• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zavallı Kadınım!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
Kadınlar Kulübü üyelerinin hemen hepsi şehirlerde yaşıyor. Kimimiz çalışan kadın , kimimiz ev kadınıyız. Elimizin altında bilgisayar olma şansına sahip olduğumuz için biraraya gelip iyi kötü birçok şeyi paylaşıyoruz. İnternet dünyasında herşey elimizin altında ki, bu da bize öğrenme ve kendimizi geliştirme şansı sağlıyor.

Şimdi sahip olduklarımız değil olmadıklarımızla ilgili, başka kadınların hayatlarıyla ilgili bişeyler yazmak istiyorum. Bizim tuzumuz kuru diye gözlerimizi ve kulaklarımızı kapatmak kolaya kaçmak olur arkadaşlar ve ben kolaycı olmak istemiyorum.

Dün yaşadığım bir olayı kadın dayanışmasına istinaden size aktarıyorum:

Ev işlerime yardıma gelen bir kadın vardı geçen sene Emine diye. Namusu ve alınteriyle çalışan insanlara sonsuz saygı duyduyğum için, Emine de sizlerden biriydi bana göre. 25 yaşında 3 çocuk annesi Sivaslı Emine utangaç gülümsemesiyle çocuksu, sessiz ve çalışkan bir kadındı. Kendiyle ilgili fazla birşey anlatmasa da eşinin çalışmadığını, içki içtiğini, geçim zorluğu çektiklerini kaçırırdı zaman zaman ağzından. Bazen eşinin Emine yi hırpaladığını farkederdim, gizlemeye çalışsa da. Gururlu bir kadın olduğunu bildiğimden sormak istemedim incitmemek için ama hep içim içimi yedi Emineciğin şiddet kurbanı olmasına. Geçen senenin sonunda aniden işi bıraktı hatta aylık parasını almaya gelen kocası söyledi bana.

Dün iş dönüşü uğramam gerek bir yer nedeniyle şehrin kenar semtlerine düştü yolum. Karşıdan karşıya geçen tekerlekli iskemleli bir kadına yol vermek için durdum. Gayrı ihtiyari kadına baklarken birden kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. Emineydi bu kadın!!

Arabadan indiğim gibi bir solukta yanına vardım emin olmak için. Karşısında aniden beni gören Emine de çok şaşırmıştı. İlk lafım
- Ne oldu sana böyle, oldu.......

Sonrasında neler konuştuk nooldu kısmının ayrıntılarını geçip hemen durumu anlatıcam sizlere:

Emine kocasından yediği şiddetli bir dayaktan kaçarken oturduğu semtin yukarısına çıkan sokak merdivenlerinden yuvarlanıp omurgasını incitmiş. Gördüğü zarar onu ömür boyu tekerlekli iskemleye mahkum etmiş. (İskemleyi de alan hayırsever biri)

Şimdi ben sinirden, öfkeden, üzüntüden, acıdan kudurmam mı!!! Gencecik bir kadının hayatı karardı. Bu hakkı kocası olacak adama kim veriyor!! Kadınları dövme hakkını kimden alıyorlar. Bu nasıl vicdan, nasıl ahlak??? Erkeklik buysa eğer ben böyle erkekliğe lanetler ediyorum!!!!

Bu işin peşini bırakmayacam ve o adamın cezasını çekmesi için elimden geleni yapıcam. Kadını çocuklarını öne sürerek tehditle, ölüm korkusuyla baskıya sindirmiş şikayetçi olmasın diye. Ama bu iş bu kadar kolay değil. tanıdığım kim varsa Avukat, Dr (belki hala şansı vardır Emine nin ), işadamı...vb akşam seferber ettim.

Eminenin kaderini değiştirmek, kadınların kaderini değiştirmek için birşey yapmalı. Birşley yapmalı! Ben ne gerekiyorsa yapacağım! Sizlerde etrafınızda gördüğünüz şiddete seyirci kalmayın noluur! :( Ve yaşadığınız hayatların kıymetini bilin.

benim babam da annemi senelerce hep dövdü bi gözünü kör etti bir bacağı tutmuyo..bağırsak kanseri oldu...seyirci kaldım maalesef küçüktüm elimden bişey gelmedi..artık ayrıldılar ama şimdi herşey daha kötü :(

Okuduklarım karşısında dumura uğramış durumdayım inan.zavallı olan kim aslında bu tartışmaya açık bi konu tabi, eşine ve çocuklarına başka şey vermeye yeteneği olmayan, iletişim yoksunu bu yaratıktır asıl zavallı!!!!

Canım, duyarlılığından dolayı seni çok takdir ettim, eminenin sana ihtiyacı var...(şu an sinirden titriyorum) fiilen sana destek vermek isterdim bu eyleminde ama manen destekliyorum seni burdan- ve söylemlerimi samimiyetime vermeni umud ederek diyorum ki

GÖREYİM SENİ ARKADAŞIM, ONUN HAKKINI YERDE KOYMAYASIN

keşke o hale gelmeden şikayet etseydiniz keşke kadın sığınma evine vs başvursaydı o hale gelmeden

Emine gibi daha niceleri, çaresiz, boynu bükük. Cellat kocaları yüzünden hayatı kararan nice Emineler...
Yazık Emineme. Daha 25 yaşında 3 çocuklu, alkolik, pis, işsiz bir koca. Ve 3 tane kuzusunu evde bırakıp evin geçimini sağlamaya çalışan zavallı Emine.Günahı nedir Emine'nin.

Dayakla güç gösteri yapan, karşısındakini pıstıran, cahil, bir baltaya sap olamamış kocaları şiddetle kınıyorum.

benim babam da annemi senelerce hep dövdü bi gözünü kör etti bir bacağı tutmuyo..bağırsak kanseri oldu...seyirci kaldım maalesef küçüktüm elimden bişey gelmedi..artık ayrıldılar ama şimdi herşey daha kötü :(

Ben ailemde yada yakın çevremde böyle şeyler görmedim ve bunlara şahit oldukça dehşete kapılıyorum! Senin ve annen adına da çok üzüldüm arkadaşım :((( Cehennem hayatı yaşamayı hiçbir kadın hak etmiyor. :1no2:

Kızlar merak etmeyin ben Emine yi asla bırakmam artık. Şu an ilk işim ona ve çocuklarına yaşayacakları güvenli bir ortam bulmak. İstanbul dan Dr bir arkadaşımla görüşürüyorum, Emine yi muayene edip emar vs çekecek tekrar. Allah bilir devlet hastahanesinden fazla ilgilenmeyip savmışlardır kadını. İnşallah geleceği için ümit vardır bu gencecik insanın.

Duyarlılığınız için asıl ben teşekkür ederim.

benimde babam annemi çok döverdi konuda neydi biliyormuusnuz neden erkek çocuk yok diye az önce arkadaşın gibi bende çok küçük yaştayım her gün gelir neden oglum yok diye dayak atardı ha bu arada annemin bende sonra çocugu olmadı hep düşük yaptı annem sölenen bütün koca karı ilaçlarını denedi ve tabiki malummm sonnnnnnnn 36 yaşında vefat etti babam 21 günü evlendi 3 tane oglu 3 tanede kısı oldu ve şu anda 105 yaşında offffffff agladım yine ya zaten çektiklerimi kendi şiirlerim sayfasına yazdımmm

Kusura bakma ama kansızmış baban arkadaşım.Babalık bir tarafa insan olarak kınıyorum babanı. Bilmiyormuymuş çocuğun cinsiyetini erkek belirler. Bu konuda Kadının hiçbir fonksiyonun olmadığını bilmiyormuymuş. herşeyden önce hayırlısını dilemek gerektiğini bilmiyormuymuş. Üstelik daha karısı öleli 21 gün olmuşken evlenecek kadar kansızmış. (kusura bakma babana söylediklerim için ama çok sinirlendim) Şu andaki durumunu çok merak ettim babanın? Hiç pişmanlığı yokmu acaba

Kadınlar Kulübü üyelerinin hemen hepsi şehirlerde yaşıyor. Kimimiz çalışan kadın , kimimiz ev kadınıyız. Elimizin altında bilgisayar olma şansına sahip olduğumuz için biraraya gelip iyi kötü birçok şeyi paylaşıyoruz. İnternet dünyasında herşey elimizin altında ki, bu da bize öğrenme ve kendimizi geliştirme şansı sağlıyor.

Şimdi sahip olduklarımız değil olmadıklarımızla ilgili, başka kadınların hayatlarıyla ilgili bişeyler yazmak istiyorum. Bizim tuzumuz kuru diye gözlerimizi ve kulaklarımızı kapatmak kolaya kaçmak olur arkadaşlar ve ben kolaycı olmak istemiyorum.

Dün yaşadığım bir olayı kadın dayanışmasına istinaden size aktarıyorum:

Ev işlerime yardıma gelen bir kadın vardı geçen sene Emine diye. Namusu ve alınteriyle çalışan insanlara sonsuz saygı duyduyğum için, Emine de sizlerden biriydi bana göre. 25 yaşında 3 çocuk annesi Sivaslı Emine utangaç gülümsemesiyle çocuksu, sessiz ve çalışkan bir kadındı. Kendiyle ilgili fazla birşey anlatmasa da eşinin çalışmadığını, içki içtiğini, geçim zorluğu çektiklerini kaçırırdı zaman zaman ağzından. Bazen eşinin Emine yi hırpaladığını farkederdim, gizlemeye çalışsa da. Gururlu bir kadın olduğunu bildiğimden sormak istemedim incitmemek için ama hep içim içimi yedi Emineciğin şiddet kurbanı olmasına. Geçen senenin sonunda aniden işi bıraktı hatta aylık parasını almaya gelen kocası söyledi bana.

Dün iş dönüşü uğramam gerek bir yer nedeniyle şehrin kenar semtlerine düştü yolum. Karşıdan karşıya geçen tekerlekli iskemleli bir kadına yol vermek için durdum. Gayrı ihtiyari kadına baklarken birden kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. Emineydi bu kadın!!

Arabadan indiğim gibi bir solukta yanına vardım emin olmak için. Karşısında aniden beni gören Emine de çok şaşırmıştı. İlk lafım
- Ne oldu sana böyle, oldu.......

Sonrasında neler konuştuk nooldu kısmının ayrıntılarını geçip hemen durumu anlatıcam sizlere:

Emine kocasından yediği şiddetli bir dayaktan kaçarken oturduğu semtin yukarısına çıkan sokak merdivenlerinden yuvarlanıp omurgasını incitmiş. Gördüğü zarar onu ömür boyu tekerlekli iskemleye mahkum etmiş. (İskemleyi de alan hayırsever biri)

Şimdi ben sinirden, öfkeden, üzüntüden, acıdan kudurmam mı!!! Gencecik bir kadının hayatı karardı. Bu hakkı kocası olacak adama kim veriyor!! Kadınları dövme hakkını kimden alıyorlar. Bu nasıl vicdan, nasıl ahlak??? Erkeklik buysa eğer ben böyle erkekliğe lanetler ediyorum!!!!

Bu işin peşini bırakmayacam ve o adamın cezasını çekmesi için elimden geleni yapıcam. Kadını çocuklarını öne sürerek tehditle, ölüm korkusuyla baskıya sindirmiş şikayetçi olmasın diye. Ama bu iş bu kadar kolay değil. tanıdığım kim varsa Avukat, Dr (belki hala şansı vardır Emine nin ), işadamı...vb akşam seferber ettim.

Eminenin kaderini değiştirmek, kadınların kaderini değiştirmek için birşey yapmalı. Birşley yapmalı! Ben ne gerekiyorsa yapacağım! Sizlerde etrafınızda gördüğünüz şiddete seyirci kalmayın noluur! :( Ve yaşadığınız hayatların kıymetini bilin.

Seni buradan sadece tebrik edebilirim Emine ve tüm Emine gibi çaresizler adına
Elinden geleni yap Beyhan..Gelişen olaylarıda duyurursan herkese örnek olsun
Yüreğine,cesaretine sağlık olsun
:1hug: a.s.

arkadaşlar okuduklarım karşısın da inanaın kanım dondu ya..
bu ne cehalettri bu ne kendini bilmezliktir anlamdım ya bunlarda adam diye geziyo dimi ortalıkta..yazıklar olsun ya , bunları nasıl adam edriz bilmeme ama destek olmalıyız bunları yaşayan kadınlara gerçekten..
beyhan ablacım seni taktir ettim doğrusu keşke daha önce sorup yardım edebilsyedin ya, ama kader olcak ya başa geliyo işte ..
ablacım iyi haberlerini bekliyorum binlerce emine var böyle kurtarılacak..
bi ara bende bi arkadaşım dayak yerken kayınpederini elinden almıştım adam beni dövcekti nerdeyse öyle güçsüz hissediyolarki kendilerini yardım eddilim ne olur..
bende evimi açıp 2 gün baktım eşi gelip aldı ve ayrı ev açması şartını koduk şimdi atrı ve mutlular neler var neler yaa..
off kötü oldum ben yinnee..

kadına vuran eller kırılsın inşallah,burdan beddua etmekten bi hal oldum.emineyede sanada allah yardımcı olsun,olsunki böyle asalaklar cezasını bulsun .of ne diyecemi bilmiyorumÇok üzgünüm çoook:çok üzgünüm:

ya boyle seyleri duydukca cok kotu oluyorum bu nasil bir zihniyet ne guclu bi cehalettir aklim ermiyor...

SIDDETE HAYIRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRyasakkelime

:enbuyukkk::enbuyukkk::enbuyukkk::enbuyukkk:

banucum,elimden bir şey gelir mi diye düşünüyorum.aynı şehirdeyiz en azından.yanında olduğumu belirteyim dedim.

banucum,elimden bir şey gelir mi diye düşünüyorum.aynı şehirdeyiz en azından.yanında olduğumu belirteyim dedim.

Çok sağol canım. Sabahtan beri telefon görüşmeleri yapıyorum, ilk etapta Emine ve çocukları kocasının zulmünden kaçırmak gerekiyor.(Geçici olarak kalabilcekleri yer var, bizim yazlığa yerleştirmeyi düşünüyorum şimdilik ama sonrası için kalıcı bir çözüm lazım) Daha sonra İstanbuldaki cerrah arkadaşım girecek devreye, bakalım ümit varmı ayağa kalkabilmesi için. Sonrasında kocasına dava açılacak....vs

Dualarınızı esirgemeyin kızlar şu işten alnımızın akıyla çıkalım. Kötü bir Türk filmi gibi olan Emine nin hikayesi mutlu sonla bitsin.

seni tebrik ediyorum cesaretinden duyarlılığından dolayı.. ve taktir ediyorum..çok haklısın bizler olduğumuz yerden kimin ne çektiğini bilmiyoruz..o yüzden derlerya kim nerde ne çekiyor sadece kendisi bilir.. dışardan ahkam kesmek kolay..Allaha şükür o anlamda sıkıntım olmadı benım veya yakınımda olan birinin..ama sonuçta onlarda insan kadın..gerçekten seni bebrik ediyorum..lütfen gelişmelerden bizi haberdat et..

Emineyemi üzüleyim diğer arkadaşların yazdıklarınamı bilemedim kadına kalkan eller kırılsın!
beyhancım gelişmeleri yazarsan seviniriz tebrikler çok duyarlısına.s.

yardımcı olmayı ne kadar isterdim bilemezsin,kıyamadım emine'ye:1no2:ama allahın sevgili kuluymuş ki karşısına senin gibi vefalı biri çıkmış,inan bir çok insan ya görmezden gelir,ya üzüntüsünü belirtirdi o kadar...inşaallah tüm kapılar ardına kadar açılır sana,kolaylıklar diliyoruma.sher şey gönlünce olsun:1hug:

yaşayan bilir.... Allah sabır versin dualarıımız emineye ve emine gibi olanlara kadına kalkan eller kırılsın:oklava:

sabah konuyu okuduğumdan beri çözüm üretebilir miyim diye düşündüm düşündüm,eğer site admini kazen abi ve sevgili üyelerde hoş görürse, herkes karınca kararınca -güvenilir bir hesap numarasına para yardımı yapsak emineye, ne biliyim aklıma başka bişey gelmedi:a015:

Böyle insanlara söylenecek söz bile bulamıyorum ya! Nedir bu ya bu hakkı sana kim veriyor kardeşim karın senin malın mı ki döküp kırabileceğini sanıyorsun eşya mı bu? Böyle cehaletten kendini kurtaramamış insanlar hayatlarında mutlu olmayı nasıl düşünebiliyorlar.

Emine'ye o kadar üzüldüm ki anlatamam. Keşke benim de elimden birşey gelse.

Duyarlılığına hayran oldum, güçlü bir yapın var keşke herkes senin gibi düşünebilse... Daha çok Emine kurtarabiliriz.

Ve bende böyle bir Emine tanırsam kurtulsun diye elinden geleni yaparım. Paylaşımın için teşekkürler canım.a.s.

sabah konuyu okuduğumdan beri çözüm üretebilir miyim diye düşündüm düşündüm,eğer site admini kazen abi ve sevgili üyelerde hoş görürse, herkes karınca kararınca -güvenilir bir hesap numarasına para yardımı yapsak emineye, ne biliyim aklıma başka bişey gelmedi:a015:

Canım benim çok iyisin sağol. Böyle para toplama işlerine karışmayı pek istemiyorum doğrusu ben . Bunlar hassas konular, bu açıdan sorumluluk almak kolay değil. İşin maddi yönünü başka açıdan çözmeyi düşünüyorum. Bugün birçok telefon görüşmesi yaptım, birtakım beklentilerim var. Gerçekleştiği taktirde size anlatıcam zaten.
İşin içine bu kadar girmişken Emine ve çocukları için ne gerekiyorsa yapmak boynuma borç oldu. Haftaya kocasından kaçırarak başlıyoruz işe...Yaşadığı sefil gecekondudan ve kocasının zulmünden kurtulacak ilk etapta.

Back