- 15 Kasım 2015
- 2.317
- 4.183
- 133
Nerde karşıt görüş demişsiniz yazma ihtiyacı duydum.
Ben cemaat tarafından kandırıldık diyen gruptan değilim. Şu zamana kadar ne ailemin ne de benim cemaatle hiçbir bağlantısı olmadı. Bir cemaate tarikata bağlanmadan evimizde namazımızı kıldık, dinimizi güvendiğimiz kaynaklardan öğrenmeye çalıştık ve elimizden geldiğince yaşamaya çalıştık. Cemaatin söylemlerini dün de yanlış buluyorduk bugün de.
Ha AKP yada Tayyip Erdoğan doğru mu buluyordu cemaati açıkçası bundan pek emin değilim. Ama attığı adımları hele ki bugün içinde bulunduğum şartlarda çok daha doğru buluyorum.
Çünkü siz artık ne kadar dalgasını geçseniz de biz dinimizi yaşayamıyorduk 15 sene öncesinde(bu benim hatırladığım, büyükler kimbilir neler neler yaşadı). Daha önce de yazdım lisede Bodrum katta dolapların arkasına saklanarak kılardık namazımızı. Başörtüsü zaten yasaktı. Özellikle askeri personel için inancı olması bir felaket gibi anası bacısı eşi başörtülü olanlar alınmıyordu. O zaman da sözlü mülakatlar vardı ve cemaat zamanının tam tersi olarak dinini yaşamaya çalışan insanlar eleniyordu. Asker namaz kılamıyor, oruç tutamıyordu vs. Benim annemi başörtülü diye üniversite kaydına gittiğimiz 2005 senesinde üniversiteye sokmadılar.
Hah işte AKP cemaatin tüm düşüncelerini onaylıyor muydu bilmem ama içten içe dinini yaşamaya çalışan Feto tarafından kandırılmış bu grup hile ile hurda ile torpil ile devletin her kurumuna sokuldu. Bu aşamada ben de cemaat dışındaki herkes gibi yapılanın hak yeme , adaletsizlik olduğunu düşünüyordum hala da öyle tabi.
Ama sonuca geldiğimizde kurumlar din düşmanları ile dolup taşmaktan kurtuldu, artık namazımı gizli kapaklı kılmama gerek kalmıyor. Başörtüsünü girerken çıkar , çıkarken tak rezaleti bitti. Askeri personelin anan bacın başörtülü mü diye didik didik araştırılması bitti. Benim tek istediğim dinimi özgürce yaşamak idi bugün çok şükür yaşayabiliyorum. Artık cemaate ihtiyaç kalmadı. Zamanında yanlışlarına rağmen cemaat kullanıldı. Bugün ise cemaatin el verilince kol kapan bir güruh olduğu anlaşıldı ve geri çekilmesi istendi.
Cemaat AKP ile elele iken de söylemleri yanlıştı , bugün de yanlış. keşke devletin dinde özgürlük verebilmek adına, dini kullanarak kendi çıkarlarına oyunlar oynayan Fetullah Gülen denen adama ve onun tarafından kandırılmış cemaatine hiç ihtiyacı kalmasa idi. Keşke AKP öncesi başörtüsü de ibadet de serbest olsa ve kimse bunları kullanarak kendi çıkarlarını kabartmasa idi. Belki o zaman ne cemaat diye birşey olacaktı ne de AKP başa gelecekti...
laikliğin asıl manası dinin devlet işlerine devletin de dine karışmaması ancak şu olanlara bakıldığından sizce bu mümkün mü?[/QUOTE]