zamane bebekleri ile eski bebekler...

valla şimdiki bebeklere acıyorum telefondan radyosyon alıyorlar , baz istasyonları her yerde , bilgisayardan radyosyon alıyorlar
zekilik tartışılır yenilen her şey gdo ve hormonlu şeyler vs... bu böyle sürüp gider.
bizim zamanızda her şey çok güzeldi ve doğaldı.
şimdiki bebeklere çocuklara acıyorum zeki olduklarınıda düşünmüyorum çok hiperaktiflik var buda üzücü bir durum ayrıca zekiliğin göstergesi değil :50::50:
ayrıca hamburgermiş şuymuş buyumuş onu saymıyorum bile çevremde inanılmaz obez çocuklar var :50::50:

ayrıca şimdiki çocuklar çişlerini vs.hep geç söylüyor
hep hazır bez yüzünden anne dayıyor hazır bezi
çocuğun altına çoğu anneye zor geliyor söyletmek
dk başı tuvalete götürmek.
2 yaşında çocukların altında bez var
annanem anlatıyor
1 yaşında başlardır biz bez çıkarmaya der hep.
şimdi hazır her şey :1:
kolaya kaçiyor anneler :32:
ayrıca çocuk bezleri kısır yapıyor bunuda okuyunca iğice sinirlendim
bu zamanın çocukları çok sağlıksız ortamda büyüyor...
bazen kafaya takıyorum bu konuyu:50::50:

annanem anlatıyor

Benim de araştırmalarıma göre çiş eğitimi için 2 yaş öncesi erkendir.Yani tembellikten değil.Bebeklerin çişlerini tutma refleksinin bu yaşlarda geliştiğini söylüyor uzmanlar.Her şeyi okuyup araştırıp ona göre yapıyordur belki anneler he nedersiniz?

annanem anlatıyor

Acaba nasıl söyletiyorlardı bunu da bir sor? Bez yıkamak zor vakit yoktu, erkenden refleksi gelişmiş gelişmemiş, popsuna şaplak ata ata alıştırıyorlardı...

Evet eskiden amerikan bezine muşamba sarıp altımızı bezlerlerdi. Birşe de olmazmış( bilmem doğru mu acab) Şimdi Primadan Molfixe geçince bebelerin popoları kızarıyormuş, hasta oluyorlarmış. Nasıl şeyse al işte eski bebelerle zamane bebeleri :))

hakkaten bende çok merak ediyorum, benimde kızım doğduğunda gözleri açıktı. Göğsüme yatırdığımda fıldır fıldır beni izliyordu....
Sebebi ne olabilir acaba...

Acaba ruhlar kart ondan mı? malum Ruhlarımızın kalu belada beklediğini söylüyorlar. :) dünyaya gelebilmek için...

Eskiden hatırlardım bir bebek doğduğunda 40ı çıkana kadar gözleri yumuk yumuk (kapalı) olurdu pek açmazdı. Ama şimdiki bebeklerin maşallahı var doğar doğmaz gözleri fıldır fıldır.Benm de bebeğim öyle aacıktığında fıldır fıldır bakar etrafa. Daha ilk günden böyle ve şimdiki bebeklerin hepsi böyle(gözlemlediğim) siz ne diyosunuz bu duruma? nedeni ne olabilir acaba? varmı fikri olan?

Benim de iki kizim daha kirklari cikmadan kafalarini tutabiliyorlardi. Ayrica ilk ay kontrollerinde motor gelisimleri cok iyiydi. Dr bunun sebebinin folik asit ve gebeligi destekleyici vitaminler oldugunu söylemisti. Her ay kontrole gidiliyor ve kan idrar tahlili yapiliyor, ultrasonla bebegin gelisimi takip ediliyor. Annem derdi ki günümüz gecince hamile oldugumuzu anlardik, sancilar baslayinca da doguracagimizi. Kansizlik, demir eksikligi, fetusu güclendirecek vitaminler, tahliller falan yokmus ki eskide.

Acaba nasıl söyletiyorlardı bunu da bir sor? Bez yıkamak zor vakit yoktu, erkenden refleksi gelişmiş gelişmemiş, popsuna şaplak ata ata alıştırıyorlardı...

eskiden çocuk memeden ayrılıp,kendini ifade etmeye başladığında çiş öğretilirdi.çünkü bez yıkamak zor geliyordu.bende çocuklarımı erken alıştırdım.1 yaşını 1 ay geçe büyük oğlum,1 yaşını 3 ay geçede küçük oğlum öğrendi.gece de bezlemedim.yatağına büyük muşamba ve katlı çarşaf serdim.bir kaç kazadan başka sorun yaşamadık.şaplaklarla değil,sabırla öğrettim:34:

eskiden bebek bakımıda kolaydı şimdi alt açması ayrı ıslak mendili ayrı deterjanı ayrı süt pompaları ayrı biberonu ayrı ucundaki silikonu ayrı herşeyi bir çeşit oy oy oy şimdiden akıl veren çok

hayatım eskiden bebek bakımı daha kolaysa o şekilde büyütebilirsin.onunla bununla uğraşmamış olursun.:1:

alırsın bir kaç metre amerikan,keser dikersin.güzelce kaynatır ütülersin.üçgen muşambaların üstüne koyar bağlarsın altını.kirletince alır sın,önce pisliğini akıtırsın.sonra sabunlarsın,kaynatırsın,kuruyunca da mis gibi ütülersin:34:

Benim de araştırmalarıma göre çiş eğitimi için 2 yaş öncesi erkendir.Yani tembellikten değil.Bebeklerin çişlerini tutma refleksinin bu yaşlarda geliştiğini söylüyor uzmanlar.Her şeyi okuyup araştırıp ona göre yapıyordur belki anneler he nedersiniz?

Katiliyorum. 18 aylik bebeklerde kuyruk sokumu sinirleri anca gelisiyormus. Kayinvalidem biz sizi 1 yasinda oturtuyorduk tuvalete deyince dr olan görümcem cok kizmisti. Bana da iki yasindan önce sakin oturtma tuvalete demisti.

son araştırmalar tuvalet eğitimi için en ideal dönemin 18-28 ay arası olduğunu gösteriyor. daha öncesi erken, sonrası geçmiş.
benim gözlemim şimdikilerin daha hareketli ama daha az konuşkan oldukları yönünde, eskiler 1 yaşında çatır çatır konuşurmuş, şimdi 2 yaşındakilerin bile çoğu cümle kuramıyor.

simdiki bebekler aslinda sansli gibi gozukupte sanssizlar...daha ufacik bir damlayken, anne karninda basliyor hormonlarla-gdo lu yiyeceklerle tanismalari...vitamin haplarini iciyoruz tabii, ama iyi mi yapiyoruz kotu mu bilmiyorum. once karnimizda sonrada sutumuzden bir suru sey geciyor belkide gozumuzden sakindigimiz yavrulara...

onceden bebeklerin gozlerinin kapali oldugunu bende hatirliyorum..sadece uyurlardi :1: simdiki bebekler ya huyumuzdan ya da suyumuzdan oyle degiller...

valal ben 2010 yılında dogum yaptım bebegımde cok ozel tüp bebek
falan fılan anam cocuk hep uyuyor gozlerı hep kapalı uyandıramıyoruz sarılıgı vardı etkılerı suruyomus anam ben bı havalardayım bana cok guzel bı cocuk yapmıslar ya hep uyuyor bu bı tane daha yaparım hoplaya zıplaya bakarım dıye 20 .gun anam senmısın o uyuyan 3 ay boyunca agladı gozlerı fıldır fıldır gezdı cogu zaman ben uyudum onu uyuturken o gozlerını yummadı :)
erken dogmustu o yuzden uyuyor dıye dusunuyordumda benım pamuk yanaklım demekkı uykucuymus :))
ama cok bılıyolarya ben ortaokulda kadınla erkek nasıl bırlesıyor ogrenmıstım 3 .sınıfta aklım cıkmıstı
sımdı benım oglum 3 yasında neler soyluyor neler soruyor benım pantolonlarım kuculdu bana pantolon alın dıyor :)

benim oğlum doğup hemşire kucağıma verince gözlerini açmak için zorluyordu giydirmeye götürdüklerinde eşim görmüş gözlerinin açık olup etrafa bakındığını gözleriyle etrafta gezenleri takip ediyordu kafasını dik tutabiliyordu eskiden bunlar hayalmiş şimdi anneler bilinçli ne yiyip ne yememesi gerektiğini biliyor folik asit demir kullanıyor eskiden doktorlar vitamin takviyesi vermiyormuş ben şimdi doğan bebeklerin çok zeki olduğunu düşünüyorum beyinleri bizim beynimizden çok daha ilerde kristal çocuklar diyorlarya çok doğru

Back