicem
Bu akşam lahana kapuska yapicam kıymalı yapicam proteinde olsun , birde yeşil mercimek

kısa bir aradan sonra tekrar merhaba
15 günden sonra yine istanbuldayım ve yalnız yolculuğum devam ediyor. kilo verme konusunda çok ilerleme kaydetmedim ,buna karşın kilo da almadım. hala başlangıçta kaybettiğim 2,5 kiloyu koruyorum. benim kilodaki biri için sanırım bu süreç normal ilerliyor. doğru yolda olduğumu düşünüyorum . hayırlısı bakalım 15 gün sonra ne olacak birkaç gram verirsem yazarım yine:KK66:

günaydın günlük :KK66:
bugün yeşil çayla güne başladım sabah tartıldığımda 68,800 gr çıktım bir önceki tartılmamdan 900gram fazla olması biraz can sıkıcı :KK43: fakat napıyoruum , durmuyorun kilolar mı inat ben mi bakalım. sevmiyorum 38-40 beden arasında olmayı 36 olmak için ne gereğini yapacağım....

selam günlükcüğüm...
bugün 68,100 gr. la gün başladı . eksilerde görmek nasılda keyiflendiriveriyor insanı yaaa:)))

selam günlüğüm
bugün 67,700 gr. la haftaya başladım.
sağlıklı beslenmeye devam ediyorum. şekerli yiyecek ve tatlı krizlerim tamamen bitti çok şükür.
bu şekilde yola devam...
ve yine eksilerde görüşmek üzere
(başladığım günden itibaren net kilo kaybı 2,700 gr. )

günaydın
bugün 67,200 gr çıktım . korka korka yazdım kilomu yaaa inşallah yarın daha yüksek çıkmam .... aslında burada günlük tutma fikri iyiymiş günlük tutmasam motivasyonumu bu kadar koruyamazdım.
(başladığım günden itibaren net kilo kaybı 3,200 gr. )
gram gram eksilere yolculuk devam....

günaydın
ben yine hergün tartılmaya başladım be günlük :KK43: surat astığıma bakma kilolar gidiyor her çıktığımda şükür ama ya yarın daha yüksek çıkarsa korkusu yaşıyorum :KK43: off bu ne yaman çelişki :))))
bugün 66.800 kg .
anlamadımki bir süre durdu kilo vermem neredeyse 15 gün hiç değişmedi tartidaki rakam ama şimdi yine gidiyor hergün hayırlısı bakalım ne olacağım sonunda
(başladığım günden itibaren net kilo kaybı 3,600 gr. )

X