Zaman yazarı: AKP'ye oy verdiler helak oldular

Senin onceki nikin "irrebih..." diye baslayan bir nick degil miydi? Bu nikin sana ait oldugunu duymustum, bu nickin sahibi de her zaman weiss'in yazdiklarini tasdikleyen bir vatandasti, o sen degil miydin?

Ben AKPli degilim, bu yuzden burada AKPyi canla basla, her yaptigina ragmen savunan insanlar benim gozumden onlar, yani AKPliler oluyor. Basbakanin gozunden de zaten bu boyle, ben baslatmadim yani... Ayrica Meryem ve ben hic bir zaman dusman olmadik, hatta birbirimize begeni yaptigimiz bile olmustur yani.. Cok uzun tartismalarimiz olmustur, ancak hepsi de seviyeli tartismalardi, ayaga dusurmedik, her ikimiz de, ne kadar zit fikirli olursak olalim. Istersen sor kendisine, o soylesin. Bilip bilmeden yakistirma yapmayalim lutfen.

Kesin konuşuluyor birde.
Evet " şehit" olmuş olabilirler, ama olmayadabilirler.
Bunu Allah tan başka kim bilebilir ki?
Asıl " onlar şehid oldu " demek yanlış bana göre.

Kesin konuşuluyor birde.
Evet " şehit" olmuş olabilirler, ama olmayadabilirler.
Bunu Allah tan başka kim bilebilir ki?
Asıl " onlar şehid oldu " demek yanlış bana göre.

Aynen, sen nasil bu kadar eminsin diyor ama kendisinin ayni orandaki eminligini goz ardi ediyor...
Neyse isin ucunda ihmal varsa ben bunun insanlara ama bakin sevinin iste ne guzel diye onlerine surulmesine kiziyorum, ihmaller var ve olumun sebebi de bu ihmaller, acik ve net...

Ben sizin kiminle yazıştığınızı bilmem, AKP hükümetinden ben de tiksiniyorum, ama konu bu değil.

Beğenmediğimiz hükümeti beğenenlerle tartışırız, söylediklerine karşı biz de grüşümüzü söyleriz.

"Seni de onlardan diye biliyordum" nasıl bir ifadedir arkadaşım? Bu ifade çok ama çok yanlış, lütfen ama yaa bu kadarına dikkat edelim.

Düşman mı onlar, savaşta mıyız, nedir bu?

Kişilere değil düşüncelerine yazalım lütfen.

Toki konutlari dere yatagina yapildigi icin sel sonucu olen insanlarda sehitlik mertebesinde mi?
Bundan hic bahsedilmedi de...
Ihmalleri yapip, insanlarin olumlerine sebep olup, sonrada tutunacak dal vermek icin sehit oldu onlar denmez...

Ihmal de olsa sehittirler.

Kelime oyunu mu yapacagiz burada? Ne diyecegim? "Seni de AKPlilerden saniyordum" dersem olacak mi yani? "onlar" yerine "AKPliler"? bu mudur? Tek derdimiz bu mu simdi? AKP lilerden yerine onlardan yazmak dusmanlik gostergesi mi oluyor?
Bu kadar korkmaya gerek yok arkadasim, "onlar" sadece bir zamir.

Bana bir ayet gösterirmisiniz bu yazdıklarınızı doğrulayan..

"... Şüphesiz hicret edenlerin, yurtlarından çıkarılanların, benim yolumda kendilerine eziyet edilenlerin, çarpışanların ve öldürülenlerin kötülüklerini örtecek ve kendilerini altından ırmaklar akan cennetlere sokacağım. Bu Allah katından bir karşılıktır. Karşılığına en güzel olanı Allah katındadır." (Ali İmran, 3/195)

Senin onceki nikin "irrebih..." diye baslayan bir nick degil miydi? Bu nikin sana ait oldugunu duymustum, bu nickin sahibi de her zaman weiss'in yazdiklarini tasdikleyen bir vatandasti, o sen degil miydin?

Ofçatladım burada sorun çıktı
Evet o nick bana ait
Bunu buradan açıkça belirtmiştim
Ben buraya yaklaşık bir yıllık üyeyim
Bi ara takılmadım şimdi sık sık takılıyorum bir de bunun İlk zamanları vardı
İşte o zamanlar gezi olayları zamanına denk geliyor ben de weiss'in bu konudaki yorumları beğeniyordum
Ama iktidar destekli bir yorum beğendim mi hatırlamıyorum
Weiss'in katılmadığım yorumları da oldu ve ben bunu ona açıkça belirtmiştim
Yani sankş onun destekçisi gibi bir izlenim oluştu da o açıdan söyledim
Onlar diye ayrım yapma olayına gelince
Öyle bir şey yok olsa dahi bir u bunun en önemli sorumlusu rte dir
Ben saraylımla hep seviyeli tartışmışşımdır
Ben ayrım yapma olarak görmüyorum

“Kim Allah yolunda evinden ayrılır, sonra da öldürülür, yahut atı veya devesi (yere atıp) boynunu kırar veya bir zehirli sokar veya yatağında ölür ise, Allah’ın dilediği hangi musibetle ölmüş olursa olsun şehit olarak ölür.” Ebu Davud, Cihad 15, (2499).
Burdada denildigi gibi onlar evlerinin rizki icin evlerinden islerine hicret etmişlerdir ve bu yolds ölmüş veya ihmaller dedeni ile oldurulmuslerdir o yuzden sehittirler...

Ihmal olsa dahi diye ve gocuk altinda kaldiginda diye ibareler goremedim, bence kopyala yapistir yerine, bir ne yaziyor okuyuverin...

Boğularak ölen şehiddir. Yanarak ölen şehiddir. Gurbette ölen şehiddir. Yılan gibi bir haşeratın sokup zehirlemesinden dolayı ölen şehittir. Karın sancısından ölen şehiddir. Çöken evin altında kalan şehiddir. Damdan düşüp ayağı veya boynu kırılarak ölen şehiddir. Üzerine taş yuvarlanarak ölen şehiddir. Canını korurken öldürülen şehiddir. Malını korurken öldürülen şehiddir. Din kardeşini savunurken ölen şehiddir. Komşusunu savunma uğrunda öldürülen şehiddir. İyiliği emredip kötülükten sakındırırken ölen şehiddir.(İbn-i Asakir).

“Allahü teâlâdan, ihlâsla şehidlik isteyen, yatağında ölse de şehid olur.”
[Müslim]

dini boyutunu bilmiyorum yorum yapamayacağım, diğer boyutunuda bilmiyorum ama sadece tahmin yürütüyorum , şehit denmesinin nedeni belki biraz da bu dünya içindir, yani ne bileyim hani sınavlara girerken veya memuriyete felan girerken şehit çocuğu veya yakını mısın diye seçenek felan oluyor ya biraz da o yüzdendir belki, dediğim gibi sadece tahmin benim ki..

Burda dumandan boğularak ölenlerden bahsetmiyor değil mi?
Şehitlikten de bahsetmiyor.
Dediğim gibi Allah rahmet eğlensin, ama ölenlerin şehid olup olmadığını Allah'tan başka kimse bilemez.
Kesin konuşmamakta fayda var.

Himm.. Gayet guzel iste bak, yurtlarindan cikarilanlar, hicret edenler, bewnim yolumda ... diye devam eden bir tanimi varmis... Simdi calisirken ihmalden canindan olanlar bunun neresinde? Hem bak, kotulukleri ortulup cennete de giriyorlarmis, demek ki ben karnimdan konusmuyormusum.

Onlar yerine AKPLiler yazmanız ne anlamı ne zihninizdeki kategorileştirme hastalığına çare değil.

Onlar sadece bir zamir evet.

Ama bir toplulukta "onlar" ve "biz" ayrımı yapmak bir ayrımcılık göstergesi.

İnsanları sürekli ötekileştiren bu bakış açısından bu ülke yıllardır çekiyor.

Şu anda da bu işi en güzel yapan RTE ve tam olarak bu nedenle toplumun büyük kısmının nefretini çekiyor.

RTE'den tavır olarak bir farkınızın olmadığını fark ettiğinizde, ülkede güzel bir şeyler başlar belki.

Ama bana ne değil mi?

Bildiğiniz gibi devam ediniz. Sustum!

Bana bir ayet gösterirmisiniz bu yazdıklarınızı doğrulayan..
Ayet olmasa dahi hadis vardır ve hadise iman edenlere göre şehit olmuştur ama tabii allah en iyi bilendir
Ama bu konuda en rahatsızlık verici durum
Bu insanlara şehid dendi diye
Sanki susturmak isteniyor gibi muamele edilmesi
İhmal yüzünden de ölse şehitdir

Bir nevi Zalimin zulmü öldürdü bu insanlari

Bakınız biz Kur'an dan ayet istiyoruz.
Var mı bir ayet? Soru gayet net.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…