• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zavallı Kadınım!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
aslında ben de farkındayım bu tip yardımlaşmaların hele de net üzerinden- kafa ağrıtacağını ve onun için de belirttim hoş karşılanır mı diyede özellikle... ama işte teoriyi pratiğe dökme isteğimi engelleyemiyorum, bişeyler yapmamız gerektiğini, sana ve emineye kk olarak destek olmamız gerektiğini düşündüğüm için.. en önemlisi de etrafımızda ki eminelere duyarlı olmamız gerektiğidir tabii... dua edicem bol bol- rabbim yardımcınız ola.

Canım benim çok iyisin sağol. Böyle para toplama işlerine karışmayı pek istemiyorum doğrusu ben . Bunlar hassas konular, bu açıdan sorumluluk almak kolay değil. İşin maddi yönünü başka açıdan çözmeyi düşünüyorum. Bugün birçok telefon görüşmesi yaptım, birtakım beklentilerim var. Gerçekleştiği taktirde size anlatıcam zaten.
İşin içine bu kadar girmişken Emine ve çocukları için ne gerekiyorsa yapmak boynuma borç oldu. Haftaya kocasından kaçırarak başlıyoruz işe...Yaşadığı sefil gecekondudan ve kocasının zulmünden kurtulacak ilk etapta.

ablam benim seni canı gönülden hem destekliyorum hende takdir ediyorum umarım herşey yolunda gider emineyi kurtarırsın o adamdan okuduğundan beri ağlıyorum hem emineye hem diğer arkadaşlara yaşamadım ama yaşadıklarının hiççte kolay şeyler olmadıklarını anlamak zor değil.

canım, Rabbim yardım etsin sana, Emine'ye ve Emine gibilerine, inşallah herşey gönlünce olur, Emine için elimden ne gelirse yapmaya hazırım...

canım bi de küçük bi ricam olacak, gerçi sen daha iyi bilirsin ama söylemeden geçemeyeceğim lütfen Emine'den rica et çocuklarının yanında babaları için kötü hiç bi şey söylemesin, yoksa çocuklar annelerinin bu halini görüp birde kötü sözlerle babalarından nefret ederek, kinle büyümesinler...annelerini bu haline babalarının sebeb olduğunu bilsinler, tutumlarını ona göre sergilerisnler ama babalarına karşı nefret içeren sözlerle büyüdükleri zaman sağlıklı birer birey olmazlar...

Kötü Kazenya çok üzüldüm öf ya roman gibi sanki Allahım emine ve onun gibi zor durumda olanları sen koru!Umarım o aciz kocasıda gereken cezayı çeker

Benim duyarlı ve insancıl arkadaşlarım. Bana gelen yardım teklifleri için öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum, sizlerin desteği Emine yle ilgili attığım adımlarda güç veriyor bana inanın.
Sohbetde, msn de ve telde konuştuğum arkadaşlarımın pekçok sorusu oldu Emine yle ilgili, önce bunlara cevap verip sonra planımı anlatacağım sizlere.

Emine nin 3 tane çocuğu olduğundan bahsetmiştim. Büyüğü kız 7 yaşında ve bu sene ilkokula balşlayacak ismi Sevda. Diğerleri ikiz, ikiside oğlan. İsimleri İbrahim ve Murat. İkizler 5 yaşındalar...Çocuklar iyi beslenememek ve bakımsızlıktan çok daha küçük gösteriyorlar ama hiç merak etmeyin bir iki ayda toparlıyacağız inşallah.
Emine nin ailesi Sivasın bir köyünde yaşıyor ve kızlarına yardım edecek durumu olmayan gariban insanlar. Yaşlı bir ana babayla 1 i evli 3 kızkardeşi daha var.

Emine yle karşılaştığımda onun psikolojik olarak yıkım içinde olduğunu anlamıştım , olmasa şaşardım hatta! Kocası olacak insan olmayan varlık, sarhoş olduğunda hala Emine ye ve çocuklara eziyet ediyor. Bu nedenle öncelikle onları yaşadıkları ortamdan acilen kurtarmam lazım.

Şimdi gelelim plana;

Hafta içi uygulayacağım kaçırma planını, bana yardım edecek 2 kuzenim (Emre ve Deniz) le birlikte bu pazar gününe aldık. Emine nin kocası pazar günü bir arkadaşının çocuğuna kirvelik yapacakmış, sonrası malum kör kütük sarhoş olana kadar içip geç vakit eve gelecek ve muhtemelen Emine ye iyi bir sopa çekecek. Ona bu fırsatı vermeye niyetim yok. Bu nedenle pazar günü Emine ve çocuklarıyla birkaç parça eşyalarını alarak bizim yazlığa gideceğiz...

Kalıcı bir çözüm bulana kadar Emine ve çocukları yazlıkta çok rahat edecekler eminim. Hatta kışın bile kalmaya çok müsait. Tatil beldesinin için de olduğundan hiçbir açıdan zorluk çekmezler. Bu arada Emine ve çocuklara bakacak birine ihtiyaç var, bunu da günlerdir düşünüyorum sonunda şöyle bir yol buldum.
Emine nin köydeki ablası(Sevdiye) 32 yaşındaymış ve hiç evlenmemiş. Kaba tabiriyle evde kalmış kızcağız. O nu İzmir e getirtmeyi düşünüyorum. Hem kardeşine hem çocuklara baksın diye....Bu fikrimi Emine de çok sevdi, ablası için de köyden ve kız kurusu imajından kurtulmak için bir fırsat olacak....

İşte böyle kızlar umarım herşey planladığım gibi olur. Bu gün Sevdiyenin Sivas tan gelmesini ayarlamam lazım. Telefon edicem köy muhtarına (evlerinde tel yok diye muhtardan arayabiliyorum ancak) konuşucam bakalım ne olacak.

Pazartesi günü olan biteni anlatıcam tekrar. Hepinize sevgiler a.s.

peri gibisin ablacım dokunduğun yeri güzelleştiriyorsun eminim, eminenin ablasıda sevinecektir bu işe hem kendi hem kardeşi adına

İnşallah her şey yolunda gider de Emine ve çocukları kurtulur, canım dualarımız seninle, güzel haberlerini bekliyoruz, Allah yardımcın olsun :1hug:

Pazar günü öğleden sonra planladığım operasyon hiç bir aksilik olmaksızın başarıyla tamamlandı kızlar. Emine yi ve çocukları evden alırken kocası gelecekte bir aksilik yaşayacağız diye korkmadım desem yalan olur. Allah şükür ki sorunsuz bir şekilde evden alıp bizim yazlığa götürdük hepsini.

Emine çok heyecanlıydı, bir ara bayılacak gibi oldu korkudan. Kocasını gelip engel olacağı endişesi vardı içinde zaten günlerdir... Yanlarına aldıkları birkaç parça giyecek ve Eminenin çeyiz sandığından başka birşey olmadığı içinde toparlanıp evden çıkmamız 20 dk kadar sürdü. Çeyiz sandığını bırakmaya birtürlü gönlü elvermedi Emineciğin. O eski kırıkdökük sandıkta genç kızlık hayalleri vardı nede olsa :(( Bikaç parça dantel, havlu kenarları, kumaşlar, el örgüsü lifler ve bir iki süslü yemeni....

Bizim yazlık Emine nin deyimiyle tam bir cennet onlar için. Bol miktarda erzak yiyecek içecek ve bir miktarda para bıraktık yanlarına. Yarın sabah Sevdiye ablası da gelecek memleketten. Babam otogarda karşılayıp götürecek O nu da yazlığa...
Bu hikayenin en zor kısmı halloldu bana göre. Eylülde de İstanbul da doktor ve muayene faslı başlayack. İnşallah Emine nin hayatını finanse etmek için bana söz veren insanlar bu sözlerini sonuna kadar tutar.

Şuanda Emine rahat ve huzurlu. Artık dayak korkusu yada akşam çocuklarıma ne yedireceğim endişesi taşımıyor. Gelecekten umutlu ,belkide tekrar yürürüm abla diye gülümsüyor bana....

Eminecim sana az bile bu yapılanlar! Senin gibi nice Emine lere yardım etmek istiyor gönül! Dünyada şiddete ve tacize maruz kalan ne kadar kadın varsa allah yardımcıları olsun! senağlama

Yazılarınızla, dualarınızla beni desteklediğinizi için hepinize çok teşekkür ederim a.s.

Ne sevindim anlatamam.Kocası eve gelince şok olmuştur.Acaba tahmin etmiş midir?Yoksa kadıncağızın izini sürer de bulur mu?Bu gibi tiplerin işi belli olmaz ki.Kompleks yapar,hırs yapar yine kapıya dayanır.Banu Allah sende de razı olsun.Çocukları sana dua edeceklerdir bol bol...a.s.

ablacım bizi hep haberdar et olur mu dualarımız hep seninle sakın unutma umarım hiçbir aksilik çıkmaz bundan sonrası içinde:nazar:

Back