zamane bebekleri ile eski bebekler...

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Eskiden hatırlardım bir bebek doğduğunda 40ı çıkana kadar gözleri yumuk yumuk (kapalı) olurdu pek açmazdı. Ama şimdiki bebeklerin maşallahı var doğar doğmaz gözleri fıldır fıldır.Benm de bebeğim öyle aacıktığında fıldır fıldır bakar etrafa. Daha ilk günden böyle ve şimdiki bebeklerin hepsi böyle(gözlemlediğim) siz ne diyosunuz bu duruma? nedeni ne olabilir acaba? varmı fikri olan?

Bence fazla vitaminden

Daha bugün hamile arkadaşım ve annesiyle konuşuyorduk, eskiden bebekler gözleri kapalı ve çoğu kel doğardı, şimdikiler maaşallah sırma saçlı, gözler fırıldak gibi, 3-4 aylıkken dişleri çıkıyor çoğunun, merak ettim ben de bu konuyu babama soracağım.

benım oğlumunda gözü açıktı hatta sezerayan oldum daha benım gözüm açılmamıştı narkozdan o cin gibi bana bakıyordu kucağımda

Bebiş anne karnında iken yaşamla bağlantı kuruyor ya hani, doğmadan öğreniyor olabilir mi? Eskiden bu kadar görsel ve işitsel bi teknoloji yoktu, eskiden insanlar bu kadar çok de bilmiyordu. Şimdi herşey biliniyor, izleniyor, konuşuluyor. Bebek de anne ile bağlantılı olduğu için öyle olması gerektiğini öğreniyor olabilir

Ozellikle bu senelerin bebeklerine ışın bebekleri diyorlar. Ne kadar dogru bilemem. Yeni nesil cok zeki olacak cokk.

Son düzenleme:
benim duyduğumda yeni bebişlerin bu derece cingöz olmasına 'folik asit bebişleri' denmesi...
sebebinin folik asit alımına bağlı olduğunu söyleyenler var :)

eskiden bebek bakımıda kolaydı şimdi alt açması ayrı ıslak mendili ayrı deterjanı ayrı süt pompaları ayrı biberonu ayrı ucundaki silikonu ayrı herşeyi bir çeşit oy oy oy şimdiden akıl veren çok

26 yaşındayım ve gözüm açık doğmuşum
fıldır fıldır etrafı inceliomuşum
doktora kontrole götürmüşler incelemişim baya bi oraları
o zamandan mı belliymiş ne :)

eskiden bez yokmu$ki elde yikiyolarmi$ çi$î kakayi
bebek bakimi $imdi kolay :)

kesinlikle katılıyorum acaba yeni anne adaylarının karnında bi pencere varda ordan dışarıyı görüp alışıyorlar mı ne:) geçen gün bi arkadasa bebek görmeye gittik dogduktan 1 gün sonra gözler açık konuşanları dinliyordu hayret ettim maşallah valla yeni nesilden korkulur:)

26 yaşındayım doğduğumda ağlamamışım fıldır fıldır etrafa bakıyormuşum.bir de ilk banyomun resimleri var orda da birkaç günlüğüm resmen dönüp objektife bakmışım ecinni gibi.çok yeni değil yani bu bebelerin cingöz olma muhabbetleri.artık nedendir bilmiyorum çernobil mi hormonlu gdo'lu gıdalar mı bizim nesilden sonrası iyice bi tuhaf oldu.

Son düzenleme:

Doğumunda ağlamamış olman iyi bir şey değil ki ama.. Bebekleri özellikle poposuna vurup ağlatırlar hatta, çünkü ağlayınca açılır ciğerleri. Ve beynine oksijen gidebilmesi için gereklidir. Hiçbir şekilde ağlamayan bebeğe oksijen verirler hatta.

yok sonra ağlatmışlar zaten.orada anlatmaya çalıştığım şey ağlamamanın iyi birşey olması değil,gözüm açık sakince etrafa bakınıyor olmamdı

Son düzenleme:

aslında tam tersi bir durum söz konusu

bebekler ana rahminde akciğerleri olduğu halde hava ile soluk alıp vermezler, solunum işlemini plesenta sıvısı ile yaparlar ve akciğerleride bu sıvı ile doludur. İşte bebekler doğdukları zaman ağlayarak bu sıvıyı dışarı verirler ve akciğerlerini havayla oldururlar. Doktorların yeni doğan bebekleri baş aşşağı tutarak popolarına vurmalarıda bu olaya yardım etmek içindir. oksijen akciğere ilk girdiğinde yanmaya neden oluyor
bunun verdiği acıda bebeğin ağlamasına neden oluyor

yani oksijenle karsılastıkları için aglıyorlar

büyük oğlumun doğumu 12 gün kadar gecikti.eğer o gün de doğmasa karnımda ölecekmişti,yavrum emzikten ayrılıp pislik yutmuş.hatta doğumu bir kaç saat bile geçse yaşamayacakmıştı.ömrü varmışki ebenin doğum gece 12'yi bulur dediği doğumum gündüz 4'te oldu ve ben görmeden daha doktora gitti.doğduğunda morarmıştı.o gece yavrum gözünü kırpmadı,sessizce etrafı izledi durdu.bilmiş bilmiş bakıyordu.sanki çok uyudum içeride,uykum yok der gibiydi.

gerçekten eskiler hep der,40 gün bebekler gözlerini açmazdı diye.şimdi çocuklardoğuştan hiperaktif sanki.allah uzun ömür versin tüm çocuklarımıza inşallah

ablam doğumum birebir izledi ve bebek çıktıgı anda fotosun çekmiş daha ben kendime gelmeden bbek poz bile vermiş gözler faltaşı gibi objektife bakıyo allahım yaa.zamane gençliği gibi bebeklerinden de korkulur valla :)

Bende gercekten cok dusunuyorum bu konuyu... Gecen kayinvalidemle konusuyoruz, o diyor cocuklari bir yasina kadar evde besikte tutarlarmis, bagda bahcede salincak kurup icine yatirirlarmis.. Emzirip altini alip birakirlarmis oraya...

Nasil oluyor anlamiyorum benim kizim 2,5 aylikken poposunu havaya attira attira anakucagindan disari cikmisti... 4-5 aylikken yuvarlanmaya baslamisti.. Yani imkani yok oyle uzun sure sabit durmuyordu.. Kv diyo bizim cocuklar boyle olsaydi biz hic bi is yapamazdik..

Tabi hangisi iyi hangisi kotu tartisilir :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…