• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zaman okurlarına sert müdahale yaralılar var

İster inanın iater inanmayın, kesinlikle küçümsemek içinde yazmıyorum ama akp taraftarı olup biraz olsun duyarlı olan insanlar susmayı biliyor. Ama bir kesim var ki karşı olduklarını gözlerinin önünde assalar sebep dahi sormadan oh diyecekler. İşte bu türle asla ve asla muhattap olmamak lazım çünkü cvp veremedikce üslup bozuluyor hakaret derecesine geliyor maalesef. Çok kez karşılaştım böyleleri ile.

zulme susan da zulme ortaktır ama. yani susmayı bilmek mesele değil tepki gösterilmesi gereken yerde tepki gösterilmezse bu da yapılanları onaylamak anlamına gelir.
 
zulme susan da zulme ortaktır ama. yani susmayı bilmek mesele değil tepki gösterilmesi gereken yerde tepki gösterilmezse bu da yapılanları onaylamak anlamına gelir.

Şuan ortada zulüm var resimlerde görüldüğü gibi. Ama hoşunuza gidiyor. Bu zulme karşı gelmek değil ortak olmaktır. Hatırlatırım. 80li yıllarda basortululerin zulüm gördüğü yıllarda onlar hakettiler diyebiliyormusunuz?
 
Şuan ortada zulüm var resimlerde görüldüğü gibi. Ama hoşunuza gidiyor. Bu zulme karşı gelmek değil ortak olmaktır. Hatırlatırım. 80li yıllarda basortululerin zulüm gördüğü yıllarda onlar hakettiler diyebiliyormusunuz?

akp'lilerin susması ya da konuşması farketmiyor. eğer bu kadar haksızlığa karşı 3 maymunu oynuyorsa bir kitle bu yapılanlarda payı vardır. cemaat için dersek keşke onlar da gezide zulme uğrayanlara karşı tepki gösterselerdi de anlasaydık gerçek hassasiyetlerini..
 
bu neyi kimi desteklediginle alakalı degilki kızın yuzu kan icerisinde yerlere dusmus bundan nasıl haz duyar insan bir yakınınıza yapılsaydı bu sırf aynı fikirleri savunmadıgınız icin aynı umursamamazlıklamı yaklasıcaktınız..
bilsek. anlamaya çalışıyoruz o ruh hallerini. ama olmuyor işte. zor..
 
akp'lilerin susması ya da konuşması farketmiyor. eğer bu kadar haksızlığa karşı 3 maymunu oynuyorsa bir kitle bu yapılanlarda payı vardır. cemaat için dersek keşke onlar da gezide zulme uğrayanlara karşı tepki gösterselerdi de anlasaydık gerçek hassasiyetlerini..

Mesele gezi, cemaat ya da başka kesim değil. Mesele ortada açıkça zulüm olduğudur. Mesele başörtülü ya da başörtüsüz de değil. Bayanlara uygulanan siddettir. Kendine biat ettirmeye çalışmaktır.
 
Mesele gezi, cemaat ya da başka kesim değil. Mesele ortada açıkça zulüm olduğudur. Mesele başörtülü ya da başörtüsüz de değil. Bayanlara uygulanan siddettir. Kendine biat ettirmeye çalışmaktır.

ergenekon balyoz gibi düzmece davalarda bunları söyleyince darbeci diyorlardı bugün gazlanan kadınlar.
gezide biz bunları anlatırken insanlara terörist diyordu bugün yerlerde sürüklenenler.
kendi düşen ağlamaz diye bir sözü de hatırlatırım.
başkası zulüm gördüğünde gülenler kendileri ezilince ağlamayacak.
 
Geçmiş yıllarda Erdoğan'da hapse atılmış ve onun içinde üzülmüstük. Ama şòhret ve para dünün masumunu bugünün zalimi yaptı. Mesele her daim mazlimun yanında olmak aslında. Insan vicdanını ancak ve ancak bu şekilde susturabilir
 
ergenekon balyoz gibi düzmece davalarda bunları söyleyince darbeci diyorlardı bugün gazlanan kadınlar.
gezide biz bunları anlatırken insanlara terörist diyordu bugün yerlerde sürüklenenler.
kendi düşen ağlamaz diye bir sözü de hatırlatırım.
başkası zulüm gördüğünde gülenler kendileri ezilince ağlamayacak.

Valla ergenekon balyoz zamanını bilmem ben o dönemde siyasetten pek haberdar değildim. Şuan dahi araştırmış değilim o mevzuyu. Çünkü hergün bir aksiyon, bunların bile bir cogunu duymamak için tv izlemiyorum. Gelecek endişemiz geçmişi araştırmaya engel oluyor galiba.
 
Bilip bilmeden konuşmayın biz de üzülüyoruz şehitlere bizim de canımız yanıyor ama elden ne gelir? Doğu tarafı zaten karışık. Sen ne ortamda olduklarını biliyomusun ki konuşuyorsun. Yapıla bilse yapılırdı kim şehit vermek ister. Neyse daha da fazla konuşmaya deymez sizle.Zaten mevzuyu şehitlere kadar getirdiniz yazık ya. Konu neydi ne oldu.Sanki erdoğan şehit yapmış gibi suçluyorsunuz. Bide sadece siz kitap okuyosunuz ya sadece siz akıllısınız ya neyse..
Evet şu saatten sinra kitap okuduğuma ve akıllı olduğuma kanaat getirdim. Nedenmi? Çünkü bu kadar somut delile karşı tek bir somut delil sunamadınız. Evet Erdoğan eline silah alıp vurmadı ama bu yapılanlar inun elinin kirlenmesinede sebep oldu. Yani somut anlamda maalesef onun parmağı var. Kinu nedrnmi buraya geldi? Siz şehitleri unutup kayyımlarla hayatınızı neşe ile sürdürüyorsunuz ya işte buna ben katlanamıyorum. Bizzat doğudayım ve neyin ne olduğunu cokk iyi biliyorum. Bildiklerimi anlatamıyorum çünkü masum çocuklatıma yazık olur, mevzu içeri almalatı değil.[/QUOTE]
Arkadaşım boş boş konuşma ya somut delilmiş de hani belge ses kayıt var mı elinde? konuşuyorsun anca Fetullah terör örgütüne destek verin sonrada bana şehitler den bahsedin.
 
Ben o 'zırlayanlar'dan birisi degilim.

Ama şu demokrasi kavramını da agzınızda iyice sakız etmeniz de komik oluyor artık. Demokrat iseniz eger, bu ülkeyi azınlıgın yönetmesini savunamazsınız, böyle saçma bir çelişki olamaz. CHP'nin oyu %20 küsür ve hala daha CHP yönetsin isteyenler var, böyle demokrasi mi olur? Ya da diger partilerin...

Birinden birini seçin artık, ya demokrasi der ve oy çogunluguna aglamayı bırakırsınız, ya da açık açık biz dikta yönetimi savunuyoruz azınlıgı temsil eden parti ülkeyi yönetsin istiyoruz deyin.

Ne ondan vazgeçiyorsun, ne de bundan. İşine gelince demokratsın, işine gelince baskıcı. oh ne alaa....

Acayip saçma olmuş bence dediklerin. Demokrasi oy çoğunluğunun dilediğini yapması demek değildir. Oy çoğunluğunun , oyları az olanların en temel haklarına ki bunun içinde haber alma özgürlüğü de bulunuyor, tecavüz etmeden ülkei yönetmesidir. Oyum çok istediimi yaparım demek değildir. Örneğin sen oyun çok diye 8 Mart kutlamalarını yasaklayamazsın vd.
 
Evet şu saatten sinra kitap okuduğuma ve akıllı olduğuma kanaat getirdim. Nedenmi? Çünkü bu kadar somut delile karşı tek bir somut delil sunamadınız. Evet Erdoğan eline silah alıp vurmadı ama bu yapılanlar inun elinin kirlenmesinede sebep oldu. Yani somut anlamda maalesef onun parmağı var. Kinu nedrnmi buraya geldi? Siz şehitleri unutup kayyımlarla hayatınızı neşe ile sürdürüyorsunuz ya işte buna ben katlanamıyorum. Bizzat doğudayım ve neyin ne olduğunu cokk iyi biliyorum. Bildiklerimi anlatamıyorum çünkü masum çocuklatıma yazık olur, mevzu içeri almalatı değil.
Arkadaşım boş boş konuşma ya somut delilmiş de hani belge ses kayıt var mı elinde? konuşuyorsun anca Fetullah terör örgütüne destek verin sonrada bana şehitler den bahsedin.[/QUOTE]
Fethullah terör örgütü ne zaman terör örgütü oldu.
Madem terör örgütü niye kol kolaydiniz?
Kadrolara sizdilar.
 
:KK51:dünden beri yazmakla yazmamak arasında sıkıştım kaldım burda kadın olsun erkek olsun yapılan çok çirkin-üzücü

ama neden kadınlar !! heleki 8 mart öncesi neden kadınları özllikle gözümüze soktun f.g ?artık senin samimiyetine asla inanmıyorum başörtüsü için teferruat de ,ama her türlü protestoda kadınları ortaya sür (hemde özellikle başörtülüleri ) cemaatten olup açık olanda çok ....şuna bile inanırım o kadınlar belki başörtülü bile değil birer figuran ve o polisler zaten senden :KK51:
 
:KK51:dünden beri yazmakla yazmamak arasında sıkıştım kaldım burda kadın olsun erkek olsun yapılan çok çirkin-üzücü

ama neden kadınlar !! heleki 8 mart öncesi neden kadınları özllikle gözümüze soktun f.g ?artık senin samimiyetine asla inanmıyorum başörtüsü için teferruat de ,ama her türlü protestoda kadınları ortaya sür (hemde özellikle başötülüleri ) cemaatten olup açık olanda çok ....şuna bile inanırım o kadınlar belki başörtülü bile değil birer figuran ve o polisler zaten senden :KK51:
hatta onlar kan değil ketçap:KK59:
 
belli zırlamadığın demokrasi o kadar içine oturmuş ki geçmiş mesajlarında da burada da sürekli dışa vuruyorsun. CHP'de ne kadar sıkıntı veriyorsa hemen ilk örnek. ah chp olmasa diye ağladığına da eminim..

birincisi demokrasiden bir şey anlamadığın belli. demokrasinin türleri vardır. temsili demokrasi nedir bilir misin mesela?
bilmezsin.

demokrasiyi oy ver çoğunluk olan kazansın o ne derse o olsun diye anlamışsın. burada cahilde konuşuyorsun işte.

azınlık yönetemez diye bir kural nerede geçiyor?
bir grup insan %1 oy alan bir parti yönetimini de isteyebilir bu da tam olarak demokratik haktır ki o %1 alan partinin yarın iktidar olma ihtimali vardır.

çoğunluk oyu alan kafasına göre takılsın dersen hitler örneği verilir. hitler'in oyu %60'lardaydı ilk seçildiğinde. demek ki demokrasi azınlık-çoğunlukla alakalı değilmiş. demokrasi denetleme mekanizmalarıyla bağlantılıdır. hesap vermeyle, şeffaflıkla bağlantılıdır. sivil toplum, sendikalarla bağlantılıdır.

bugün sayıştay raporlarının meclis'e gelmesini engelleyen bir siyasal iktidar varsa orada demokrasiden söz edilemez. demek ki harcanan paraların görülmesini istemiyor bu iktidar. yargıyla kavga ederse bir iktidar orada demokrasiden söz edilemez. yani senin bahsettiğin yok o şu kadar oy aldı bu bu kadar oy aldı meselesi değildir. %1 oy alan da kendini temsil hakkı kazanırsa demokrasi, demokrasidir.

bir ülkenin demokrasi kalitesi o azınlık dediğin kesimin özgürlüğüyle doğru orantılıdır o yüzden bütün müslümanlar bir tarafları sıkışınca islam ülkelerine değil avrupa ülkelerine amerika'ya kaçmanın peşinde.
neden?
orada demokrasi olduğunu biliyorlar. kapağı atan da gavurun sırtına yaslanıp mis gibi de hayat yaşıyorlar. paraları var, huzurları var, insan gibi muamele görüyorlar.

şimdi git demokrasi dersini yeniden çalış.

Yazdıklarının ne alaka ya, benim yazdıklarımla hiçbir ilgisi olmayan şeyler. Hitler ne alaka şimdi? Evet çogunluk diye her şeyi dogru olmak zorunda degil... de ee yani ne?

Temsili demokrasi de bizim ülkedeki hali. ee yani? Hesap verme, şeffaflık... vs. Her ülkede çok mu şeffaf zannediyorsun, ya da Türkiye'de AKP öncesi çok mu şeffaftı? Ne anlatıyorsun? Keşke kafalardaki gibi daha iyi bir demokratik sistem olsa, onu herkes ister. Ama kusura bakma CHP'lilerin ya da MHP'lilerin kafasıyla hiç olmaz o demokrasi işi. Yani bunların AKP'ye söyleyebilecekleri pek bir şey yok. Daha parti içi bile demokrasiden mahrum bütün partilerimiz. Sen gelmiş sadece AKP'yi suçluyorsun. Ve dedigim gibi yazdıklarımla alakası da yok üstelik. Konuşasın varmış senin, konuşmuşsun.

Benim anlattıgım ise, azınlıgın yönetimini istemekten kastım ise, madem demokrasiden bahsediliyor, oy çoklugunu alan partinin seçmenini direkt olarak cehaletle suçlamaktan bi zahmet artık sıkılın diyorum, her CHP seçmenini de entel zannetmekten vazgeçin diyorum. . Demokrasilerde oy verme işlemine göre hükümet kurulur dimi? ee ayneen böyle oldu işte, bunu sindirin diyorum. Her CHP seçmenini de entel zannetmekten vazgeçin diyorum. diyorum da diyorum...

Ve sen olarak da diyorum ki; ne sen alimsin, ne de ben cahil...
 
:KK51:dünden beri yazmakla yazmamak arasında sıkıştım kaldım burda kadın olsun erkek olsun yapılan çok çirkin-üzücü

ama neden kadınlar !! heleki 8 mart öncesi neden kadınları özllikle gözümüze soktun f.g ?artık senin samimiyetine asla inanmıyorum başörtüsü için teferruat de ,ama her türlü protestoda kadınları ortaya sür (hemde özellikle başörtülüleri ) cemaatten olup açık olanda çok ....şuna bile inanırım o kadınlar belki başörtülü bile değil birer figuran ve o polisler zaten senden :KK51:
Sadece basortulu degil basi aciklar da vardi. Benim okuldan cok arkadaşım gitti. Cogu da basi açık. Bu neden onemli ki? Basi ortusuzler cok olsa ne olacaktı?
 
Back