• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zaman zaman o zaman ne zaman?

saol cnm inş.evet hamileliğin

Yorgunluk: Gebelik öncesine kıyasla çoğu kadın kendini daha yorgun hisseder. Bu, bir gebelik hormonu olan Progesteron’un yükselmesi nedeniyledir.
Bulantı: Genellikle erken gebelikte, özellikle 6 ile 12. haftalarda ve daha çok sabahları, bazen öğleden sonra ya da tüm gün de hissedilebilir. Sebebi ise 3. aydan sonra tekrar düşmeye başlayan gebelik hormonu olan HCG’nin kan seviyesinin yükselmesidir. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, bulantıdan şikâyetçi olan kadınların gebeliği daha nadir olarak düşükle sonuçlanıyor. Aşırı bulantı yaşayan gebelere bu bir teselli olabilir belki.
Baş dönmesi: Yorgunluk ve bulantının yanında kan basıncının ani düşmesi ile meydana gelen (Mesela ani kalkma ile) baş dönmesi de olabilir. Uykusuzluk bu şikayetleri artabilir. Dolaşımı uyarmak için hareket ve dozunda spor faydalıdır.
Aşerme: Belirli gıda veya içeceklere karşı aşerme olabilir. Bazen daha önce hiç öncelikli olmayan gıdalara karşı aşırı istek duyulabilir.
Akıntı: Gebelikteki hormon değişimlerinin bir başka etkisi de artmış akıntı olabilir. Bu durum hormonların etkisi ile vajinal bölgenin gevşemesi ve dolaşımının artmış olmasına bağlıdır. Bu vajinal akıntının renksiz veya beyaz, kokusuz ve ağrısız (Mesela cinsel ilişkide) olması kaygılanacak bir şeyin olmadığını gösterir.
Hormon Değişimlerine Bağlı Olarak Gözlenen Etkiler
Cilt: Artmış pigmentasyon ve akne oluşumu ya da mevcut aknenin artması.
Kalp ve dolaşım sistemi: Kan hacminde artma ve buna bağlı olarak kanın yoğunluğunun azalması, kalp çarpıntısı, ilk 6 ayda kan basıncında düşme, azalmış damar basıncı ve buna bağlı varis oluşumuna eğilim ve pıhtılaşma riski.
Boşaltım sistemi: Böbrekteki artmış dolaşım ve idrarda şeker yükselmesi nedeniyle idrar yolları iltihabı görülme sıklığında artma.
Sindirim sistemi: Hormonların etkisiyle midede ekşime ve kabızlık sık görülür.
Ağız boşluğu: Artmış Kalsiyum ve Flor mobilizasyonu, pH’ nın düşmesi ve buna bağlı olarak dişte çürük oluşumunda hızlanma.

biraz uzun ama bunlar sende varmı canım ???

yorgunluk: Gebelik öncesine kıyasla çoğu kadın kendini daha yorgun hisseder. Bu, bir gebelik hormonu olan progesteron’un yükselmesi nedeniyledir.
Bulantı: Genellikle erken gebelikte, özellikle 6 ile 12. Haftalarda ve daha çok sabahları, bazen öğleden sonra ya da tüm gün de hissedilebilir. Sebebi ise 3. Aydan sonra tekrar düşmeye başlayan gebelik hormonu olan hcg’nin kan seviyesinin yükselmesidir. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, bulantıdan şikâyetçi olan kadınların gebeliği daha nadir olarak düşükle sonuçlanıyor. Aşırı bulantı yaşayan gebelere bu bir teselli olabilir belki.
Baş dönmesi: Yorgunluk ve bulantının yanında kan basıncının ani düşmesi ile meydana gelen (mesela ani kalkma ile) baş dönmesi de olabilir. Uykusuzluk bu şikayetleri artabilir. Dolaşımı uyarmak için hareket ve dozunda spor faydalıdır.
Aşerme: Belirli gıda veya içeceklere karşı aşerme olabilir. Bazen daha önce hiç öncelikli olmayan gıdalara karşı aşırı istek duyulabilir.
Akıntı: Gebelikteki hormon değişimlerinin bir başka etkisi de artmış akıntı olabilir. Bu durum hormonların etkisi ile vajinal bölgenin gevşemesi ve dolaşımının artmış olmasına bağlıdır. Bu vajinal akıntının renksiz veya beyaz, kokusuz ve ağrısız (mesela cinsel ilişkide) olması kaygılanacak bir şeyin olmadığını gösterir.
Hormon değişimlerine bağlı olarak gözlenen etkiler
cilt: Artmış pigmentasyon ve akne oluşumu ya da mevcut aknenin artması.
Kalp ve dolaşım sistemi: Kan hacminde artma ve buna bağlı olarak kanın yoğunluğunun azalması, kalp çarpıntısı, ilk 6 ayda kan basıncında düşme, azalmış damar basıncı ve buna bağlı varis oluşumuna eğilim ve pıhtılaşma riski.
Boşaltım sistemi: Böbrekteki artmış dolaşım ve idrarda şeker yükselmesi nedeniyle idrar yolları iltihabı görülme sıklığında artma.
Sindirim sistemi: Hormonların etkisiyle midede ekşime ve kabızlık sık görülür.
Ağız boşluğu: Artmış kalsiyum ve flor mobilizasyonu, ph’ nın düşmesi ve buna bağlı olarak dişte çürük oluşumunda hızlanma.

Biraz uzun ama bunlar sende varmı canım ???

bazıları var bazıları yok :))sen de neler var adet belirtileri varmı

valla özge kaç gündür öyle diye diye olmadın inş da olmazsın hadi bakalım akşam yap yarın geç gelirsin ama sanırım dimi bende burda sabırsız bir şekilde seni beklicem hemen yaz tmm mı ? :21:

inş.canm çok saol gelir gelmez yazarım hatta keşke imkan olsada orda yazsam şöle böle diye canlı yayın:)))
aklıma gelirsin orda:())

kızlar negatif çıktı kan testi yaaa:( < 2 miş.

kızlar negatif çıktı kan testi yaaa:( < 2 miş.

üzülme canım önümüzdeki ay olur yumurtalama tarihini takip eder inş olur canım sıkma canını umudunu yitirme canım inş olur daha yeni evlisin daha uzun zamanlar olur önünde inş sen iki senelik evliydin dimi ????

üzülme canım önümüzdeki ay olur yumurtalama tarihini takip eder inş olur canım sıkma canını umudunu yitirme canım inş olur daha yeni evlisin daha uzun zamanlar olur önünde inş sen iki senelik evliydin dimi ????

evet canım iki senelik evliyim. tam da evlilik yıldönümümüze rastlamıştı yumurtlama günüm çok hevesliydim ama nasip işte. ilk deenemeydi ama yumurtlama dönemimdi sonuçta neden olmadı ki? doktora falan gitsem mi acaba? hiç muayene olmadım daha.. sence?

evet canım iki senelik evliyim. tam da evlilik yıldönümümüze rastlamıştı yumurtlama günüm çok hevesliydim ama nasip işte. ilk deenemeydi ama yumurtlama dönemimdi sonuçta neden olmadı ki? doktora falan gitsem mi acaba? hiç muayene olmadım daha.. sence?

bence bir iki ay daha dene olmassa git olmaz diye bir şey yok sonuçta iki yıl boyunca korundun canım yumurtalıklar temelleşiyor ondan dolayı hemen olmuyor inş olur büyük bir sorun yoktur ama insan ne düşünürse başına o gelirmiş kötü şeyler düşünme ama yinede hemen doktora gitmek istiyorsan git ama bir iki ay daha dene canım bende 5 yıllık evliyim 4 ay önce denemeye başladık 3 kere denedik olmdı doktora gittim 2 kere kan verdim değişik zamanlarda bir sorun çıkmadı eşime test yaptılar ondada çıkmadı doktor benden son olarak hsg testi yani rahim filmi istedi korktum ondan yaptırmadım eğer bu ayda hamile kalmassam çektiricem bayramdan sonra böyle işte canım acele etme üzülmede sakın stres herşeyin başıdır strese girme tmm mı

bence bir iki ay daha dene olmassa git olmaz diye bir şey yok sonuçta iki yıl boyunca korundun canım yumurtalıklar temelleşiyor ondan dolayı hemen olmuyor inş olur büyük bir sorun yoktur ama insan ne düşünürse başına o gelirmiş kötü şeyler düşünme ama yinede hemen doktora gitmek istiyorsan git ama bir iki ay daha dene canım bende 5 yıllık evliyim 4 ay önce denemeye başladık 3 kere denedik olmdı doktora gittim 2 kere kan verdim değişik zamanlarda bir sorun çıkmadı eşime test yaptılar ondada çıkmadı doktor benden son olarak hsg testi yani rahim filmi istedi korktum ondan yaptırmadım eğer bu ayda hamile kalmassam çektiricem bayramdan sonra böyle işte canım acele etme üzülmede sakın stres herşeyin başıdır strese girme tmm mı

çok saol canım ya teşekkür ederim güzel yorumların için. dediğin gibi 3-4 ay deneyelim bakalım olmazsa öyle giderim doktora. zaten o jinekolog koltuğu korku filmi gibi geliyo bana çok tırsıyorum o yüzden hiç gidemedim:)

rahim filmini de bi arkadaşım yaptırmıştı zor bişey değilmiş aslında ama onun tüpleri tıkalıydı açmışlar bekliyo şimdi sen de yaptır bence ço beklemeden. inşallah önemli bişey yoktur ama. bugün sağlık ocağındaki doktor stres yapıp kafana takarsan olmaz dedi. bebek bebek diye düşünüp hesapla kitapla yapınca daha zor oluyomuş galiba. vücut etkilenip strese giriyomuş. hayırlısı hepimiz için inşallah en yakın zamanda sen de güzel haberlerini yazarsın buraya...

çok saol canım ya teşekkür ederim güzel yorumların için. dediğin gibi 3-4 ay deneyelim bakalım olmazsa öyle giderim doktora. zaten o jinekolog koltuğu korku filmi gibi geliyo bana çok tırsıyorum o yüzden hiç gidemedim:)

rahim filmini de bi arkadaşım yaptırmıştı zor bişey değilmiş aslında ama onun tüpleri tıkalıydı açmışlar bekliyo şimdi sen de yaptır bence ço beklemeden. inşallah önemli bişey yoktur ama. bugün sağlık ocağındaki doktor stres yapıp kafana takarsan olmaz dedi. bebek bebek diye düşünüp hesapla kitapla yapınca daha zor oluyomuş galiba. vücut etkilenip strese giriyomuş. hayırlısı hepimiz için inşallah en yakın zamanda sen de güzel haberlerini yazarsın buraya...

doktor en güzelini sana söylemiş gerçekten ama işte insanın ellinde olmuyor düşünmemek stres yapmamak.:44: iyi dileklerin için teşekkür ederim bu aydan çok umutluyum bakalım bat senle aynı 8/8 çarşamba belli olur dediğim gibi bu ayda olmassa yaptırıcam bakalım korkunun ecele faydası yok ama inş gerek kalmaz hamileyim dir. :28:

Back